Trainees Energietransitie Overijssel | 36-40 uur | Zwolle

Wil jij als trainee aan de slag met één van de grootste maatschappelijke vraagstukken van deze tijd; de transitie naar duurzame energie? Steek jij je handen graag uit de mouwen en leg je verbinding? Ben je nog niet uitgeleerd na je studie? Kom dan bij het traineeship Energietransitie van Overijssel!

Functie-omschrijving

Als trainee Energietransitie word je projectleider bij verschillende gemeenten in Overijssel. In totaal ga je 1,5 jaar aan de slag met twee verschillende opdrachten van 9 maanden.

Als trainee Energietransitie werk je aan vraagstukken zoals participatie van inwoners om woonwijken zonder gas te verwarmen of het organiseren van inspraak voor een zonneveld. Je bent gemiddeld 32 uur per week aan het werk bij één van de Overijsselse gemeenten en daarnaast heb je ongeveer 8 uur per week training. Hier kom je alles te weten over werken bij de overheid en de energietransitie, maar je leert er ook skills zoals pitchen en werkvormen creatief in te zetten. Oftewel: gegarandeerde groei op zowel vakinhoudelijk als persoonlijk vlak! We zoeken een collega voor 36-40 uur per week.

Wat breng je mee?

Heb jij een relevante hbo of wo-opleiding bijvoorbeeld op het gebied van milieukunde, economie, bestuurskunde, planologie, sociologie en maximaal 2 jaar werkervaring? Houd je van organiseren en plannen en wil je je inzetten voor de energietransitie in Overijssel? Dan zijn we op zoek naar jou!

Je kiest bewust voor een traineeship. Je vindt duurzaamheid belangrijk en je voelt je verbonden met Overijssel. Je steekt de handen uit de mouwen en komt met nieuwe ideeën. Je legt makkelijk contact en ziet snel de hoofdzaak in complexe vraagstukken Je voelt goed aan welke reacties er kunnen volgen op voorstellen in de samenleving en de politiek.

Als je het leuk vindt om je ervaringen te delen, bijvoorbeeld met blogs, vlogs en social media dan vinden we dat een pré. Laat dit vooral zien in je sollicitatie!

Wat bieden wij jou?

Als trainee Energietransitie krijg je een salaris van 2.818,63 Euro (begin schaal 9) bij een 36-urige werkweek. De overige 4 uur gelden als opbouw van verlof (compensatie uren). Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van maar liefst 22% van je jaarsalaris waar onder andere je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet.

Het betreft een tijdelijk dienstverband van 1 maart 2022 tot 1 september 2023. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1,5 jaar. Daarna sta jij op pole position voor een baan bij één van de vele organisaties die de Overijsselse energietransitie uitvoeren.

Tijdens je traineeship helpen we je met jouw ontwikkeling. Concreet betekent dit elke week een training gericht op de ontwikkeling van kennis en vaardigheden. Zo krijg je naast praktijkervaring ook theoretische kaders die je direct in je dagelijkse werk toe kunt passen. Dit alles doe je in een groep van ongeveer 10 trainees die samen met jou starten. Naast de trainingen in het traineeship krijg je ook nog een persoonlijk ontwikkelbudget (POB) van 5.000 Euro. We zoeken een collega voor 36-40 uur per week.

Provincie Overijssel is beoordeeld als World-class Workplace. Jouw talenten en ontwikkeling vinden wij belangrijk. Je takenpakket stemmen we dan ook zo veel mogelijk af op jouw talenten. Ook zijn er veel mogelijkheden om cursussen en opleidingen te volgen vanuit een Persoonlijk Ontwikkelbudget. We hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar je kunt flexwerken. Bekijk onze werkomgeving op www.werkenbijoverijssel.nl.

Jouw plek binnen onze organisatie

Je komt terecht in het team Economie en Cultuur (EC) en wordt van daaruit ingezet voor het programma Nieuwe Energie Overijssel. In je functie word je gedetacheerd naar Overijsselse gemeenten voor twee perioden van 9 maanden. Meer informatie over de energietransitie in Overijssel en over de provincie zelf vind je op: www.nieuweenergieoverijssel.nl en www.overijssel.nl.

Vacature Provincie Overijssel

Meer informatie over deze vacature

Alle gesprekken zijn in Zwolle of online. Tijdens de selectie zul je kennismaken met een aantal teamleden. Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen met Jelle Zoomer via je.zoomer@overijssel.nl.

Je kunt solliciteren tot en met 20 december 2021 via onze sollicitatiepagina.

Provincie Overijssel maakt voor de invulling van deze vacature geen gebruik van een Werving & Selectiebureau of andere Intermediair.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

You may also like...

Reacties gesloten.