Beleidsadviseur Stikstof en Infrastructuur | 32-36 uur | Haarlem

De balans zoeken tussen de grote behoefte aan mobiliteit en de schadelijke gevolgen van stikstof.

Jij zoekt een balans tussen de grote behoefte aan mobiliteit en het rekening houden met de schadelijke gevolgen van stikstof. De provincie Noord-Holland staat voor een enorme uitdaging. Aan de ene kant is er een grote behoefte aan mobiliteit, aan de aan de andere kant moeten we rekening houden met de schadelijke gevolgen van stikstof. Wij zoeken een beleidsadviseur infrastructuur en stikstof die met dit dossier aan de slag gaat. Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen van dit actuele vraagstuk, en zo tal van Noord-Hollanders helpen? Dan is dit de baan voor jou.

Functie-omschrijving

De impact van stikstof op het milieu is groot. Dit levert forse beperkingen op voor de huidige en toekomstige infrastructuur, terwijl de mobiliteitsopgave enorm is. Binnen de provincie werken we vanuit het programma stikstof aan zowel een gebiedsgerichte aanpak als een provincie brede aanpak. Onder dat laatste valt de inzet op het vlak van mobiliteit. Jij geeft hier advies over.

Als beleidsadviseur ontwikkel je samen met de rest van de sector Mobiliteit onze provinciale infrastructuur. Jij kijkt met een brede blik naar bereikbaarheid en regionale samenwerkingen. Je denkt hierbij in kansen en oplossingen. Je houdt contact met externe partijen zoals gemeenten, de Vervoerregio, andere provincies, het rijk en kennisinstituten. Dit alles doe je samen met de collega’s binnen Mobiliteit en met het programmateam stikstof van de provincie. Dat kernteam werkt aan de stikstofaanpak vanuit natuur, landbouw, mobiliteit, wonen en industrie. Stikstof is een onderwerp dat sterk in beweging is. De uitdaging is steeds in te spelen op de ontwikkelingen, en tegelijkertijd koers te houden. Een uitdagende functie waarin je echt een verschil maakt voor veel Noord-Hollanders. Jij bent hierin een pionier. Het gaat hier namelijk om een nieuw beleidsveld dat jij als één van de eerste gaat vormgeven.

Daarnaast ben je voor één of meerdere deelregio’s als beleidsadviseur het eerste aanspreekpunt op het gebied van ontwikkelingen aan, op of rondom onze infrastructuur. Hiervoor werk je nauw samen met interne sectoren, gemeenten en de Vervoerregio Amsterdam. Je kijkt of iets haalbaar is en je geeft beleidsadvies. Dit doe je voor onze eigen projecten, maar je draagt ook bij aan projecten van onze partners. Hiervoor verdiep je je in de regio en bouw je een netwerk op. Met jouw verbindende kracht versterk je onze sectoren. Omdat je graag vooruitkijkt en denkt, krijg je als beleidsadviseur de kans om je verder te ontwikkelen. Je zorgt ervoor dat beleid op elkaar wordt afgestemd, brengt beleidsterreinen met elkaar in verband en zorgt dat de resultaten op de verschillende beleidsterreinen elkaar versterken. Jouw expertise is hierbij onmisbaar.

We hebben momenteel meerdere vacatures openstaan voor Mobiliteit. Klik hier: www.noord-holland.nl/werkenaanmobiliteit om naar onze webpagina te gaan voor deze functies en meer informatie over projecten en mensen bij ons.

Dit bieden wij: 

 • Een bruto jaarsalaris tussen € 51.488 en € 73.554 (schaal 11) op basis van 36 uur per week. Dit is inclusief een Individueel Keuzebudget van 22%, dat je onder meer kunt inruilen voor extra vrije dagen.
 • Een opleidingsbudget van € 5.000,- per vijf jaar.
 • Een jaarlijkse salarisverhoging van 3%, tot aan het einde van je schaal.
 • Een goede pensioenregeling waaraan de provincie meebetaalt.
 • Een volledige vergoeding van woon-werkverkeer en dienstreizen bij gebruik van ov.
 • Een jaarcontract, met de bedoeling je aan het einde van dat jaar een vast contract aan te bieden.
 • Veel vrijheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheid: je kiest zelf waar en wanneer je werkt.

