Technisch-Economisch Onderzoeker Mestmarkt en Mineralenhuishouding | 38 uur | Wageningen

Ben jij een onderzoeker met kennis en interesse in het functioneren van de mestmarkt en de relatie met mineralenhuishouding op landbouwbedrijven? Wil je samen met collega’s werken aan het inzichtelijk maken van het effect van mest- en ammoniakbeleid op de keuzes die ondernemers maken, op mestverwerking en vraag en aanbod op de mestmarkt?

Functie-omschrijving

De functie valt binnen de expertisegroep “Performance & Impact Agrosector”. Deze groep is gespecialiseerd in het ontwikkelen van kennis over de relaties tussen de bedrijfsvoering en landbouwproductie, milieueffecten en financieel-economische resultaten op basis van monitoring, data-analyse en modelonderzoek. Dit doen wij in opdracht van overheden, de agro-industrie, sectororganisaties en NGO’s.

Ter ondersteuning van overheidsbeleid, verschaffen we inzicht in de samenhang tussen beleid en de milieueffecten van de productie en aanwending van mest. We brengen de effecten op de bedrijfsvoering, de mestmarkt en inkomens in beeld voor vraagstukken als:

 • De reductie van schadelijke emissies
 • Het sluiten van mineralenkringlopen
 • Ontwikkeling en bijdrage van mestverwerking
 • Het effect van mest- en ammoniakbeleid

Je werkt aan bovenstaande vraagstukken in multidisciplinaire projectteams, vaak samen met andere onderdelen van Wageningen University & Research of kennispartners. Vanuit jouw specifieke expertise verwerf, analyseer en integreer je data over de mestmarkt en de mineralenhuishouding op bedrijfsniveau. In wisselende projectteams werk je aan agrosector overstijgende onderzoeken (bv. melkveehouderij en akkerbouw). Daarnaast breng je jouw kennis in bij de bio-economische modellering van de (inter)nationale mestmarkt en van de mineralenhuishouding op bedrijfs- en sectorniveau.  

Je vertegenwoordigt onze organisatie in landelijke netwerken en werkgroepen op het gebied van mest en mineralen. Je vertaalt kennisvragen van klanten naar heldere onderzoeksvragen en formuleert de bijbehorende onderzoeksaanpak. Ook rapporteer en presenteer je onderzoeksresultaten aan onze opdrachtgevers. Afhankelijk van je ervaring en interesse, behoren ook acquisitie en projectleiderschap tot je werkzaamheden.

WIJ VRAGEN

 • BSc, MSc of PhD in milieutechnologie/milieukunde met aantoonbare kennis van economie. Alternatief is een BSc of MSc in de economische wetenschappen (bv. bedrijfseconomie, milieu-economie) met aantoonbare kennis van milieutechnologie/milieukunde en de agrisector;
 • een aantal jaren werkervaring met projectmatig werken in toegepast onderzoek;
 • ervaring met kwantitatieve onderzoeksmethoden (o.a. spreadsheetberekeningen) is een must;
 • ervaring met het werken met (beslis-, evenwichts- en optimalisatie-) modellen is een pre;
 • een scherp ontwikkeld analytisch vermogen;
 • visie op de belangrijkste economische en duurzaamheidsvraagstukken op de Nederlandse mestmarkt en mineralenhuishouding;
 • gevoel voor complexe politiek-bestuurlijke verhoudingen en kennis van het maatschappelijk debat;
 • een betrokken persoonlijkheid die graag in (interdisciplinair) teamverband werkt, een klant- en resultaatgerichte instelling heeft, beschikt over goede presentatievaardigheden en het vermogen heeft om onder druk te presteren;
 • uitstekende communicatie- en rapportagevaardigheden in het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

Jouw arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:

 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra vakantie uren op te bouwen;
 • sabbatical leave, studieverlof en betaald ouderschapverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een geringe vergoeding, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
 • de mogelijkheid om zowel vanuit ons kantoor in Den Haag als vanuit Wageningen te werken;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 3%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP.

Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal €2.790,- tot maximaal €5.183,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 10-11). Bovendien is een aanstelling van 0.8 fte bespreekbaar.

Wij hebben kantoren in Den Haag (WTC) en in Wageningen (Campus). Momenteel werken wij vanuit huis.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Wij zijn: Wageningen University & Research

De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 6.500 medewerkers en 12.500 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Wij zijn uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs 2019-2020.

Meer informatie over Wageningen Economic Research vind je op onze website.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

 

WIL JE MEER INFORMATIE?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Mieke Weegels (interim hoofd van de expertisegroep Performance & Impact Agrosectoren), tel. 070 335 8231, email: mieke.weegels@wur.nl.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Sandra Willemsen, Corporate recruiter of Joke Toet, Recruitment support via recruitment.ssg@wur.nl.

Wil je solliciteren?

Dat kan direct door je CV en motivatiebrief te uploaden via de sollicitatie button bij deze vacature op onze website zodat wij je persoonlijke gegevens kunnen verwerken met je toestemming.

Deze vacature staat open tot en met 23 juni 2021. De eerste sollicitatiegesprekken plannen wij zo spoedig mogelijk na sluitingsdatum.
De vacature blijft open staan totdat deze definitief is ingevuld, mocht je na 23 juni 2021 deze vacature online tegen komen, neem dan eerst contact met ons op om te vragen naar de actuele status.

Alvast meer weten over werken bij Wageningen Economic Research? Bekijk dan deze korte video.

Gelijke kansen

Wageningen University & Research (WUR) heeft een groot aantal mensen in dienst met zeer verschillende achtergronden en kwaliteiten, die elkaar inspireren en motiveren. Wij willen dat elk talent zich bij ons thuis voelt en dezelfde carrièrekansen aangeboden krijgt. Wij verwelkomen daarom speciaal sollicitaties van mensen die ondervertegenwoordigd zijn binnen WUR. Voor meer informatie hierover ga naar onze inclusieve internetpagina.
Een mooi voorbeeld hoe WUR omgaat met inclusiviteit is te lezen op de pagina werken bij WUR met een functiebeperking.

You may also like...

Reacties gesloten.