Beleidsadviseur Wonen en gebiedsontwikkeling | 32-36 uur | Haarlem

Jij zoekt een balans tussen de grote behoefte aan nieuwe woningen en het rekening houden met de schadelijke gevolgen van stikstof.
De provincie Noord-Holland staat voor een enorme uitdaging. Er is een grote behoefte aan nieuwe woningen en daarom faciliteren we gebiedsontwikkeling in steden en dorpen. Een van de onderwerpen waar we in de gebiedsontwikkeling rekening mee moeten houden, is de beperking van de schadelijke gevolgen van stikstof. Wij zoeken een beleidsadviseur wonen en gebiedsontwikkeling die met dit dossier aan de slag gaat, met de focus op het versneld realiseren van woningen. Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen van dit actuele vraagstuk, en zo tal van Noord-Hollanders helpen? Dan is dit de baan voor jou.

Functie-omschrijving

De woningbouwopgave is groot. Er is enorme behoefte aan meer betaalbare woningen. De impact van stikstof op het milieu is groot. Dit levert forse beperkingen op voor de ontwikkeling van woningbouwprojecten. In je rol als beleidsadviseur ga je aan de slag met een van de grootste knelpunten in het versnellen van de woningbouwproductie: stikstof. Daarbij werk je samen met een collega wonen en met het programmateam stikstof en heb je goed contact met het kernteam versnelling woningbouw van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) en de provincie Noord-Holland.

Ook werk je in je rol als beleidsadviseur wonen en gebiedsontwikkeling mee aan een aantal grote woningbouwprojecten, waar je helpt de knelpunten op te lossen en de belangen van de provincie goed vertegenwoordigt. Je denkt hierbij in kansen en oplossingen. Een voorbeeld is het stationsgebied Hoofddorp, waar het gaat over de bereikbaarheidsopgave, het zorgen voor een betaalbaar woningbouwprogramma en de omgevingskwaliteit (hinder van luchtvaart). En een ander voorbeeld is de Alkmaars Kanaalzone, een binnenstedelijk groeigebied waar de komende jaren duizenden woningen worden gerealiseerd. Je werkt hierin samen met externe partijen zoals de gemeenten, ontwikkelaars en de MRA. Ook werk je nauw samen met collega’s van andere sectoren, zoals de sector mobiliteit en het programma OV knooppunten.
Een uitdagende functie waarin je echt een verschil maakt voor veel Noord-Hollanders.

Dit bieden wij:

 • Een bruto jaarsalaris tussen € 51.488 en € 73.554 (schaal 11) op basis van 36 uur per week. Dit is inclusief het Individueel Keuze Budget van ongeveer 22% van je bruto maandsalaris, dat je onder meer kunt inruilen voor extra vrije dagen.
 • Een opleidingsbudget van € 5.000,- per vijf jaar.
 • Een jaarlijkse salarisverhoging van 3%, tot aan het einde van je schaal.
 • Een goede pensioenregeling waaraan de provincie meebetaalt.
 • Een volledige vergoeding van woon-werkverkeer en dienstreizen bij gebruik van ov.
 • Een baan op onze eigentijdse locatie in het centrum van Haarlem, met dynamische werkplekken die passen bij de werkzaamheden die je op dat moment wilt doen: van stiltezone tot ontmoetingsplein met koffiebar of vanuit huis.

En dat is nog niet alles. Lees op www.noord-holland.nl/werkenbij waar je als collega bij Noord-Holland verder op kunt rekenen.

Hier ga jij werken

Bij de provincie Noord-Holland werk je aan de toekomst. Elke dag opnieuw zet je je samen met 1.400 collega’s in voor een mooie, plezierige en veilige woon- en werkomgeving voor ruim 2,8 miljoen Noord-Hollanders. Daarbij gaat het er innovatief aan toe. We stimuleren en faciliteren smart mobility, de energietransitie, grootschalige natuurontwikkeling en de nieuwste technologieën zoals slimme apps. En ook jóuw toekomst staat bij ons centraal. Je krijgt ruimte om je ambities waar te maken. Wij ondersteunen je hierbij. Bijvoorbeeld met een ruim opleidingsbudget en de mogelijkheid om, in overleg, tijdelijk in een ander project te duiken of een initiatief te starten.

Jij komt te werken bij de directie Beleid, sector Ruimtelijke Ontwikkeling (RO) in team Wonen. In deze sector werken we zo’n 40 collega’s aan ruimtelijke opgaven, luchtvaart, wonen en kustontwikkeling. Jij komt terecht bij het team Wonen. Dit team bestaat uit 10 enthousiaste mensen. Zowel op teamniveau als op sectorniveau is er ruimte voor gezelligheid. Zo zijn er pubquizzen, borrels en teamuitjes. Lees hier[EB4] meer over wonen, werken en ontmoeten vanuit onze collega’s.

Dit ben jij:

 • Jij bent flexibel en in staat nieuwe materie snel eigen te maken.
 • Je bent een aanpakker en proactief.
 • Je bent zeer communicatief ingesteld.

Verder heb je:

 • Wo-werk- en -denkniveau, maar minimaal een hbo diploma richting planologie, sociale geografie, urban studies, future planet studies of vergelijkbaar.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring op gebied van beleidsadvisering, bij voorkeur bij de overheid.
 • Ervaring met gebiedsgericht of projectmatig werken is een grote pre.
 • Kennis van en ervaring met het fysieke domein, liefst op het gebied van wonen, ruimte en natuur

Competenties

 • Flexibiliteit
 • Mondelinge communicatie

Word onze nieuwe collega

Reageer voor 10 oktober 2021 via het solliciteerformulier. Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel cv en motivatiebrief t.a.v. Silvia van der Meij, sectormanager Ruimtelijke Ontwikkeling. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel of app dan met Silvia, via 06 – 18609848. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Servicedesk Info Personeel, via 023 – 514 56 06.

Kijk ook op www.noord-holland.nl/Over_de_provincie/Werken_voor_Noord_Holland voor meer informatie.

Goed om te weten

 • 1e sollicitatiegesprekken vinden plaats op 19 oktober tussen 11.00 uur en 13.00 uur of 21 oktober tussen 15.00 uur en 16.00 uur. 2e gesprekken vinden plaats op 28 oktober tussen 10.00 en 13.00 uur. Gesprekken vinden plaats op ons kantoor in Haarlem.
 • Wij werken voor alle Noord-Hollanders. En dat kunnen we het beste doen als wij een afspiegeling vormen van de bevolking van de provincie. Daarom streven wij naar diversiteit in onze teams. Voor een baan bij de provincie is een verklaring omtrent het gedrag (vog) vereist.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties gesloten.