Beleidsadviseur Natura 2000 | 32-36 uur | Haarlem

Als beleidsadviseur Natura2000 krijg je te maken met afwegingen die er echt toe doen! Je adviseert over de meest unieke natuurgebieden die Noord-Holland kent: de Europees beschermde Natura2000-gebieden. De duinen, het Ilperveld, het Twiske, het Naardermeer en de Waddenzee, om maar een paar voorbeelden te noemen. Wat moet er gebeuren om deze gebieden goed te beschermen en om de kwetsbare natuur te herstellen? De besluiten die jij voorbereidt en waarover je adviseert krijgen veel maatschappelijke aandacht. Dit alles maakt deze baan interessant, maatschappelijk relevant en uitdagend. Klinkt dit als een baan voor jou? Solliciteer dan op deze functie.

Functie-omschrijving

Jouw taak is beleidsadvisering over Natura2000, het netwerk van Europees beschermde natuurgebieden. De provincie heeft, op grond van de Wet natuurbescherming, de taak om voor elk van de Natura2000-gebieden die in Noord-Holland liggen, een beheerplan vast te stellen. In zo’n beheerplan staan de natuurdoelen voor het gebied en de manier waarop de provincie die wil bereiken. Je werkt dus aan de bescherming van de mooiste natuurgebieden van de provincie, en aan de verbetering van de natuurkwaliteit in deze gebieden.

De komende jaren worden alle beheerplannen herzien. Samen met een collega ga je hiermee aan de slag. Je bent verantwoordelijk voor het vormgeven van dit proces. Je zorgt voor een evaluatie van het oude plan, en je kijkt hoe het gaat met de natuurdoelen: zijn ze gehaald of is extra inspanning nodig? Zijn er nieuwe ontwikkelingen? Wat betekent de stikstofcrisis voor deze gebieden? Je zorgt dat alle belanghebbenden kunnen meedenken over de inhoud van het nieuwe plan. Bij lastige dilemma’s adviseer je de politiek over de beste keuze. En je stelt het uiteindelijk beheerplan op, zodat Gedeputeerde Staten het kunnen vaststellen. Je werkt samen met veel verschillende organisaties, zoals de natuurbeheerders (bijvoorbeeld Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Landschap Noord-Holland), de Omgevingsdienst (die verantwoordelijk is voor het afgeven van vergunningen) en natuurlijk de mensen die in of vlakbij het gebied wonen. Een gevarieerd takenpakket dus, met veel interne en externe contacten, waarbij je adviseert over belangrijke maatschappelijke vraagstukken op het gebied van natuur.

Dit bieden wij 

 • Afhankelijk van opleiding en ervaring een bruto jaarsalaris tussen €51.488,- en €73.554,- (schaal 11) op basis van 36 uur per week. Dit is inclusief een Individueel Keuze Budget, dat je onder meer kunt inruilen voor extra vrije dagen.
 • Een jaarlijkse salarisverhoging van 3%, tot aan het einde van je schaal.
 • Een goede pensioenregeling waaraan de provincie meebetaalt.
 • Een volledige vergoeding van woon-werkverkeer en dienstreizen bij gebruik van ov.
 • Een tegemoetkoming in je ziektekostenverzekering.
 • Goede balans tussen werk en privé: bij ons is 36 uur fulltime. Wil je minder werken? In overleg is veel mogelijk.
 • Een jaarcontract, met de bedoeling je aan het einde van dat jaar een vast contract aan te bieden.

En dat is nog niet alles. Lees op www.noord-holland.nl/werkenbij waar je als collega bij Noord-Holland verder op kunt rekenen.

Hier ga jij werken

Wil jij samen met collega’s bouwen aan de toekomst van ruim 2,8 miljoen Noord-Hollanders? Bij de provincie Noord-Holland werk je onder andere aan technologische innovaties, slimme infrastructuur, energietransitie en natuurontwikkeling. Zo lever je een bijdrage aan de samenleving! Bij de provincie werk je bovendien aan jouw éigen toekomst. Je krijgt de ruimte voor het ontwikkelen van jouw talenten, ambities en persoonlijke groei. Net als de provincie ben je voortdurend in beweging en maken we samen het verschil.

Je gaat werken bij de directie Beleid. Deze directie is verantwoordelijk voor alle beleidsontwikkeling bij de provincie. Van economie en cultuur tot en met infrastructuur en natuurbeleid. De directie werkt integraal en vaak project- en programmamatig. Zo komen wij tot een goede belangenafweging en een goed advies voor het college van Gedeputeerde Staten (GS). Onze cultuur en werkwijze is innovatief, we nemen risico en werken oplossingsgericht. De medewerkers zijn flexibel en op diverse vakgebieden inzetbaar. Binnen de directie Beleid houdt de. Deze sector bestaat uit zo’n 55 mensen. Als beleidsadviseur werk je in een leuk en enthousiast team van zo’n 10 mensen samen met andere beleidsadviseurs, ecologen, projectleiders, ondersteuners en je teamcoördinator.

Dit ben jij 

 • Je hebt inzicht in het functioneren van het openbaar bestuur en de daarmee samenhangende besluitvormingsprocessen. Je hebt een goed gevoel voor politieke verhoudingen en je snapt hoe de rolverdeling tussen politiek bestuur en ambtelijke advisering werkt.
 • Je bent in staat om, op basis van de verschillende informatie die je krijgt, een afgewogen eigen mening te vormen en deze onder woorden te brengen / op papier te zetten.
 • Je vindt het leuk om veel verschillende ‘bordjes in de lucht te houden’ en kunt goed hoofdzaken van bijzaken onderscheiden.
 • Je hebt affiniteit met natuurbescherming en bent gedreven om hier je steentje aan bij te dragen.
 • Je communiceert makkelijk en bent gericht op samenwerking en verbinding tussen mensen met verschillende belangen, communicatiestijlen of organisatieachtergronden.

Verder heb je

 •  Een academisch werk- en denkniveau. Studies als politieke wetenschappen, bestuurskunde, rechten, fysische geografie of biologie worden aanbevolen.
 • Aantoonbare vaardigheden in de totstandkoming van beleid en het opstellen van adviezen en rapportages. Je beschikt over een vaardige pen.
 • Kennis van de maatschappelijke vraagstukken die in het natuurbeleid actueel zijn.

Word onze nieuwe collega

Reageer vóór 13 juni 2021 via de solliciteer button. Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel cv en motivatiebrief t.a.v. Gerben Biermann, sectormanager Groen. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel of app dan met Gerben, telefoonnummer 06 -18 60 93 92.  Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Servicedesk Info Personeel, tel. 023-5145606.

Goed om te weten

 • Wij werken voor alle Noord-Hollanders. En dat kunnen we het beste doen als wij een afspiegeling vormen van de bevolking van de provincie. Daarom streven wij naar diversiteit in onze teams.
 • Voor een baan bij de provincie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties gesloten.