Senior Inspecteur Milieu | 36 uur | Schiedam

Als er een organisatie een uitdagende werkgever is, dan is het wel de DCMR, de milieudienst van het Rijnmondgebied. Elke dag opnieuw zetten wij alles op alles om honderdduizenden mensen veilig te laten wonen en werken in een gebied met een van de grootste havens ter wereld en risicovolle industriële complexen. Dat is dus balanceren voor gevorderden, want eenvoudige antwoorden zijn er niet. Jij kunt ons daarbij helpen als Sr Inspecteur Milieu (Wabo RIE4)

Functie-omschrijving

Toezicht houden op de milieuregels, dat is de kern van deze functie. Als senior inspecteur Wabo RIE4 van de DCMR voer je inspecties uit bij zeer complexe bedrijven. Je inspecteert bedrijven met een groot politiek en maatschappelijk afbreukrisico. Je houdt met name toezicht op de vergunning: houdt het bedrijf zich aan de voorschriften van de vergunning en zijn alle installaties en hardware op orde? Je doel is problemen te voorkomen of deze zo spoedig mogelijk op te lossen. Een belangrijk deel van je tijd breng jij dan ook door op locatie.

Je voert (een combinatie van) empirische, (financiële) administratieve en proces technische onderzoeken uit. Je beoordeelt deze informatie deskundig. Daarmee doorgrond jij op analytisch niveau de kritische bedrijfsprocessen van een bedrijf en benoem je de (mogelijke) zwakke plekken.Je werkt volgens de extern en intern geldende (kwaliteits)kaders, zoals het handboek voor de inspecteur. Om de kwaliteit te versterken en te anticiperen op ontwikkelingen, adviseer jij je bureauhoofd over mogelijke verbeteringen van processen en methoden.

Ook draag je bij aan de uitvoering van het milieupiket. Dit betekent dat je samen met je collega’s ingeroosterd wordt om ook buiten kantoortijden bedrijven te inspecteren bij ongewone voorvallen of klachten.

Je standplaats is Schiedam.

Dit is wat we je bieden

Om te beginnen je salaris: minmaal € 2.998,98 en maximaal € 5.008,99 bruto per maand op basis van 36 uur per week, afhankelijk van je ervaring en opleiding.

Maar ook: de ruimte om alles uit jouw vakgebied te halen, zodat jij met je nieuwe collega’s kunt bijdragen aan een schone, gezonde en veilige regio Rijnmond. Daarnaast bieden we je het volgende:

 • een informele sfeer met sociale en gedreven collega’s die samenwerken leuk en belangrijk vinden;
 • de mogelijkheid om je werktijden aan te passen aan je privé-situatie;
 • een individueel keuzebudget van minstens 20% dat je opneemt wanneer het jou uitkomt (bijvoorbeeld vakantiegeld en 13e maand);
 • een persoonlijk ontwikkelingsbudget van € 5000 per vijf jaar, waarvan je zelf de inzet bepaalt:
 • een goed geregeld pensioen bij het ABP.

Dit is wat we van je vragen:

 • Een opleiding chemische technologie, procestechniek of werktuigbouwkunde op HBO of WO niveau.
 • Ruime werkervaring (minimaal 5 jaar) met inspecteren, bij voorkeur op het gebied van de grote industriële bedrijven (RIE4). De (complexe) regelgeving ken jij goed.
 • Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de techniek, procestechnische bedrijfsprocessen en gebiedsontwikkelingen.
 • Binnen het spectrum van vertrouwen tot wantrouwen voor bedrijven hanteer je bij je controles een gezonde argwaan.
 • Je hebt een kritische en alerte houding op het naleven van de wet- en regelgeving en baseer jij je op feitelijke en objectieve constateringen.
 • Je bent communicatief sterk in woord en geschrift.
 • Conflictsituaties schrikken je niet af en je hebt overtuigingskracht.
 • Je bent hierbij te allen tijde zakelijk en bent je bewust van de aandacht die risicovolle bedrijven trekken in de samenleving.
 • Omdat je weet dat risico’s zich ook na 17:00 uur voor kunnen doen, vind je het niet meer dan normaal om in voorkomende gevallen buiten reguliere kantoortijden inspecties uit te voeren.
 • Je bent in het bezit van een Rijbewijs B.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je bellen met Cor Vet, Teammanager Provinciaal toezicht WABO 1 (telefoon 010-2468 559) of Marcel Snoek, Teammanager Provinciaal toezicht WABO 2 (telefoon 010 – 2468 87). Voor informatie over de procedure kun je bellen of WhatsApp met Daniëlle Blom, 06-31662215 of mailen naar recruitment@dcmr.nl.

Zo kun je solliciteren:

Heb je interesse in deze vacature? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Laat je cv en motivatie achter via onze sollicitatiepagina.

Wil je de uitdagingen van een inspecteur in 3D bij jezelf testen, doe dan de DCMR Game.

Download hier de game voor Apple of Android!

We kijken uit naar je reactie!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties gesloten.