Inspecteur Industriële Veiligheid | 32-36 uur | Spijkenisse

Het voorkomen en beperken van incidenten zie jij als een uitdaging. Dit vraagt technisch inzicht, kennis van wet- en regelgeving, volharding en overtuigingskracht. Maak jij onze industrie (brand)veiliger?

Functie-omschrijving

Je inspecteert bedrijven met een bedrijfsbrandweeraanwijzing en houdt toezicht op basis van het Besluit risico’s zware ongevallen (BRZO). We zijn er om bij deze hoog risico bedrijven te controleren of de aanwezige (brand)preventieve voorzieningen en bijhorend veiligheidsbeheerssysteem op orde zijn. Hierdoor kunnen incidenten snel bestreden worden, hulpverleners veilig optreden en zullen omwonenden geen onnodig risico’s lopen. Je werkt intensief samen met de milieudienst DCMR en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (I-SZW). Daarnaast geef je adviezen aan bedrijven en overheidsorganisaties en lever je een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de afdeling door het meedraaien in of begeleiden van projecten. Kortom, je houdt met jouw inzet o.a. de haven van Rotterdam veilig.

Verder bieden wij nog de unieke mogelijkheid (geen vereiste voor de functie) om naast je reguliere werk ook een directe bijdrage te kunnen leveren aan het operationele deel van deze hulpverleningsorganisatie. Zo kun je (bij gebleken geschiktheid en na een opleidingstraject) bijvoorbeeld bij ons aan de slag als Officier van Dienst (OvD) of als Adviseur gevaarlijke stoffen. Deze functies worden uitgevoerd naast de reguliere werkzaamheden.

Jij…

…hebt naast technische kennis goede communicatieve en redactionele vaardigheden en je kunt omgaan met tegengestelde belangen en deze overbruggen. Natuurlijk ben je ook analytisch en sta je stevig in je schoenen. Om een professional te worden en te blijven op het gebied van industriële veiligheid, zal je gedurende één tot twee jaar aanvullende opleidingen/cursussen volgen. Je wordt hierdoor onder andere opgeleid tot BRZO-inspecteur. Daarna ga je je verder specialiseren in verschillende onderdelen van dit mooie vakgebied.

Verder:

 • Heb je een afgeronde opleiding op wo of hbo-niveau, bij voorkeur chemische- of procestechnologie;
 • Heb je bij voorkeur relevante opleidingen en werkervaring op het gebied van veiligheid (Hogere Veiligheidskunde), milieu, kwaliteitsmanagement of wet- en regelgeving;
 • Ben je in het bezit van het rijbewijs B;
 • kun je bevindingen en standpunten goed mondeling toelichten en zet je bevindingen van inspecties, onderzoeken en analyses makkelijk op schrift.

Arbeidsvoorwaarden

 • Op basis van het behalen van de vereiste diploma’s en ervaring word je ingeschaald in een salarisrange variërend van aanloopschaal € 2.914,- tot € 4.406,- of functieschaal 11 met een salaris van € 3.491,- tot € 5.067,- op basis van 36 uur. Indien je de vereiste diploma’s nog niet behaald hebt, start je in de aanloopschaal. Zodra je de vereiste diploma’s wel behaald hebt, start je in de volwaardige functieschaal.
 • Het betreft een fulltime aanstelling (36 uur per week), 32 uur is bespreekbaar.
 • Je ontvangt een toeslag van 17,05% die je flexibel kunt inzetten voor arbeidsvoorwaarden die voor jou belangrijk zijn. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk. Daarom stimuleren wij je om regelmatig te sporten en hebben een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand en vers fruit op kantoor.
 • We zijn een moderne werkgever, daarom zijn flexibele werktijden en thuiswerken bespreekbaar.
 • De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond hanteert een zeer gunstige pensioenregeling bij het ABP. Zo betalen wij twee derde van jouw pensioen.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Je team

Je komt te werken op de afdeling Industriële Veiligheid. Deze afdeling met 32 collega’s heeft een leidende rol binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond op (brand)veiligheid bij industriële objecten. Wij hebben een landelijke taak om andere veiligheidsregio’s te assisteren op het gebied van industriële veiligheid. Dit gebeurt onder meer via het Landelijk expertisecentrum (LEC) Brandweer BRZO (onderdeel van VRR). Ook worden we regelmatig gevraagd presentaties te geven aan internationale delegaties en gaan we naar het buitenland om daar te adviseren of te inspecteren.

Wij…

… zijn er altijd! De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond omvat 15 gemeenten en 1,2 miljoen inwoners. Wij bestaan uit Brandweer, Ambulancezorg, de 112 meldkamer, de GHOR en risico- en crisisbeheersing. Daarnaast is er een intensieve samenwerking met de politie, het openbaar ministerie, DCMR, het Havenbedrijf en vele andere partijen. Wij zijn in Nederland voortrekker op het gebied van veiligheid en risicobestrijding. Kortom, een organisatie waar kwaliteit zeer belangrijk is!

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!

Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.

In verband met de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond een aangepaste selectieprocedure.

Het Recruitment team van VRR werkt zonder tussenkomst van werving- en selectiebureaus.

You may also like...

Reacties gesloten.