Beleidsadviseur leefbaarheid | 36 uur | Haarlem

Hoe dringen we in Noord-Holland de uitstoot van schadelijke stoffen terug? En met welke maatregelen zorgen we dat ze niet in het milieu terechtkomen? Deze vragen horen bij één van de beleidsdossiers waar jij het provinciebestuur over adviseert. Net als over beleid rondom geluid, geur, omgevingsveiligheid of stiltegebieden. Jij brengt in kaart wat er speelt en vertaalt dit naar bruikbare strategische beleidsadviezen.

Functie-omschrijving

Jouw werkzaamheden liggen op het snijvlak van leefbaarheid, gezondheid en milieu. Je werkt samen met je collega’s aan beleidsdossiers binnen de milieuportefeuille. Daarnaast draag je bij aan het vierjarige programma Gezonde Leefomgeving, waarin we ons op gezondheid richten. Hier komen interessante dossiers bij kijken die volop in de publieke en politieke belangstelling staan. Denk aan Tata Steel, PFAS, stikstof en de afvalverwerking in de provincie.

Een in steen gebeiteld takenpakket? Dat ligt niet voor je klaar. Maar dat is juist het leuke: je krijgt de vrijheid om per beleidsdossier de koers uit te zetten én uit te voeren. Jouw doel: de bestuurders met gefundeerde adviezen, opties en scenario’s ondersteunen bij de besluitvorming. Je zorgt dus dat je weet wat er speelt en neemt het initiatief bij nieuwe ontwikkelingen. Hiervoor onderhoud je contact met onder meer gemeenten, waterschappen en het Rijk. Wist je dat onze provincie als eerste onderzoek deed naar PFAS om normen te kunnen opstellen? Ook jij krijgt de kans om te pionieren. Denk aan het initiëren van grootschalige gezondheidsonderzoeken of het uitvoeren van sensormetingen met inwoners en scholen.

De provincie verleent milieuvergunningen aan een groot aantal bedrijven. Als beleidsadviseur krijg je op dit gebied te maken met uiteenlopende belangen en maatschappelijke debatten. Soms gaat het om een lobby richting het Rijk of Europa, of juist om het bij elkaar brengen van regionale partijen als gemeenten. Jij overziet het hele speelveld, vertegenwoordigt de provincie en weet draagvlak te creëren.

Dit bieden wij 

 • Een bruto maandsalaris tussen € 3.996,22 en € 5.708,87 (schaal 12) op basis van 36 uur per week, afhankelijk van je opleiding en ervaring.
 • Een Individueel Keuze Budget (IKB) van ongeveer 22% van je bruto maandsalaris dat je kunt inruilen voor onder meer vrije dagen of dat je kunt laten uitbetalen.
 • Een opleidingsbudget van € 5.000,- per vijf jaar.
 • Een goede pensioenregeling waaraan de provincie meebetaalt.
 • Een volledige vergoeding van woon-werkverkeer en dienstreizen bij gebruik van ov.
 • Veel vrijheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheid: je kiest zelf waar en wanneer je werkt.
 • Goede balans tussen werk en privé: bij ons is 36 uur fulltime. Wil je minder werken? In overleg is veel mogelijk.

En dat is nog niet alles. Lees op www.noord-holland.nl/werkenbij waar je als collega bij Noord-Holland verder op kunt rekenen.

Hier ga je werken

Bij de provincie Noord-Holland werk je aan de toekomst. Elke dag opnieuw zet je je samen met 1.400 collega’s in voor een mooie, plezierige en veilige woon- en werkomgeving voor ruim 2,5 miljoen Noord-Hollanders. Daarbij gaat het er innovatief aan toe. We stimuleren en faciliteren smart mobility, de energietransitie, grootschalige natuurontwikkeling en de nieuwste technologieën zoals slimme apps. En ook jóuw toekomst staat bij ons centraal. Je krijgt alle ruimte om te kiezen welke kant je op wilt en om je ambities waar te maken. Wij ondersteunen je hierbij. Bijvoorbeeld met een ruim opleidingsbudget en de mogelijkheid om, in overleg, tijdelijk in een ander project te duiken of een initiatief te starten.

Als beleidsadviseur maak je deel uit van de sector Omgevingsbeleid. Het leuke is: wij zijn volop in ontwikkeling. Er komen in korte tijd veel nieuwe mensen bij. Een mooie kans voor jou om proactief en naar eigen inzicht je functie en plek binnen de sector in te vullen. In het team Leefbaarheid werk je samen met elf collega’s aan allerlei milieuonderwerpen en het ambitieuze vierjarige programma Gezonde Leefomgeving.

Dit ben jij 

 • Innovatief: je denkt out-of-the-box en weet op die manier de samenwerking tussen beleid en uitvoering te verbeteren.
 • Verbindend: je vindt het leuk om op verschillende niveaus te schakelen, partijen met elkaar te verbinden en belangen te overbruggen.
 • Omgevingsbewust: je voelt goed aan wat er in de provincie en binnen de organisatie speelt en weet hierover de juiste informatie op te halen.
 • Gericht op samenwerking en in staat om een dilemma integraler te benaderen dan je eigen vakgebied.

Verder heb je:

 • Wo-niveau en bij voorkeur een relevant diploma, bijvoorbeeld milieukunde of scheikunde.
 • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring.
 • Ervaring met werken in een netwerkomgeving met meerdere partijen die verschillende belangen hebben.
 • Inzicht in en ervaring met het functioneren van het openbaar bestuur en de provinciale organisatie en besluitvormingsprocessen.
 • Analytisch vermogen en kun je onderzoeken met technische aspecten lezen en beoordelen.

Word onze nieuwe collega

Stuur voor 27 september 2020 je motivatie en cv naar Tom Smeelen, sectormanager Omgevingsbeleid, via de sollicitatieknop, onder vermelding van vacaturenummer BEL-OMB-6412-1. Wil je eerst meer informatie over de functie?

Bel of app dan met Tom via 06 – 46 38 20 73. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Servicedesk Info Personeel, via 023 – 514 56 06. Meer vacatures zien van deze sector, klik hier: www.noord-holland.nl/werkaandeleefomgeving.

Goed om te weten 

 • Wij werken voor alle Noord-Hollanders. En dat kunnen we het beste doen als wij een afspiegeling vormen van de bevolking van de provincie. Daarom streven wij naar diversiteit in onze teams.
 • Voor een baan bij de provincie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

You may also like...

Reacties gesloten.