Adviseur ruimtelijke ordening en milieu | 24-36 uur | Tilburg

Wil jij uitdagende milieudilemma’s oplossen? In zowel stedelijk gebied als buitengebied? Vind je het leuk om enerzijds rapporten/adviezen te schrijven en anderzijds (extern) overleg te hebben? Zie je jezelf als een generalist die kan schakelen met interne specialisten en met gemeenten en provincie? Voel je je thuis in een team met vier adviseurs RO gespecialiseerd op milieu, waarmee je kunt sparren? Stel je het op prijs wanneer je zelf kunt bepalen in welke thema’s je je verdiept en hecht je waarde aan een optimale werk-privé balans? Vind je het daarnaast leuk om een duurzame adviesrelatie op te bouwen met medewerkers van gemeenten? Wil je bovendien een baan die maatschappelijk bijdraagt en deel uitmaken van een groeiend team? Dan ben jij de collega die we zoeken!

Wie zoeken wij?

Voor dit werk zoeken wij een klant- en oplossingsgerichte adviseur RO met minimaal twee jaar relevante werkervaring in milieu en/of RO en een afgeronde hbo/wo-opleiding. Jij hebt kennis van of affiniteit met de diverse milieuaspecten, zoals geluid, bodem, externe veiligheid, stikstof etc. Je bent verantwoordelijk voor de integrale advisering over milieuaspecten bij ruimtelijke ontwikkelingsprojecten in stedelijk en buitengebied en bepaalt de haalbaarheid van projecten. Je signaleert makkelijk risico’s, verbeter- en/of knelpunten. Je stelt milieuparagrafen op of toetst milieuparagrafen in ruimtelijke plannen. Voor de sectorale adviezen werk je nauw samen met de betreffende specialisten en zorg je voor afstemming met partijen en belanghebbenden. Je fungeert daarnaast als sparringpartner van gemeenten. Spreekvaardigheid en goede schriftelijke communicatievaardigheden zijn daarom essentieel voor deze functie.

Met jouw generalistische kennis van milieu en RO neem je deel aan trajecten op het gebied van Omgevingswet, draag je bij aan omgevingstafels en geef je advies over de milieucomponenten van omgevingsvisies, programma’s en omgevingsplannen. Daadkracht, creativiteit en een proactieve houding worden daarbij van je verwacht. Kennis van of affiniteit met diverse milieuaspecten (bedrijven en milieuzonering, geur, lucht, geluid, externe veiligheid, bodem, stikstofdepositie, MER en omgevingsvergunningen) is een pre.

Wat bieden wij? 

  • een arbeidsovereenkomst bij de OMWB in de generieke functie beleidsmedewerker omgeving A;
  • een salaris van gebaseerd op schaal 10 (maximaal € 4494,- bruto per maand) of schaal 11 (maximaal € 5169,- bruto per maand), afhankelijk van opleiding en ervaring op basis van een fulltime dienstverband;
  • een individueel keuzebudget van 17,05 procent van je brutosalaris;
  • deelname aan het pensioenfonds ABP;
  • de mogelijkheid je werk flexibel in te delen en gedeeltelijk thuis te werken;
  • een moderne kantooromgeving met flexwerkplekken op slechts vierhonderd meter van station Tilburg Centraal;
  • ruime mogelijkheid tot opleiding en trainingen;
  • werk in een gedreven en diverse organisatie die volop in ontwikkeling is.

We kijken ook wat jíj nodig hebt. We bieden een plek waar je jouw expertise ontwikkelt en waar je de ruimte krijgt om zelf in te vullen hoe je dat doet. Je kunt vertrouwen op een solide basis en tegelijkertijd mag je het initiatief nemen om nieuwe mogelijkheden te verkennen. Want wij geloven dat wanneer je om je heen kijkt, er kansen ontstaan.

Kijk om je heen bij de OMWB

Bij de OMWB hebben we een duidelijke missie: zichtbaar samen werken aan een schone, duurzame en veilige leefomgeving. Een leefomgeving waarin we 1,2 miljoen mensen veilig willen laten wonen, werken en recreëren. Dit doen we door middel van vergunningverlening, toezicht en handhaving op de milieu- en bouw/RO-regelgeving, in opdracht van de gemeenten en de provincie in ons werkgebied.

Om dit te bereiken kijken meer dan 270 collega’s om zich heen. We kijken naar wat onze omgeving nodig heeft. Door bijvoorbeeld dagelijks metingen en onderzoek te verrichten, controles uit te voeren, vergunningen te verlenen en adviezen te verstrekken in een gebied met grote en middelgrote bedrijven; of door dé partner voor gemeenten en provincie te zijn rondom taken op het gebied van de fysieke leefomgeving. Die expertise ontwikkelen we elke dag en die biedt ons een uniek perspectief op de omgeving.

Solliciteren

We zijn benieuwd naar jouw cv en motivatie om bij de OMWB aan de slag te gaan. Solliciteren op deze functie kan tot 1 april 2021 ter attentie van Cees Weber, HR-adviseur, via de sollicitatiebutton. Wil je eerst meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Martijn van der Wielen, adviseur RO. Je kunt hem bereiken via 06 52857568.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties gesloten.