Adviseur Milieu en Duurzaamheid, specialist Luchtkwaliteit | 36 uur | Zaandam

Heb jij een neus voor innovatief milieubeleid? Bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied krijg je de kans om daar een belangrijke bijdrage aan te leveren. Wij zien erop toe dat de duurzaamheid, de leefbaarheid en de veiligheid in deze dynamische en drukbevolkte regio worden gewaarborgd. En daar kunnen wij jouw expertise als Milieuadviseur goed bij gebruiken.

Functie-omschrijving

Als Milieuadviseur ga jij je buigen over het thema Luchtkwaliteit en Geur en adviseert hierover aan beleidsmakers, planmakers, vergunningverleners en toezichthouders. Jouw aandacht gaat onder meer uit naar IPPC/BRZO-bedrijven. Je beoordeelt en interpreteert technische rapportages over emissiebeperkende technieken om deze vervolgens te vertalen naar een begrijpelijk advies. Je beoordeelt emissiegegevens in het E-PRTR verslag en je richt je op het opzetten, begeleiden en beoordelen van emissiemetingen en geuronderzoeken. Ook voer je berekeningen uit met rekenmodellen voor lucht.  Jij wordt als adviseur graag gehoord.  Daarom vervul je een actieve rol in het landelijke en regionale (kennis)netwerk gericht op wettelijke en beleidsontwikkelingen op het thema lucht en geur. Hierdoor ben jij als Milieuadviseur de aangewezen persoon om onze opdrachtgevers te ondersteunen bij projecten, programma’s en de ontwikkeling van uitvoeringsbeleid. 

Waarom jij?

Jij hebt een enorme passie voor duurzaamheid. En met jouw ruime ervaring in het vakgebied ben je nu toe aan een nieuw perspectief. Je wilt niet alleen controleren, maar ook adviseren. Jezelf verdiepen in de bestuurlijke context. Bijdragen leveren aan beleid. Werken aan de duurzame ontwikkeling van een hele regio, dát is wat jou drijft.  Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding (chemie, chemische technologie, milieukunde of proceskunde), bij voorkeur aangevuld met verdiepingscursussen op het gebied van luchtkwaliteit, geur en rekenmodellen. Daarnaast beschik je over minimaal 5 jaar werkervaring binnen het vakgebied en in advisering binnen de processen van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Ook heb je inhoudelijke kennis van de wet- en regelgeving voor lucht en geur (Wro, Awb, Wm Titel 5.2, BREF’s, NEN normen op het vakgebied, Activiteitenbesluit). Jij voelt je thuis in een bestuurlijk gevoelige omgeving en weet succesvol te opereren op het snijvlak van belangen.

Bekijk ons aanbod

Naast uitdagende milieuvraagstukken op het gebied van Luchtkwaliteit en Geur, vind je bij de Omgevingsdienst NZKG een organisatie die volop in beweging is. Je gaat deel uitmaken van het team Expertise Milieu & Duurzaamheid dat bestaat uit 39 gedreven professionals op het gebied van lucht, geluid, externe veiligheid, duurzaamheid & energiebesparing, circulaire economie & grondstoffen. Wij houden elkaar scherp en nemen actief deel aan landelijke (kennis)netwerken en samenwerkingsverbanden om aan de hoogste professionele standaard te blijven voldoen. Binnen dit team krijg jij alle vrijheid om kansen te pakken en jezelf te ontwikkelen.

Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring. Je mag in ieder geval rekenen op minimaal € 3.506,28 en maximaal € 5.008,99 bruto per maand (schaal 11) bij een 36-urige werkweek. De Omgevingsdienst NZKG volgt de rechtspositieregeling die ook voor de provincies geldt, de CAP. Daarbij kennen wij een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden waaronder een volledige OV-vergoeding voor woon-werkverkeer. Ons kantoor bevindt zich direct naast station Zaandam.

Kom werken aan de toekomst

Wil jij je horizon verbreden en met jouw expertise op het gebied van Luchtkwaliteit en Geur een bijdrage leveren aan de duurzame ontwikkeling van het Noordzeekanaalgebied? Solliciteer dan vandaag nog en kom werken aan de toekomst. Wil je eerst meer informatie over de functie dan kun je contact opnemen met André Veenings, Milieuadviseur Lucht/Geur: 06-38008800 of via e-mail: andre.veenings@odnzkg.nl

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Medewerkers van de OD NZKG genieten voorrang.  Met vragen over de procedure kun je terecht bij Farah Bansi-Joeman, HR adviseur, via farah.bansi-joeman@odnzkg.nl.

You may also like...

Reacties gesloten.