Adviseur Natuur, Landschap en Cultuurhistorie Rijksvastgoedbedrijf (RVB) | 32 uur | Utrecht

Functieomschrijving

Welke invloed ondervinden het ecologisch systeem en archeologische waarden van de activiteiten in de RVB vastgoedportefeuille? En als defensie anders gaat oefenen wat zijn dan de gevolgen voor natuur ten aanzien van stikstof? Als adviseur bij de grootste vastgoedbeheerder van Nederland adviseer je elke dag over complexe vraagstukken, die vaak een politieke en maatschappelijke component hebben. Jouw doel? Zorgen dat de impact van nieuwbouw en onderhoud op natuur en archeologische waarden binnen de perken blijft en – als het ook maar even kan – maatregelen voorstellen die de natuur en archeologische waarden zelfs ten goede komen.

Als adviseur adviseer je over effectbeoordelingen van infrastructurele ingrepen. Daarbij richt je je met name op de gevolgen voor de natuur , maar ook cultuurhistorie speelt een rol. Je beoordeelt of effecten binnen de wet- en regelgeving vallen, stelt randvoorwaarden op voor nader onderzoek en begeleidt onderzoeken. De mitigatieladder is jouw uitgangspunt: je zoekt steeds naar mogelijkheden om de impact op natuur en cultuurhistorie te voorkomen, te verminderen of te compenseren. Vervolgens breng je advies uit, zowel in de voorbereidings- als uitvoeringsfase van projecten.

Een van je taken is het uitvragen en beoordelen van natuurtoetsen/stikstofberekeningen en archeologisch onderzoek. Jij zorgt voor een goede formulering van de onderzoeksvragen, begeleidt onderzoeksbureaus bij de uitvoering en toetst of de aangeleverde producten en documenten in lijn zijn met de wet- en regelgeving. Als adviseur schakel je veel met adviesbureaus, het bevoegd gezag en interne projectleiders van wie we onze opdrachten krijgen. Ook werk je samen met de afdeling Assetmanagement, die verantwoordelijk is voor de juridische procedure.

Je hebt vaak meerdere projecten tegelijk, die divers zijn qua omvang en complexiteit. Daarnaast krijg je regelmatig specifieke kennisvragen voorgelegd. Zo kan het zijn dat je in opdracht van het ministerie van Defensie – een grote opdrachtgever – onderzoekt of bepaalde flora en fauna gevoelig zijn voor activiteiten op oefen- en schietterreinen. Ook over brede gebiedsontwikkelingen denk je mee. Hoe kunnen we investeren in de veerkracht van het ecologisch systeem? Natuur inclusief- en archeologievriendelijk werken en proactief maatregelen voorstellen, dat is onze uitdaging. Daarbij gaan we steeds vaker van een projectgerichte naar een gebiedsgerichte en meer abstracte aanpak.

Jouw team bestaat uit 8 betrokken collega’s die door het hele land werken: Natuur, Landschap en Cultuurhistorie-adviseurs en een coördinerend adviseur. Structureel per week komen jullie bij elkaar om de landelijke ontwikkelingen te bespreken. Meestal werk je op kantoor, maar natuurlijk bezoek je ook af en toe locaties om een goed beeld te krijgen van de situatie.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal een hbo-opleiding afgerond op het gebied van ecologie en/of archeologie.
 • Je hebt minimaal twee jaar ervaring met het beoordelen van – en adviseren over – ecologische en/of archeologische onderzoeken.
 • Je bent uitstekend op de hoogte van de wet- en regelgeving op het gebied van natuur en/of archeologie.
 • Je hebt bij voorkeur kennis en aantoonbare ervaring met AERIUS (stikstofrekenmodule).
 • Je hebt bij voorkeur kennis en aantoonbare ervaring met Geografische informatiesystemen.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met werken bij de overheid of een andere grote organisatie.
 • Je hebt een sterke persoonlijkheid: je staat voor je adviezen en laat je niet snel van de wijs brengen.
 • Je bent nieuwsgierig en vraagt door, je hebt oprechte interesse en kunt goed verbanden leggen.
 • Je bent collegiaal en vindt het ook prima om zelfstandig te werken.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 11

Maandsalaris: Min €3.279 – Max. €5.039 (bruto)

Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Contractduur: 1 jaar

Minimaal aantal uren per week: 32

Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de eerste week van september.
 • Op dit moment vinden de sollicitatiegesprekken meestal digitaal plaats d.m.v. videobellen. Bij de uitnodiging voor het sollicitatiegesprek ontvang je hiervoor een instructie.
 • Mogelijk is voor de uitoefening van je werkzaamheden bij het Rijksvastgoedbedrijf (in de toekomst) een veiligheidsonderzoek aan de orde. We gaan ervan uit dat je daaraan meewerkt.
 • Omdat we duurzaamheid stimuleren, reizen we zoveel mogelijk met het openbaar vervoer. Je krijgt daarom van ons een ov-kaart voor woon-werkverkeer en dienstreizen. Voor locaties die niet goed te bereiken zijn met het ov zijn bedrijfsauto’s beschikbaar.
 • Bij het Rijksvastgoedbedrijf werken we onafhankelijk van tijd, plaats en apparaat. Je overlegt met het sectiehoofd hoe je hier invulling aan geeft. Het kan dus ook zijn dat je af en toe op een andere locatie of thuis werkt.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Solliciteren?

Rijksvastgoedbedrijf (RVB) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

You may also like...

Reacties gesloten.