Senior medewerker natuur- en stikstofwetgeving | 36 uur | Utrecht

Wist je dat Defensie een van de grootste opdrachtgevers van het Rijksvastgoedbedrijf is? Voor haar bedrijfsvoering en inzetbaarheid maakt de organisatie gebruik van honderden locaties in ons land, zoals vliegvelden, kazernes, oefenterreinen en havens. Veel van die locaties liggen vlakbij of in Natura 2000-gebieden. En allemaal moeten ze voldoen aan de actuele stikstof- en natuurwet- en regelgeving. Als senior medewerker zorg jij er samen met je collega’s voor dat Defensie zo snel mogelijk in control is op het gebied van stikstofemissies.

Functie-omschrijving

Jij ondersteunt de (coördinerend) specialistisch adviseurs van de vakgroep bij de vergunningsprocessen die voortkomen uit de stikstofstrategie. Tot medio 2019 werd Defensie door het Programma Aanpak Stikstof (PAS) in grote mate vrijgesteld van de vergunningplicht voor stikstofdeposities. Dit vanwege het belang van haar inzetbaarheid. Sinds het PAS door de rechter onverbindend werd verklaard, neemt Defensie haar gedeelde verantwoordelijkheid. Per locatie moet de organisatie met haar activiteiten onder de kritische depositiewaarde voor stikstof blijven. Lukt dat niet? En biedt salderen geen oplossing? Dan volgt er een vergunningaanvraag die goed onderbouwd moet zijn met rapportages uit onder meer ecologische onderzoeken.

Zie jezelf als de olie in de machine van de vakgroep. Je levert gegevens aan zowel je collega’s van de vakgroep en de secties Natuur en Omgevingsmanagement als aan externe partijen, zoals onderzoeksbureaus. Daarnaast plan je meetings, breng je de juiste mensen bij elkaar en verzorg je de verslaglegging bij overleggen. Ook monitor je de voortgang van de adviesaanvragen. En voor de adviseurs in je vakgroep fungeer je als klankbord. Dat betekent dat je ook gevraagd wordt om mee te denken over bijvoorbeeld de aanpak van ecologische onderzoeken. Of dat je een rapportage naleest op formulering en consistentie. Dankzij jou lopen alle processen die nodig zijn voor de implementatie van de Omgevingswet en het Programma Natuur gesmeerd.

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo-diploma en kennis van en affiniteit met flora en fauna.
 • Je minimaal drie jaar ervaring met het ondersteunen van projecten waarbij stikstof een rol speelt.
 • Je bent in hoofdlijnen op de hoogte van de wet- en regelgeving op het gebied van natuur en hebt bij voorkeur kennis van infrastructuur.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met werken bij de overheid of een andere grote organisatie.
 • Je werkt nauwkeurig, schrijft goed Nederlands en zoekt graag de samenwerking op met je collega’s in de vakgroep en de secties.

Arbeidsvoorwaarden

 • Salarisniveau: schaal 10
 • Maandsalaris: Min €2.756 – Max. €4.430 (bruto)
 • Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
 • Contractduur: 5 jaar
 • Minimaal aantal uren per week: 36
 • Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Op dit moment vinden de sollicitatiegesprekken digitaal plaats via videobellen. Bij de uitnodiging voor het sollicitatiegesprek ontvang je hiervoor een instructie.
 • Mogelijk is voor de uitoefening van je werkzaamheden bij het Rijksvastgoedbedrijf (in de toekomst) een veiligheidsonderzoek aan de orde. We gaan ervan uit dat je daaraan meewerkt.
 • Omdat de werkzaamheden plaatsvinden op een locatie van het Ministerie van Defensie zal er een screening door de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst Defensie (MIVD) plaatsvinden. Aanstelling bij het Rijksvastgoedbedrijf vindt plaats nadat er een verklaring van geen bezwaar door de MIVD is afgegeven.
 • Omdat we duurzaamheid stimuleren, reizen we zoveel mogelijk met het openbaar vervoer. Je krijgt daarom van ons een ov-kaart voor woon-werkverkeer en dienstreizen. Voor locaties die niet goed te bereiken zijn met het ov zijn bedrijfsauto’s beschikbaar.
 • Bij het Rijksvastgoedbedrijf werken we onafhankelijk van tijd, plaats en apparaat. Je overlegt met het clusterhoofd hoe je hier invulling aan geeft. Het kan dus ook zijn dat je af en toe op een andere locatie of thuis werkt.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Digitaal solliciteren

Rijksvastgoedbedrijf (RVB) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

You may also like...

Reacties gesloten.