Omgevingsmanager Bodem & Groen | 36 uur | Haarlem

Jij hebt een belangrijke rol in het proactief signaleren van onderwerpen vanuit de omgeving. Als omgevingsmanager bij Provincie Noord-Holland in Haarlem werk je aan complexe projecten op het gebied van bodem en natuur, zoals de aanleg van een natuurbrug, het saneren van een voormalig industrieterrein of bij het natuurvriendelijk inrichten van oevers. Ben jij die omgevingsmanager die graag een bijdrage levert aan actuele thema’s zoals biodiversiteit, natuurrealisatie, duurzaamheid en milieu? Er ligt een zeer uitdagend werkpakket voor je klaar bij de provincie Noord-Holland!

Functie-omschrijving

Als omgevingsmanager werk je aan complexe projecten op het gebied van bodem en natuur. Je bent verantwoordelijk voor het contact met de omgeving, met als doel projecten te realiseren. Je verkent omgevingsaspecten, draagt zorg voor het opnemen van de noodzakelijke omgevingsbepalingen in contracten en onderhoudt proactief het netwerk van (bestuurlijke) stakeholders. Bij stakeholders kun je denken aan betrokken bewoners, waterschappen, gemeenten, natuurorganisaties, enz. Je expertise en jarenlange ervaring zet je in om belangentegenstellingen, soms in een sterk politiek-bestuurlijk krachtenveld, te overbruggen en te zorgen voor goede afstemming over de toepassing van regelgeving, de uitvoering van beleid of de toe te passen werkwijze. Je werkt in een IPM-projectomgeving, waarin je moeiteloos samenwerkt met verschillende teamleden.

Je rol is vooral tactisch-strategisch. Soms speel je een rol bij het verkrijgen van vergunningen, schadebehandeling en milieutechnische onderzoeken. Altijd probeer je begrip en vertrouwen te kweken in de omgeving en te komen tot succesvolle samenwerking met omgevingspartijen, waaronder andere overheden. We willen een overheid zijn die transparant is en open staat voor participatie van de omgeving. Je hebt een belangrijke rol in het pro-actief signaleren van onderwerpen vanuit de omgeving.
Als omgevingsmanager lever je ook een bijdrage aan organisatievraagstukken en thema’s die relevant zijn voor de ontwikkeling van de sector Bodem & Groen en de directie Beheer & Uitvoering. Geïntegreerde contracten, professionalisering van de verschillende IPM-rollen en regionaal werken staan op dit moment hoog op de agenda. Concreet ga je als omgevingsmanager een rol spelen bij het gebiedsakkoord Oostelijk vechtplassen (Kijk hier voor meer informatie https://www.noord-holland.nl/Onderwerpen/Natuur/Projecten/Oostelijke_Vechtplassen/Gebiedsakkoord).

 

Dit bieden wij 

 • Een bruto jaarsalaris tussen € 52.848,57 en € 75.179,72 (schaal 11) op basis van 36 uur per week. Dit is inclusief het Individueel Keuze Budget van ongeveer 22% van je bruto maandsalaris, dat je onder meer kunt inruilen voor extra vrije dagen;
 • Een opleidingsbudget van € 5.000, – per vijf jaar;
 • Een jaarlijkse salarisverhoging van 3%, tot aan het einde van je schaal;
 • Veel vrijheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheid;
 • Goede balans tussen werk en privé: bij ons is 36 uur fulltime. Wil je minder werken? In overleg is veel mogelijk;
 • Een jaarcontract, met de bedoeling je aan het einde van dat jaar een vast contract aan te bieden;
 • Een baan op ons eigentijdse locatie in het centrum van Haarlem, met dynamische werkplekken die passen bij de werkzaamheden die je op dat moment wilt doen: van stiltezone tot ontmoetingsplein met koffiebar.

En dat is nog niet alles. Lees op www.noord-holland.nl/werkenbij waar je als collega bij Noord-Holland verder op kunt rekenen.

Hier ga jij werken

Bij de provincie Noord-Holland werk je aan de toekomst. Elke dag opnieuw zet je je samen met 1.400 collega’s in voor een mooie, plezierige en veilige woon- en werkomgeving voor ruim 2,5 miljoen Noord-Hollanders. Daarbij gaat het er innovatief aan toe. We stimuleren en faciliteren smart mobility, de energietransitie, grootschalige natuurontwikkeling en de nieuwste technologieën zoals slimme apps. En ook jóuw toekomst staat bij ons centraal. Je krijgt ruimte om je ambities waar te maken. Wij ondersteunen je hierbij. Bijvoorbeeld met een ruim opleidingsbudget en de mogelijkheid om, in overleg, tijdelijk in een ander project te duiken of een initiatief te starten.

Je start als omgevingsmanager bij de sector Bodem & Groen. Deze sector richt zich op het inrichten van natuur en het leveren van een bijdrage aan de versnellingsopgave van het Netwerk Natuur Nederland. Wij werken aan de verbetering van de biodiversiteit in Noord-Holland en realiseren natuurverbindingen, bijvoorbeeld door het aanleggen van natuurbruggen. De sector is verantwoordelijk voor het onderhoud van de vaarwegen in Noord-Holland. Dit betekent het baggeren van de provinciale vaarwegen, vervangen van oeverconstructies en het inrichten van natuurvriendelijk inrichten. Op het gebied van bodem voert de sector land- en waterbodemsaneringen uit en zorgen zij voor een goed beheer van stortplaatsen.

De sector Bodem en Groen bestaat uit 25 medewerkers en nog ongeveer 7 tot 15 externe collega’s, afhankelijk van de vraag. Naast de sectormanager bestaat het team uit programma-, project- en omgevingsmanagers, adviseurs duurzaam bodembeheer, ecologie en hydrologie. Wil je meer horen van een van onze mensen van BG, kijk dan hier.

Dit ben jij 

 • Je vindt het leuk om in een bestuurlijke, politieke omgeving te werken en hebt ervaring met het adviseren aan bestuurders en/of bestuurlijke stuurgroepen;
 • Je bent een echte netwerker en zorgt voor ‘de verbinding’, ook als het lastig wordt;
 • Je bent communicatief vaardig en weet verbinding te maken op alle niveaus, tot op politiek bestuurlijk niveau;
 • Je bent samenwerkingsgericht en denkt in oplossingen. 

Verder heb je:

 • HBO of academisch werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar ervaring met omgevingsmanagement in complexe projecten;
 • Brede kennis van integraal projectmanagement, het liefst binnen het werkveld Bodem & Groen;
 • Je hebt ervaring met het voorbereiden en begeleiden van bestuurlijke vergaderingen;
 • Als je ervaring hebt met contractmanagement is dat mooi meegenomen.

Vacature provincie Noord-Holland

Word onze nieuwe collega

Reageer voor 20 december 2021 via de sollicitatiebutton. Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel cv en motivatiebrief t.a.v. Janet Oosterhof, sectormanager bodem & groen. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel of app dan met Janet, via 06 – 1860 9435. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Servicedesk Info Personeel, via 023 – 514 56 06.

Goed om te weten

 • 1e gesprekken vinden plaats op 6 januari 2022;
 • Wij werken voor alle Noord-Hollanders. En dat kunnen we het beste doen als wij een afspiegeling vormen van de bevolking van de provincie. Daarom streven wij naar diversiteit in onze teams;
 • Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure;
 • Voor een baan bij de provincie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist
 • Acquisitie wordt niet op prijs gesteld

You may also like...

Reacties gesloten.