Programmamanager Gezonde Leefomgeving | 36 uur | Haarlem

Als provincie werkten we altijd al aan een goed woon- en leefklimaat voor onze inwoners. En dat blijven we doen. Maar nu met een nieuwe drijfveer: het behalen van gezondheidswinst voor onze inwoners. Als programmamanager maak jij de weg vrij voor deze nieuwe benadering. Met het programma Gezonde Leefomgeving creëer je in Noord-Holland een schone en veilige leefomgeving, die uitnodigt tot een gezonde leefstijl.

Functie-omschrijving

Dankzij jou kijken we in Noord-Holland straks met een gezondheidsbril naar opgaven in de fysieke (leef)omgeving. Klinkt misschien heel logisch, maar toch ging het tot nu toe vaak anders. Want dat bijvoorbeeld de luchtkwaliteit op een bepaalde plek binnen de normen blijft, betekent nog niet dat de omgeving per se gezond is. Geur, geluid, veiligheid, gevaarlijke stoffen, de hoeveelheid groen; allemaal factoren die invloed hebben op de gezondheid van mensen. En dat speelt nog eens extra in een provincie als de onze, met dichtbevolkte steden, Schiphol als grote transporthub en het economisch belangrijke Noordzeekanaalgebied. Met jouw programmateam breng je diverse expertises samen om vraagstukken integraal en vanuit gezondheidsperspectief op te pakken.

Het programma Gezonde Leefomgeving staat in de startblokken en de provincie heeft er ruim € 13 miljoen voor uitgetrokken. Het is aan jou om het programmateam samen te stellen en aan te sturen, en de doelen uit het programmaplan te vertalen naar een concrete uitwerking. Een uitdaging die je natuurlijk niet alleen aangaat. Jij bent de verbindende factor tussen de provincie en andere relevante spelers, zoals gemeenten, GGD’s, het RIVM, omgevingsdiensten én burgers. Vooral die laatsten willen we nadrukkelijk betrekken bij het gezonder maken van hun omgeving. Denk aan participatie-initiatieven zoals een project waarbij burgers zelf luchtkwaliteit meten. Samenga je voor een gezonde toekomst in Noord-Holland!

Dit bieden wij 

 • Een bruto maandsalaris tussen € 4.917,09 en € 7.024,42 (schaal 14) op basis van 36 uur per week, afhankelijk van je opleiding en ervaring.
 • Veel vrijheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheid: je kiest zelf waar en wanneer je werkt.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van ongeveer 22% van je bruto maandsalaris dat je kunt inruilen voor onder meer vrije dagen of dat je kunt laten uitbetalen.
 • Een volledige vergoeding van woon-werkverkeer en dienstreizen bij gebruik van ov.
 • Goede balans tussen werk en privé: bij ons is 36 uur fulltime. Wil je minder werken? In overleg is veel mogelijk.
 • Een goede pensioenregeling waaraan de provincie meebetaalt.
 • Een baan op ons eigentijdse locatie in het centrum van Haarlem, met dynamische werkplekken die passen bij de werkzaamheden die je op dat moment wilt doen: van stiltezone tot ontmoetingsplein met koffiebar.

En dat is nog niet alles. Lees op www.noord-holland.nl/werkenbij waar je als collega bij Noord-Holland verder op kunt rekenen.

Hier ga je werken

Bij de provincie Noord-Holland werk je aan de toekomst. Elke dag opnieuw zet je je samen met 1.400 collega’s in voor een mooie, plezierige en veilige woon- en werkomgeving voor ruim 2,8 miljoen Noord-Hollanders. Daarbij gaat het er innovatief aan toe. We stimuleren en faciliteren smart mobility, de energietransitie, grootschalige natuurontwikkeling en de nieuwste technologieën zoals slimme apps. En ook jóuw toekomst staat bij ons centraal. Je krijgt alle ruimte om te kiezen welke kant je op wilt en om je ambities waar te maken. Wij ondersteunen je hierbij. Bijvoorbeeld met een ruim opleidingsbudget en de mogelijkheid om, in overleg, tijdelijk in een ander project te duiken of een initiatief te starten.

Je hebt zelf veel invloed op hoe jouw team eruit komt te zien. Binnen de provincie is expertise op tal van gezondheids- en milieuthema’s aanwezig, dus je hebt alle mogelijkheden om een deskundig team om je heen te verzamelen. Daarnaast neem je deel aan onze Community of Practice voor programmamanagers. Hierin spar je met vakgenoten, en werk je aan je eigen ontwikkeling en de professionalisering van het vakgebied. Je wordt formeel aangesteld bij de sector Integrale Opgaven en Transities (IOT), waar het programmamanagement is ondergebracht. Inhoudelijk werk je vooral met de sector Omgevingsbeleid (OMB), die het beleid maakt over milieu, leefbaarheid en gezondheid. De sectormanager OMB is opdrachtgever van het programma Gezonde Leefomgeving.

Dit ben jij

 • Een goede netwerker: je weet snel relaties op te bouwen met relevante betrokkenen, zoals GGD’s, het RIVM en burgernetwerken, en verschillende belangen te verbinden.
 • Innovatief en creatief: je opent deuren voor een nieuwe kijk op de fysieke leefomgeving en komt met ideeën om de samenhang met andere maatschappelijke opgaven te verbeteren.
 • Flexibel: je schakelt makkelijk tussen abstract en concreet en strategisch en uitvoerend, en tussen je verschillende rollen als programmamanager.

Verder heb je:

 • Wo-niveau.
 • Ruime ervaring als programmamanager in een politiek-bestuurlijke omgeving.
 • Ervaring met het opbouwen van en leidinggeven aan een programmateam. Daarbij kun je een goede balans vinden tussen sturen en ruimte geven.
 • Affiniteit met onderwerpen op het snijvlak van gezondheid en ruimtelijke ordening en de technische aspecten hiervan (zoals het meten van luchtkwaliteit).

Word onze nieuwe collega

Stuur voor 27 september 2020 je motivatie en cv naar Tom Smeelen, sectormanager OMB, via de sollicitatiebutton onder vermelding van vacaturenummer BEL-OMB-6514. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel of app dan met Tom dan via 06 – 46 38 20 73 of met John Arkes, sectormanager IOT, via 06-21112627 als je meer informatie wil over programmamanagement. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Servicedesk Info Personeel, via 023 – 514 56 06. Meer vacatures zien van deze sector, klik hier: www.noord-holland.nl/werkaandeleefomgeving.

Goed om te weten

 • Wij werken voor alle Noord-Hollanders. En dat kunnen we het beste doen als wij een afspiegeling vormen van de bevolking van de provincie. Daarom streven wij naar diversiteit in onze teams.
 • Voor een baan bij de provincie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties gesloten.