Beleidsmedewerker Externe Veiligheid | 32–36 uur | Den Haag

Wij vinden een veilige en gezonde leefomgeving erg belangrijk. Denk hierbij aan goede luchtkwaliteit en het voorkomen van ongelukken met gevaarlijke stoffen. Als beleidsmedewerker externe veiligheid lever je hier een belangrijke aan. Samen met collega´s zorg je voor een vernieuwing van het externe veiligheidsbeleid zodat dit als volwaardig belang wordt meegewogen in de ruimtelijke besluitvorming. Ben jij intrinsiek gemotiveerd om Zuid-Holland een veiligere omgeving te maken? Reageer dan snel.

Functie-omschrijving

In deze rol help je mee grote maatschappelijke opgaven in de regio te realiseren. Hierbij bevindt jouw focus zich op het gebied van externe veiligheid. Een belangrijke taak omdat er in Zuid-Holland veel industriële bedrijvigheid is. Hierdoor vindt er relatief een hoge concentratie van risicovolle activiteiten plaats. Daarnaast wonen, werken en recreëren ruim 3,6 miljoen mensen in onze provincie. Daarom hebben wij bij alle industriële activiteiten veel aandacht voor mogelijke incidenten met gevaarlijke stoffen en de mogelijke effecten die daardoor zouden kunnen ontstaan.

Als beleidsmedewerker externe veiligheid ontwikkel je, implementeer je én evalueer je het (uitvoerings-) beleid op het gebied van externe veiligheid. Je werk bevindt zich veelal op het snijvlak van ruimtelijke ordening en externe veiligheid. Dat komt omdat je meekijkt en adviseert over ruimtelijke ontwikkelingen binnen de provincie. Dat houdt in dat je de ruimtelijke plannen toetst of ook de externe veiligheid is geborgd. Aan jou de taak om te zorgen dat externe veiligheid als volwaardig belang wordt meegewogen in de ruimtelijke besluitvorming. Ook ben je verantwoordelijk voor de vernieuwing van het externe veiligheidsbeleid. Je denkt mee over de invulling van het nieuwe beleid voor Zuid-Holland en je initieert nieuwe onderzoeken ten behoeve van de beleidsvorming wanneer dat nodig is.

De komst van de Omgevingswet speelt een grote rol bij de vernieuwing van het externe veiligheidsbeleid. Dat komt omdat de instrumenten ten aanzien van externe veiligheid er onder deze wet anders uit gaan zien dan onder de huidige wetgeving.

Je werkt veel samen met collega’s die zich met externe veiligheids-, milieu-, en ruimtelijke vraagstukken bezighouden. Daarnaast werk je nauw samen en onderhoud je goede contacten met externe veiligheid medewerkers van de omgevingsdiensten en veiligheidsregio’s in Zuid-Holland. De omgevingsdiensten voeren in opdracht van gemeenten en provincie milieutaken uit en de veiligheidsregio’s vervullen daarin een belangrijke adviesrol. Met de informatie die je ophaalt uit het netwerk adviseer je het management en het provinciaal bestuur, zoals bij plannen op risico gevoelige locaties.

Wie ben jij?

Het is jouw missie is om te zorgen voor een veilige en een prettige leefomgeving voor Zuid-Hollanders en je bent intrinsiek gemotiveerd om dit samen met je collega’s voor elkaar te krijgen. Je weet wat zich binnen het vakgebied afspeelt, kunt hier een inhoudelijke bijdrage aan leveren en weet dit te verbinden aan relevante ontwikkelingen binnen en buiten de provinciale organisatie. Je snapt hoe de verhoudingen zijn tussen de Rijksoverheid, provinciale overheid, gemeentes en uitvoeringsdiensten. Je bent analytisch en je hebt oog voor zowel de korte als de langere termijn. Je kunt je mondeling goed uitdrukken en schrijft bondige en heldere stukken. Daarnaast ben je resultaatgericht en kun je je goed inleven in de uiteenlopende belangen en achtergronden van mensen met wie je samenwerkt.

Wat breng je mee?

  • Academisch werk- en denkniveau, met bij voorkeur een technische, milieukundige of planologische vooropleiding;
  • Aantoonbare relevante werkervaring in de fysieke leefomgeving. Bij voorkeur op het gebied van externe veiligheid;
  • Ervaring met planbeoordeling;
  • Sterk ontwikkelde adviesvaardigheden.

Waar ga je werken?

De afdeling Mobiliteit en Milieu (M&M) ondersteunt en adviseert het provinciaal bestuur op de ambities voor duurzame bereikbaarheid en een gezonde en veilige leefomgeving. Alle beleidsmatige taken op het gebied van mobiliteit, infrastructuur, openbaar vervoer, verkeersveiligheid, luchtvaart en milieu zijn ondergebracht bij de afdeling M&M. De afdeling kent een omvang van circa 100 fte en werkt opgave gericht.

Je gaat werken in het kenniscluster lucht, geluid en externe veiligheid en in het opgaveteam externe veiligheid. Het cluster bestaat nu uit zeven collega’s waar we nu nog één collega bij zoeken.

Wat bieden wij?

  • Uren per week 32 – 36 
  • Salaris­niveau schaal 11
  • Maandsalaris minimaal € 3.506 en maximaal € 5.008 bruto per maand 
  • Dienst­verband tijdelijk voor één jaar met uitzicht op vast dienstverband 

Ook krijg je een Individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 22,37% boven op jouw salaris. Dit kun je inzetten voor extra vrije tijd, studie of meer salaris. En niet onbelangrijk bieden we je een goed pensioen. We bieden je een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000, – per 5 jaar aan. Ook kun je gebruik maken van ons interne trainingsaanbod van de PZH Akademie. Zo houd jij de regie op je eigen loopbaan.  

Contact en solliciteren

Je kunt reageren t/m 29 april 2021. De sollicitatiegesprekken zullen online plaatsvinden via Microsoft Teams.

Ben je enthousiast geworden, maar heb je nog inhoudelijke vragen? Hiervoor kun je terecht bij Bas van Leeuwen, manager Mobiliteit & Milieu, via 06-50169710 of bij Yde Hamstra, manager Mobiliteit & Milieu, via 06-15944346. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Martine Timmers, recruiter, via 06-50064196.

Sollicitaties of cv’s die door (tussenkomst van) Werving en Selectiebureaus worden ingediend, worden niet geaccepteerd. 

You may also like...

Reacties gesloten.