Senior Ecologisch Adviseur | 36-40 uur | Utrecht

Breng jij het perspectief van dieren en planten in bij vergunningverlening voor ruimtelijke ingrepen?

Functie-omschrijving

Onze provincie is rijk aan planten en dieren. Het beschermen van deze Utrechtse natuur nemen we serieus. Daarom is jouw functie als senior ecologisch adviseur en vergunningverlening bij de afdeling Vergunningen belangrijk. In het complexe werkveld van vergunningverlening voor ruimtelijke ingrepen (van woningbouw tot wegen) breng je de ecologische invalshoek in ( soorten in hun directe leefomgeving). Op allerlei manieren: als je aanvragen toetst en beoordeelt, overleg voert met aanvragers en andere partijen, binnen de bestuurlijke context puzzelt op (on)mogelijkheden en meedenkt over oplossingen, maar vooral concreet advies geeft bij complexe aanvragen en collega’s ondersteunt bij de ontheffing verlening. Een mooie kans om niet alleen zelf richting te geven aan ecologische keuzes, maar ook anderen te helpen om zichzelf op dit gebied te blijven ontwikkelen. En heb jij ideeën om het uitvoeringsbeleid rondom de verlening van vergunningen te verbeteren? Dan luisteren wij graag naar je.

Wie zoeken wij?

Met creativiteit en inzicht in de praktische consequenties van beslissingen, beweeg je je soepel tussen wettelijke eisen, vaste protocollen en haalbare, wenselijke uitkomsten (en de onvermijdelijke bezwaar- en beroepszaken). Je vermogen om verschillende belangen af te wegen, echt te luisteren en je goede begrip van bestuurlijke verhoudingen maken van jou een overtuigende adviseur, iemand waar mensen graag naartoe komen als ze op zoek zijn naar een waardevolle inhoudelijke bijdrage. Je houdt van samenwerken en als het soms druk is blijf je rustig en doelgericht werken aan resultaat.

In elk geval heb je:

  • een afgeronde, relevante opleiding op minimaal hbo-niveau;
  • kennis van de Wet natuurbescherming en parate kennis van beschermde dier- en plantensoorten;
  • minimaal 4 jaar ervaring als ecologisch adviseur en vergunningverlener op het gebied van de Wet natuurbescherming.

Wat bieden wij?

Een functie waarin je tegelijk met je vakgebied bezig bent én wordt uitgedaagd om ook het grotere geheel te zien. Bij ons is veel ruimte voor eigen initiatief, verantwoordelijkheid en persoonlijke ontwikkeling, want we zijn ervan overtuigd dat we de vele maatschappelijke opgaven alleen met deskundigheid, samenwerking en een open blik kunnen oplossen. Een omgeving waar jouw professionaliteit en energie gewaardeerd worden!

Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder.

We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken.

De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd.

Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou:

  • een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar voor 36 – 40 uur per week met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
  • een salaris van maximaal € 5.119,70 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur p.w. (schaalniveau 11);
  • een Individuele Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, waarvan je zelf kunt kiezen wanneer het wordt uitgekeerd;
  • 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met max. 25,5 extra vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband;
  • een goede pensioenopbouw;
  • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar;
  • de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via het cursusaanbod bij de UtrechtAcademie.

Wie zijn wij?

Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

Vanuit het domein Landelijke Leefomgeving (LLO) dragen we bij aan een aantrekkelijk, vitaal landelijk gebied en een schoon en robuust bodem- en grondwatersysteem. Onze kerntaken zijn natuur (inclusief groene vergunningverlening), landbouw, water en bodem(-sanering). Samen met onze partners binnen én buiten de organisatie werken we aan een sterke verbinding tussen de natuur, de mensen en maatschappij, een duurzame landbouw en een robuust Natuurnetwerk. Zo zorgen we zorgen met onze teams samen met waterschappen en drinkwaterbedrijven voor waterveiligheid, aanpak droogtebestrijding en drinkwatervoorziening. We versterken de leefbaarheid van het landelijk gebied door uit te gaan van de kracht van een gebied, en lokale initiatieven te ondersteunen. En geven uitvoering aan programma’s zoals Klimaatadaptatie, Bodemdaling en Agenda Vitaal Platteland.

Contactinformatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Sacha Heijblom, teamleider vergunningverlening natuur en landschap (VVN) telefoon (06) – 52769506.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Silvana van Putten, adviseur Werving & Selectie, telefoon 06 30 50 94 94 of mail matchpoint@provincie-utrecht.nl.

Solliciteren op de functie van Ecologisch Adviseur

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan uiterlijk 16 maart 2022 via onze sollicitatiepagina.

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.                                     

Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties gesloten.