Meettechnicus | Fulltime | Arnhem

Het milieu staat bovenaan de agenda voor regeringen, het maatschappelijk middenveld en de burgers en dat zal waarschijnlijk nog wel een tijdje blijven. Het belang ervan bij de besluitvorming over bedrijven en aankopen, wetgeving, normen en voorschriften neemt voortdurend toe.

Als ’s werelds toonaangevende leverancier van milieudiensten bieden wij testen, bemonstering, inspectie, certificering, verificatie en een uitgebreid assortiment specialistische oplossingen om de milieu-impact te minimaliseren. In Nederland doen wij dit vanuit Arnhem voor de business line Environment, Health & Safety. Ter uitbreiding van ons team zoeken wij naar een (startende) meettechnicus in de omgeving van Arnhem en de regio Botlek.

Functie-omschrijving

Als meettechnicus zit je niet stil, je reist het hele land door of zelfs over de hele wereld om zo op verschillende locaties, en voor verschillende opdrachtgevers, emissiemetingen uit te voeren. De emissiemetingen worden uitgevoerd in verschillende teams. Samen met een collega ben je verantwoordelijk voor de metingen. Die verzorg je van begin tot eind. Je bouwt de meetopstelling op, voert de metingen uit en na afloop zorg je ervoor dat de appartuur weer meetklaar wordt gemaakt voor de volgende opdracht.

Onze meettechnicus Lelia geeft je graag een kijkje in haar dag:

Vandaag begint mijn werkdag om 7 uur. Samen met mijn collega rijd ik met de meetapparatuur richting de meetlocatie. Die locaties varieren enorm. Van een geurtjes fabriek, een pizzeria, een raffinaderij, een binnenvaartschip of zelf een verbrandingsinstallatie. Ik ben al bij veel verschillende bedrijven binnen geweest!

Voordat we naar de meetlocatie gaan, hebben we alles goed voorbereid. Zo hebben we bijvoorbeeld contact met de klanten en maken afspraken over de te nemen maatregelen om op de locatie te kunnen meten.

Bij de emissiemetingen is een palet aan metingen die we uitvoeren. We moeten dus erg goed kijken wat we voor welke meting nodig hebben. Organiseren en communiceren vind ik dan ook erg leuk.

We werken vaak buiten en/of op hoogte. Ik vind het prettig dat ik fysiek bezig ben. Stilzitten is niets voor mij. Tijdens de meting houd ik nauwkeurig bij wat de waarden zijn en of dit de verwachting is.

De meting is klaar. We kalibreren de analyzers en ruimen alles op. De gegevens verwerken we op een later tijdstip en dit werken we uit in een rapportage. We keren weer terug naar het kantoor in Arnhem. De werkdag zit er weer op.’

Functie-eisen

Om de functie van meettechnicus goed uit te kunnen voeren, vragen we een afgeronde technische MBO- of hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting van chemie, VAPRO, procestechniek of milieu.

Daarnaast beschik je over:

  •  Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal;
  •  Een flexibele werkhouding ten opzichte van locatie en tijden;
  •  Rijbewijs B (rijbewijs B-E of C is een pre);
  •  Een VCA-certificaat (of ben je bereid om deze te behalen)

Als persoon ben jij iemand die:

  • Een hoog kwaliteits- en veiligheidsbesef heeft;
  • Geen hoogtevrees heeft;
  • Die flexibel is;
  • Een leuke collega is, je bent collegiaal ingesteld;
  • Je leergierig en enthousiast is.
  • De mogelijkheden heeft om regelmatig in hotels te overnachten.

Aanvullende informatie

SGS biedt een afwisselende en zelfstandige baan in een interessante en dynamische werkomgeving. Verder besteden wij veel aandacht aan jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling. In ongeveer 1 – 2 jaar tijd leiden we je op tot volwaardig meettechnicus. Je wordt on-the-job opgeleid door je ervaren collega’s. Daarnaast krijg je ook de nodige trainingen en cursussen aangeboden. Zo kan jij op termijn zelfstandig emissiemetingen uit voeren. Tot slot bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 32 vakantiedagen, een collectieve zorgverzekering en een sport- of fietsplan.

Interesse? Verstuur je CV en motivatiebrief via de sollicitatiebutton. Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met onze recruiter Samantha Krassenburg via 010-2314808.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Ongevraagde toegestuurde cv’s aan SGS, zonder schriftelijk verzoek van de corporate recruiter, worden als eigendom van SGS beschouwd. SGS is geen enkele vorm van vergoeding verschuldigd voor kandidaten zonder schriftelijk verzoek tot voorstel van de corporate recruiter.

You may also like...

Reacties gesloten.