Coördinerend specialistisch adviseur Omgevingswet | 36 uur | Utrecht

De steeds sterkere roep om een vereenvoudiging van het omgevingsrecht kreeg navolging in de politiek: op 1 januari 2022 treedt de nieuwe Omgevingswet in werking. Aan jou als coördinerend specialistisch adviseur van het Rijksvastgoedbedrijf de taak om deze wet optimaal te verankeren in de defensieorganisatie. Een interessante uitdaging: jij zet op dit gebied een standaard neer, die tot in de lengte van dagen gebruikt gaat worden.

Functie-omschrijving

Samen met negen collega’s van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) maak je deel uit van de gloednieuwe vakgroep die de implementatie van de Omgevingswet en het referentieprogramma stikstof in goede banen leidt. Dit doen we door middel van deelprojecten, waarbij jij de kartrekker bent van de vraagstukken die spelen rond de Omgevingswet. Je adviseert hoe Defensie kan voldoen aan aspecten uit de nieuwe wet. Zo draag je bij aan de ontwikkeling van kaders voor het beheer en de realisatie van vastgoed en infrastructuur. Hierbij hoort ook een goede formulering van de onderzoeksvragen. En de begeleiding van onderzoeksbureaus, waarbij je toetst of de aangeleverde documenten in lijn zijn met het beleid.

Ook sta je in deelprojecten nadrukkelijk stil bij de toekomstige afstemming tussen het RVB en Defensie, met name op het vlak van de Omgevingswet. Je doet voorstellen om dit partnership in de toekomst zo goed mogelijk te laten verlopen. In jouw functie heb je contact met allerlei partijen binnen en buiten het RVB. Zo spar je veel met en leg je verantwoording af aan de coördinerend expert omgevingsmanagement, die de vakgroep aanstuurt. Ook werk je nauw samen met je collega-adviseurs van het RVB en Defensie, en met onderzoeksbureaus.

Functie-eisen

 • Je hebt een universitaire opleiding afgerond in de richting milieu of ruimtelijke ordening, of vergelijkbaar werk- en denkniveau in het vakgebied.
 • Je hebt ruime ervaring met advisering op strategisch niveau, bij voorkeur bij de overheid of een andere grote organisatie, en bij voorkeur kennis van defensievastgoed en -processen.
 • Je hebt aantoonbare en recente kennis van de (nieuwe) Omgevingswet en de wet- en regelgeving op het gebied van natuur. Kennis van defensievastgoed en –processen is een pre.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met de implementatie van nieuwe werkprocessen en/of wet- en regelgeving.
 • Je hebt een sterke persoonlijkheid: je staat voor je adviezen en laat je niet snel uit het veld slaan.
 • Je bent nieuwsgierig, kunt goed doorvragen en legt snel verbanden tussen zaken.
 • Je kunt goed zelfstandig werken, maar zoekt tegelijkertijd actief de samenwerking op met collega’s en partijen binnen en buiten het Rijksvastgoedbedrijf.

Arbeidsvoorwaarden

 • Salarisniveau: schaal 13
 • Maandsalaris: Min €4.281 – Max. €6.419 (bruto)
 • Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contractduur: 1 Jaar
 • Minimaal aantal uren per week: 36
 • Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Op dit moment vinden de sollicitatiegesprekken digitaal plaats via videobellen. Bij de uitnodiging voor het sollicitatiegesprek ontvang je hiervoor een instructie.
 • Mogelijk is voor de uitoefening van je werkzaamheden bij het Rijksvastgoedbedrijf (in de toekomst) een veiligheidsonderzoek aan de orde. We gaan ervan uit dat je daaraan meewerkt.
 • Omdat we duurzaamheid stimuleren, reizen we zoveel mogelijk met het openbaar vervoer. Je krijgt daarom van ons een ov-kaart voor woon-werkverkeer en dienstreizen. Voor locaties die niet goed te bereiken zijn met het ov zijn bedrijfsauto’s beschikbaar.
 • Bij het Rijksvastgoedbedrijf werken we onafhankelijk van tijd, plaats en apparaat. Je overlegt met het clusterhoofd hoe je hier invulling aan geeft. Het kan dus ook zijn dat je af en toe op een andere locatie of thuis werkt.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Digitaal solliciteren

Rijksvastgoedbedrijf (RVB) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren

You may also like...

Reacties gesloten.