Senior Beleidsadviseur Milieu | 36 uur | Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel is volop in beweging. Ontwikkelingen in de woningbouw, op werklocaties en in de infrastructuur, zorgen voor de nodige veranderingen in onze stad. Veranderingen die vragen om een zorgvuldige voorbereiding en begeleiding, omdat ze van invloed zijn op het dagelijks leven van onze inwoners en bedrijven. We werken, samen met inwoners en bedrijven aan een duurzame ontwikkeling van onze stad zodat we in de toekomst 15.000 extra Capellenaren kunnen huisvesten.

15.000 extra Capellenaren? Ja, Capelle aan den IJssel is een ambitieuze gemeente. De afgelopen jaren hebben honderden Capellenaren meegedacht over de verbetering van Capelle. En nu zijn we alle plannen samen met bewoners en organisaties aan het uitvoeren. Die plannen kan je voor een groot deel terugvinden op www.capellebouwtaandestad.nl.  

Waar wij voor staan

Al die plannen vragen om een gemeentelijke organisatie die meebeweegt. Een organisatie die werkt voor en met al die Capellenaren, een organisatie die met lef en daadkracht ideeën en initiatieven aanmoedigt. Als je bij ons werkt aan de stad, dan is samenwerking een vanzelfsprekendheid. Je bent betrokken, staat open voor nieuwe inzichten en durft niet alleen de stad, maar ook jezelf te verbeteren. Voor die toekomstgerichte organisatie zijn wij op zoek naar een: Senior Beleidsadviseur Milieu voor 36 uur per week. 

Het werkveld

Binnen de afdeling Stadsontwikkeling ben je werkzaam binnen het team Ruimtelijke Ordening en Milieu. Dit team is onderdeel van de unit Ruimtelijke Ontwikkeling waartoe ook de teams Stedenbouw, Mobiliteit, en Duurzaamheid behoren.  Je overlegt en stemt af met collega’s van de naastgelegen gemeenten en de Omgevingsdiensten. Je adviseert management en bestuur over ontwikkelingen die op ons af komen.  Je hebt affiniteit met integrale ruimtelijke- en of gebiedsopgaven. Werkt  aan het Capelle van de toekomst, zoals in het Nieuwe Rivium , verschillende ruimtelijke projecten, zoals transformatie opgaven.  Daarnaast overleg je en stem je af met de collega’s van Ruimtelijke Ordening en Vergunningen, Toezicht en Handhaving of Duurzaamheid.

De Omgevingswet heeft grote impact op de wijze waarop gemeenten hun taken uitvoeren. Niet alleen de regelgeving verandert, ook de rolverdeling tussen overheden, private en maatschappelijke partijen wordt anders. Dit werpt veel vragen op over de rol van de gemeente, de aanpak van vraagstukken en de relatie met externe partijen. Jij draagt bij aan de implementatie van milieuaspecten in de Omgevingswet in onze organisatie. Samen met collega’s en externen werk je aan het tijdig implementeren van deze wet in onze organisatie en  informeer je collega’s en ons bestuur over de wijzigingen en doe je voorstellen.

Wil jij aan de slag als Senior Beleidsadviseur Milieu, spreekt de Capelse dynamiek jou aan en herken je jezelf in onderstaand profiel? Dan komen wij graag met jou in contact!

Wat ga je doen als Beleidsadviseur Milieu?

Als senior beleidsmedewerker coördineer jij de werkzaamheden van milieu maar voer je ook verschillende werkzaamheden zelf uit. Je bent het eerste aanspraakpunt voor management en bestuur. Je werkt mee in verschillende projecten, maar kunt ook de benodigde beleidsnotities maken. Met jou kennis over de Omgevingswet spar je met de collega’s over de implementatie van deze wet in onze gemeente. Je bent in staat het benodigde beleid hier voor op te stellen.  Je hebt een goed gevoel voor politiek bestuurlijke belangen en bent in staat een netwerk binnen de gemeente en de regio te onderhouden.

Wie ben jij?

Jij bent een enthousiaste, proactieve beleidsadviseur milieu. Je ziet kansen en bent in staat deze om te zetten in concrete acties. Je beschikt over een relevante HBO- en of WO- opleiding en aantoonbare ervaring in het werkveld. Je beschikt over goede communicatieve eigenschappen en werkt graag in teamverband aan de gebouwde omgeving. Je hebt affiniteit met integrale ruimtelijke- en/of gebiedsopgaven en kennis en ervaring op het gebied van verduurzaming van de gebouwde omgeving. Daarnaast heb je kennis van de Omgevingswet en  specifieke kennis van geluid-, lucht-bodemkwaliteit en externe veiligheid.

Wat biedt de Gemeente Capelle aan den IJssel jou?

Een uitdagende functie, die je in samenwerking met professionele en plezierige collega’s invult. De functie is ingeschaald in schaal 11 (maximaal bruto maandsalaris €5.169,-), waarbij we kijken naar je opleiding en de ervaring die je meebrengt. Daarnaast kent de gemeente Capelle aan den IJssel uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden waaronder eigen regie op de inzet van 17,05% van het bruto jaarsalaris als Individueel Keuzebudget. We werken vanuit een modern kantoor met flexibele werkplekken in het centrum van de stad. Er is gratis parkeergelegenheid en de bereikbaarheid met het openbaar vervoer is uitstekend.

Meer informatie en solliciteren

Wil je meer informatie over het werken bij de Gemeente Capelle aan den IJssel? Bekijk dan onze websites www.capelleaandenijssel.nl en www.capellebouwtaandestad.nl.

 

Heb je nog inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met René Kandel, Unithoofd Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon (06) 51215411.

Heb je verder nog vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met HR Medewerkers Keltoum, Vera of Annette, telefoon (010) 28 48 303.

Sollicitatie

Solliciteren kan alleen via onze sollicitatiepagina. Jouw CV en motivatie ontvangen we graag vóór vrijdag 27 augustus 2021. Richt je sollicitatie aan Senior HR Adviseur Korstiaan Hoogvliet.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties gesloten.