Senior toezichthouder specialisatie afval en reststoffen | 36 uur | Tilburg

Als toezichthouder kijk je naar de bedrijven in de omgeving. Voldoen zij aan de milieunormen? Wat zijn de risico’s voor omwonenden? Je neemt een kijkje in de keuken van het bedrijf en gaat het gesprek aan met de ondernemer. Hiermee zorg jij ervoor dat we kunnen leven in een schone, veilige en duurzame leefomgeving.

Functie-omschrijving

Je controleert met name bedrijven in de regio Midden- en West-Brabant die zich bevinden in de afvalstoffensector, op de naleving van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en het Activiteitenbesluit. Je gaat op bezoek en bekijkt in hoeverre de wet- en regelgeving op het gebied van milieu en veiligheid wordt nageleefd. Ook voer je administratieve controles uit van bijvoorbeeld de afvalstoffenboekhouding. Op basis van jouw bevindingen spreek je de ondernemer aan over bijvoorbeeld de aanwezigheid van bodembeschermende voorzieningen, het beperken van uitstoot en de opslag van gevaarlijke (afval)stoffen.

Wie zoeken wij?

Samenwerking is belangrijk. Je werkt samen met andere toezichthoudende organisaties en wanneer er sprake is van ernstige of voortdurende overtredingen, overleg je met een collega-jurist over maatregelen. Je zorgt voor administratieve afhandeling van je controle en de juiste terugkoppeling aan het bevoegd gezag: gemeenten en provincie. Je bent in staat om niet alleen de milieuthema’s op bedrijfsniveau te beoordelen maar je denkt ook in ketens.

Als senior vervul je daarnaast een coördinerende rol binnen het cluster van toezichthouders dat werkzaam is in deze sector. Je bent hierbij in staat collega’s mee te nemen en een proactieve rol in de doorontwikkeling van het vakgebied te vervullen. Ook neem je deel aan organisatiebrede overleggen en projecten. Verder ben je aanwezig bij provinciale en landelijke overleggen, hierbij vertegenwoordig je de OMWB.

Voor dit werk heb je een afgeronde relevante hbo-opleiding nodig, zoals milieukunde, chemische technologie of integrale veiligheid. Je hebt ruime ervaring met het houden van toezicht in het werkveld van omgevingsdiensten, bij voorkeur bij bedrijven die zich bevinden in de afvalstoffensector. Als toezichthouder kun je zelfstandig en planmatig werken, ben je besluitvaardig, daadkrachtig, heb je een goed ontwikkeld analytisch vermogen evenals goede communicatie- en adviesvaardigheden. Je staat hierbij stevig in je schoenen en een ondernemende mentaliteit komt hierbij goed van pas. Je bent in het bezit van rijbewijs B.

Wat bieden wij?

  • een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd en daarna mogelijk voor onbepaalde tijd;
  • een salaris van maximaal € 4.450,- bruto per maand (schaal 10), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband;
  • een individueel keuzebudget van 17,05 procent van je bruto salaris;
  • deelname aan het pensioenfonds ABP;
  • de mogelijkheid je werk flexibel in te delen en gedeeltelijk thuis te werken;
  • een moderne kantooromgeving met flexwerkplekken op slechts 400 meter van station Tilburg;
  • werken in een gedreven en diverse organisatie die volop in ontwikkeling is.

 

We kijken ook naar wat jíj nodig hebt. We bieden een plek waar je jouw expertise ontwikkelt en waar je de flexibiliteit krijgt om zelf in te vullen hoe je dat doet. Je kunt vertrouwen op een solide basis en tegelijkertijd mag je de ruimte pakken om nieuwe dingen te ontdekken. Want wij geloven dat wanneer je om je heen kijkt, er mogelijkheden ontstaan.

Kijk om je heen bij de OMWB

Bij de OMWB hebben we een duidelijke missie: zichtbaar samen werken aan een schone, duurzame en veilige leefomgeving. Een leefomgeving waarin we 1,2 miljoen mensen veilig willen laten wonen, werken en recreëren. Dit doen we door middel van vergunningverlening, toezicht en handhaving op de milieuwetgeving, in opdracht van de gemeenten en de provincie in ons werkgebied.

Om dit te bereiken kijken meer dan 250 collega’s om zich heen. We kijken naar wat onze omgeving nodig heeft. Door bijvoorbeeld dagelijks metingen en onderzoek te verrichten in een gebied met zware industrie; of door dé partner voor gemeenten en provincie te zijn rondom taken op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Die expertise ontwikkelen we elke dag en die biedt ons een uniek perspectief op de omgeving.

Solliciteren

We zijn benieuwd naar jouw cv en motivatie om bij de OMWB aan de slag te gaan. Solliciteren op deze functie kan tot en met 14 september 2020 ter attentie van Nicolette Baijer, HR-adviseur, via de sollicitatiebutton. Wil je eerst meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Kimmo Hornman, teammanager Toezicht Landelijk, bodem, afval en water. Je kunt hem bereiken via 013-2060345.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties gesloten.