Milieu-Inspecteur (Agrarisch) | 32-36 uur | Harderwijk

Jij draagt het milieu en onze leefomgeving een warm hart toe. Dankzij jouw scherpe controle stimuleer je de actieve naleving van de regelgeving.

Functie-omschrijving

We hebben specifieke wet- en regelgeving, passend beleid, gemeentelijke voorschriften en vergunningen om onze leefomgeving te beschermen. Jij bent de aangewezen persoon om de vaak complexe controles hierop uit te voeren.

Het gaat hierbij om de agrarische sector. Met de veranderende omgevingswet en een sector die vol in de aandacht staat is jouw werk heel belangrijk en vraagt het en goed inlevingsvermogen. Dit doe je vanuit een teamverantwoordelijkheid waarbij we als team naar de kwaliteit van onze bijdrage kijken. Je zoekt de samenwerking op om kennis te delen, beter te worden en informatie uit te wisselen.

Jij ervaart de dagelijkse praktijk in de agrarische sector en levert direct input voor het verbeteren van het handhavingsbeleid. Verder:

 • Signaleer en rapporteer je overtredingen en overleg je hierover met alle betrokkenen om tot een oplossing te komen.
 • Pas je de LHS toe.
 • Handel je klachten af.
 • Werk je samen met je juridische collega’s aan handhavingszaken.
 • Formuleer je (mede) een toezichtsstrategie op dierhouderijen en geeft er gezamenlijk met het brancheteam invulling aan.

Wat we je bieden

Bij ons kun je rekenen op uitdaging: je duikt diep de milieuaspecten in en werkt zelfstandig. We hebben een serieuze klus te klaren, maar creëren veel werkplezier. Dat lukt omdat we een kleine platte organisatie zijn met deskundige en betrokken medewerkers, korte lijnen en veel verantwoordelijkheid. Elke dag is anders, want je hebt steeds te maken met veranderingen, dat houdt het afwisselend. We bieden jou:

 • Een salaris van maximaal € 4.494 (schaal 10) bruto per maand bij 36 uur per week, afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris, waar je je eigen arbeidsvoorwaarden mee kunt kiezen.
 • Reiskostenvergoeding voor je woon-werkverkeer en een dienstverband voor een jaar, met uitzicht op een vast contract.

Jouw bijdrage aan onze omgeving

Hoe hoog de druk ook is, jij blijft scherp. Je gaat integer en nauwkeurig te werk. Je bent een betrouwbaar en een prettige collega, waar anderen op kunnen rekenen. Je bent besluitvaardig en weet je keuzes communicatief concreet te onderbouwen. Je bent open en in staat feedback te geven én te ontvangen. Verder heb je:

 • Een bachelor in een opleiding met milieuonderwerpen, bij voorkeur Milieukunde.
 • De aanvullende opleiding Handhaving Milieuwetgeving.
 • Ruime ervaring in toezicht bij agrarische bedrijven.

Jouw team

Je komt terecht in een team van enthousiaste en gedreven collega’s. We staan open voor jouw ideeën en initiatieven om onze organisatie verder te verbeteren. Vanuit je team werk je samen met acht gemeenten, waarmee je veel overlegt over ontwikkelingen en trends. We hebben een beleid waarin je locatieonafhankelijk kunt werken. We overleggen veel digitaal met alle betrokkenen, maar ook live overleggen vinden we belangrijk voor de betrokkenheid en sociale cohesie.

We zijn allemaal betrokken bij de fysieke leefomgeving in onze regio en doen er via ons werk alles aan om deze omgeving zo optimaal mogelijk te krijgen en te houden. Alle medewerkers binnen onze organisatie zijn flexibel ingesteld, pakken hun verantwoordelijkheid en werken op een positieve manier samen. De korte lijnen, die we hebben binnen de organisatie helpen daarbij, net als de informele sfeer.

Solliciteer nu!

Heb jij zin om je tanden te zetten in het toezicht bij agrarische bedrijven in ons werkgebied? Solliciteer dan voor 18 januari 2022 via sollicitaties.047553@werkeningelderland.nl. Je sollicitatie mag je richten aan Jacob Jan Feenstra, directeur ODNV.

Heb je eerst nog vragen? Bel dan gerust met Walter Klerks, programmamanager, via (0341) 474 314. Voor informatie over de procedure kun je bellen met Jannie Labots, P&O-adviseur, via (0341) 474 384. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op werkenbijgelderseomgevingsdiensten.nl/de-gelderse-omgevingsdiensten.

Wanneer zijn de gesprekken?

De selectiegesprekken vinden donderdagmiddag 6 januari 2022 plaats.

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet.
Bij gelijke geschiktheid hebben de interne kandidaten voorrang.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties gesloten.