Juridisch adviseur Handhaven bouw-, milieu- en ruimtelijke regelgeving | 36 uur | Enschede

Heerlijk! Je tanden zetten in een complex handhavingsvraagstuk. Daar weet jij als enthousiaste juridisch adviseur wel raad mee.

Vraag jij wel eens af of dat wat de buurman doet wel mag? Hou je van veranderende wet- en regelgeving over de wereld om ons heen? Krijg je energie om (complexe) handhavingsvraagstukken tot een goed einde te brengen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Functie-omschrijving

Als juridisch adviseur handhaven bereid je de juridische besluitvorming voor door brieven en (concept-)beschikkingen op te stellen. Daarnaast vertegenwoordig je de gemeente Enschede in handhavingszaken in bezwaar en (hoger) beroep.

Per situatie kijk je kritisch naar de relevante wet- en regelgeving en welke ruimte je daarbij kunt opzoeken. Binnen het vakgebied zijn wij toonaangevend en innovatief.

We zijn in onze aanpak oplossingsgericht, kijken daarbij over onze eigen grenzen heen en benaderen zaken vanuit de gehele keten van ontwerp (visie/beleid), vergunningverlening tot en met handhaving. Je zet je in op de bestuursrechtelijke handhaving van bouw-, milieu-, en ruimtelijke regelgeving, drank- en horecawet en van de Algemene Plaatselijke Verordening.

Wat vragen wij van je?

  • Je beschikt over een afgeronde academische opleiding – bij voorkeur rechtsgeleerdheid – of je hebt een aantoonbaar vergelijkbaar opleidingsniveau (bijvoorbeeld door aantoonbare werkervaring).
  • (Ruime) ervaring op het gebied van handhaving in het ruimtelijke domein is, net als een EVC-certificaat met aantoonbare ervaring op het gebied van de VTH-kwaliteitscriteria, een pre.
  • Je bent een echte teamplayer met veel enthousiasme.
  • Je hebt een positief kritische houding, bent nieuwsgierig, leergierig, bevlogen en flexibel.
  • Je beschikt over bestuurlijke en politieke sensitiviteit.
  • Je bent een stevige en vasthoudende persoonlijkheid (maar slaat daar niet in door), durft zowel gevraagd als ongevraagd advies te geven.
  • Je weet je stijl van communiceren af te stemmen op de ander/gesprekspartner en weet om te gaan met uiteenlopende belangen.
  • Je bent een verbinder, je weet partijen bij elkaar te brengen die nodig zijn voor de oplossing van de zaak.
  • Je bent in staat samenhang te zien tussen gegevens en daar conclusies uit te trekken.
  • Je bent een volwaardige gesprekspartner op management- en bestuurlijk niveau.

Wat bieden we?

Naast een leuke functie en enthousiaste collega’s die graag met je aan de slag willen, bieden wij goede arbeidsvoorwaarden.

Uiteraard hoort er een passend salaris bij de functie. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal bruto € 4.450, – per maand bij een 36-urig dienstverband. Dit salaris is gebaseerd op het maximum van functieschaal 10. Doorgroeien naar senior juridisch adviseur (schaal 11) behoort tot de mogelijkheden. De functie is eerst voor de duur van een jaar.

Wie zijn wij?

De gemeente Enschede is de grootste stad van Twente. Een bruisende studentenstad met een oergezellig centrum. Verder zijn we rijk bedeeld met een diversiteit aan bedrijvigheid en wordt het stedelijk gebied omgeven door het typische Twentse landschap.

We stimuleren bedrijven en onze inwoners hun verantwoordelijkheid te nemen en wij bieden hen ruimte voor eigen initiatief. Wanneer hierin spanning ontstaat, wegen wij zorgvuldig alle belangen af. Als de grenzen van onze kaders op het gebied van veiligheid, leefbaarheid en geloofwaardigheid worden overschreden, treden wij doortastend op. Dit doen wij met circa 20 medewerkers die de afdeling Handhaven Bouwen & Milieu vormen.

Jouw werkveld ligt in het Team Handhaving, dat nu bestaat uit vijf juridisch adviseurs. Het team zet zich op een betrokken en bevlogen wijze in op handhaven voor de veiligheid en leefbaarheid van Enschede. Het vinden van de juiste balans tussen de letter en de geest van de wet en de toepassing van ons beleid is een gezamenlijke uitdaging die altijd in ontwikkeling is.

Meer informatie?

Neem dan contact op met Sandra Hiddink, juridisch adviseur Handhaven Bouwen & Milieu (telefoonnummer 06 – 10883899). Kijk ook op www.enschede.nl/bestuur/werken-bij-gemeente-enschede voor meer informatie over onze organisatie.

Ga je solliciteren?

Dan nodigen wij jou van harte uit om te reageren. Laat je cv en motivatiebrief achter via het sollicitatieformulier. Deze brief kan je richten aan Marcel Snellenburg, afdelingshoofd Handhaven Bouwen & Milieu. Dit kan tot 31 augustus 2021.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs

You may also like...

Reacties gesloten.