Beleidsadviseur uitvoering natuur, milieu en veiligheid | 32-36 uur | Haarlem

Een schoner en veiliger Nederland; daar gaan we voor. Help jij ons mee de uitvoering van ons natuur- en milieubeleid te verbeteren?

Schonere lucht, zuiver water, minder geur- en geluidsoverlast en een gezondere omgeving. Daar gaan we bij de provincie Noord-Holland voor. Als beleidsadviseur ben jij de linking pin tussen beleidsmakers en de collega’s die de taken op vergunnings-, handhaving- en toezichtgebied uitvoeren. Samen maken we Nederland nog een stukje schoner én veiliger.

Functie-omschrijving

Je gaat aan de slag met beleidsdossiers die in de maatschappelijke belangstelling staan. Denk aan zaken als stikstofuitstoot, afvalverwerking, gezondheid en veiligheid rondom Tata Steel of de impact van datacenters op het milieu. Dit beleid beoordeel en verbeter je op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH). Daarvoor schakel je zowel met beleidsmakers als met degenen die deze taken daadwerkelijk uitvoeren.

Als provincie hebben we de VTH-taken ondergebracht bij vier omgevingsdiensten. Net als de uitvoering van milieu- en natuurbeschermingstaken. Daarnaast werken we samen met onder meer politie, gemeenten, Openbaar Ministerie en terreinbeheerders. Deze samenwerkingen in het VTH-stelsel een slag verder brengen, is een van onze hoofddoelstellingen.

Afgelopen tijd is er veel onderzoek gedaan naar het functioneren van het VTH-stelsel, zowel in de provincie als landelijk. Jij adviseert bestuurders over hoe we dit stelsel verder kunnen ontwikkelen. Dit doe je op basis van de informatie die je ophaalt bij de omgevingsdiensten, andere sectoren binnen de provincie en onze partners. Hoe goed worden regels nageleefd en wat speelt er binnen de provincie en bij inwoners? Kunnen we nieuwe middelen inzetten om te handhaven? Extra data gebruiken of sensoren inzetten? Of is het een goed idee om de vergunningverlening of de samenwerking met partners nog verder aan te scherpen?

Samen met je collega’s bij de provincie en de omgevingsdiensten stimuleer je innovaties en nieuwe werkwijzen rondom VTH. Om zo het maximale uit de bestaande wetgeving te halen voor een gezonde(re) fysieke leefomgeving. Jouw taak? Een actieplan voor verbeteringen van het VTH-stelsel uitwerken. Waarover ons bestuur kan besluiten en waaraan jij mede uitvoering gaat geven.

Ook breng je jouw ideeën en ervaringen onder de aandacht bij het Rijk en zorg je voor een goede samenwerking met en tussen de omgevingsdiensten. Je gaat daarvoor regelmatig op werkbezoeken en loopt weleens mee met handhavingsacties. Ook bereid je bestuurlijke bijeenkomsten voor en werk je mee aan andere complexe dossiers waarbij bepaalde risico’s spelen of waarvoor specifieke aandacht nodig is.

Dit bieden wij: 

 • Een bruto jaarsalaris tussen € 51.488, – en € 73.554, – (schaal 11) op basis van 36 uur per week. Dit is inclusief het Individueel Keuzebudget van ongeveer 22% van je bruto maandsalaris, dat je onder meer kunt inruilen voor extra vrije dagen.
 • Een jaarcontract, met de bedoeling je aan het einde van dat jaar een vast contract aan te bieden.
 • Een baan op onze eigentijdse locatie in het centrum van Haarlem, met dynamische werkplekken die passen bij de werkzaamheden die je op dat moment wilt doen: van stiltezone tot ontmoetingsplein met koffiebar.
 • Veel vrijheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheid.
 • Een volledige vergoeding van woon-werkverkeer en dienstreizen bij gebruik van ov.
 • Goede balans tussen werk en privé: bij ons is 36 uur fulltime. Wil je minder werken? In overleg is veel mogelijk.
 • Een goede pensioenregeling waaraan de provincie meebetaalt.

En dat is nog niet alles. Lees op www.noord-holland.nl/werkenbij waar je als collega bij Noord-Holland verder op kunt rekenen.

Hier ga jij werken

Bij de provincie Noord-Holland werk je aan de toekomst. Elke dag opnieuw zet je je samen met 1.400 collega’s in voor een mooie, plezierige en veilige woon- en werkomgeving voor ruim 2,8 miljoen Noord-Hollanders. Daarbij gaat het er innovatief aan toe. We stimuleren en faciliteren smart mobility, de energietransitie, grootschalige natuurontwikkeling en de nieuwste technologieën zoals slimme apps. En ook jóuw toekomst staat bij ons centraal. Je krijgt alle ruimte om te kiezen welke kant je op wilt en om je ambities waar te maken. Wij ondersteunen je hierbij. Bijvoorbeeld met een ruim opleidingsbudget en de mogelijkheid om, in overleg, tijdelijk in een ander project te duiken of een initiatief te starten.

Als beleidsadviseur ben je onderdeel van de sector Omgevingsbeleid. Een brede sector met zo’n 45 medewerkers, waarin we onder andere beleid ontwikkelen voor waterveiligheid, schoon en voldoende water, een schoner milieu en een gezonde leefomgeving. Binnen jouw team – team Opdrachtgeversaccount Omgevingsdiensten –werk je samen met acht collega’s. Dit zijn onder andere de opdrachtgevers, beleidsadviseurs VTH en een teamcoördinator. Samen zijn we een hecht team. We vinden het belangrijk om gezamenlijk ons werk goed uit te voeren, maar ook plezier hebben staat bij ons hoog in het vaandel.

Dit ben jij: 

 • Innovatief: je denkt out-of-the-box en weet op die manier de samenwerking tussen beleid en uitvoering te verbeteren.
 • Verbindend: je brengt partijen bij elkaar en zorgt voor onderling begrip en respect voor elkaars belangen.
 • Sensitief: je voelt feilloos aan wat er binnen de provincie en de organisatie speelt en weet hierover de juiste informatie op te halen. Zeker ook wanneer de onderwerpen gevoelig liggen.
 • Een echte netwerker: samenwerken en netwerken gaan jou van nature goed af.

Verder heb je:

 • Hbo- of wo-niveau.
 • Ervaring met werken in een netwerkomgeving met meerdere partijen die verschillende belangen hebben.
 • Inzicht in het functioneren van het openbaar bestuur en provinciale organisaties.
 • Bij voorkeur kennis van de aanpak van natuur- en milieubeleid en een relevant netwerk.    

Word onze nieuwe collega

Reageer voor 12 september 2021 via de sollicitatiebutton. Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel cv en motivatiebrief t.a.v. Tom Smeelen, sectormanager Omgevingsbeleid. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel of app dan met Tom via 06 – 18 60 93 92. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Servicedesk Info Personeel, via 023 – 514 56 06.

Goed om te weten 

 • Wij werken voor alle Noord-Hollanders. En dat kunnen we het beste doen als wij een afspiegeling vormen van de bevolking van de provincie. Daarom streven wij naar diversiteit in onze teams.
 • Voor een baan bij de provincie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties gesloten.