En dat is nog niet alles. Lees op www.noord-holland.nl/werkenbij waar je als collega bij Noord-Holland verder op kunt rekenen.

Hier ga je werken

Bij de provincie Noord-Holland werk je aan de toekomst. Elke dag zet je je samen met 1.400 collega’s in voor een mooie, plezierige en veilige woon- en werkomgeving voor ruim 2,8 miljoen Noord-Hollanders. De provincie is innovatief. We stimuleren en faciliteren slimme en duurzame mobiliteit, de energietransitie, grootschalige natuurontwikkeling en de nieuwste technologieën. Ook jóuw toekomst staat bij ons centraal. Wij ondersteunen je om je ambities waar te maken, bijvoorbeeld met een ruim opleidingsbudget en de mogelijkheid om, in overleg, tijdelijk in een ander project te duiken of een initiatief te starten.

Als beleidsadviseur maak je deel uit van de sector Mobiliteit. Het leuke is: wij zijn volop in ontwikkeling. Er komen in korte tijd veel nieuwe mensen bij. Een mooie kans voor jou om proactief en naar eigen inzicht je functie en plek binnen de sector in te vullen. De teams binnen de sector Mobiliteit zijn gedreven en enthousiast. De ca 50 vaste collega’s zijn stuk voor stuk vakmensen, maar er is ook genoeg ruimte voor plezier. Het is een hechte groep mensen met veel aandacht voor elkaar. Binnen de sector blijf je via een nieuwsbrief op de hoogte van de persoonlijke bezigheden van collega’s. Ook tijdens corona heeft de sector veel contact met elkaar: van wekelijkse online koffiemomentjes tot individuele gesprekken via Teams met collega’s en coördinatoren. 

Dit ben jij: 

 • Je bent verbindend: je vindt het leuk om op verschillende niveaus te schakelen, partijen met elkaar te verbinden en belangen te overbruggen.
 • Je bent daadkrachtig en resultaatgericht. Je houdt je doel voor ogen en hakt knopen door.
 • Je bent creatief en innovatief: je denkt out-of-the-box en weet op die manier de samenwerking tussen beleid en uitvoering te verbeteren.
 • Je bent gericht op samenwerking en in staat om een dilemma integraler te benaderen dan je eigen vakgebied. 

Verder heb je:

 • Wo werk- en denkniveau en minimaal een hbo-diploma, bijvoorbeeld planologie, verkeerskunde, geografie of bestuurskunde. Hierbij wil je je verdiepen in het stikstofdossier in relatie tot mobiliteit en infrastructuur.
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
 • Ruime ervaring als adviseur in een politiek-bestuurlijke omgeving en het werken in een netwerkomgeving met meerdere partijen die verschillende belangen hebben.
 • Analytisch vermogen en kun je onderzoeken met technische aspecten lezen en beoordelen.

Word onze nieuwe collega

Reageer voor 8 augustus 2021 via de sollicitatiebutton. Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel cv en motivatiebrief t.a.v. Frans van der Linden, Sectormanager. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel of app dan met Frans, via 06-51267225. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Servicedesk Info Personeel, via 023 – 514 56 06.

Goed om te weten: 

 • We hebben 2 sollicitatiedagen gepland op 17 en 26 augustus. De bedoeling van deze dagen is dat we dan direct 1e en 2e gesprekken achter elkaar voeren. Hier volgt uiteraard meer informatie over als we je meenemen in deze gesprekken.
 • Wij werken voor alle Noord-Hollanders. En dat kunnen we het beste doen als wij een afspiegeling vormen van de bevolking van de provincie. Daarom streven wij naar diversiteit in onze teams.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
 • Voor een baan bij de provincie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.

Acquisitie naar aanleiding wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties gesloten.