Adviseur Techniek & Toepassing / industriële veiligheid | 36 uur | Almelo

Het verder professionaliseren van de veiligheid voor beheer- en onderhoudsobjecten en het mede ontwikkelen van een beheer- en onderhoud strategie hiervoor, passend bij de visie en doelstellingen van Vechtstromen. Zo zorg jij op jouw manier voor schoon, veilig en voldoende water. Wil jij waarde creëren én toevoegen? Solliciteer dan direct op de vacature adviseur techniek & toepassing / industriële veiligheid bij waterschap Vechtstromen!

Functie-omschrijving

Als adviseur techniek & toepassing / industriële veiligheid adviseer je op vaktechnische inhoud bij multidisciplinaire en (complexe) projecten op het gebied van waterketen en watersysteem. Hierbij werk je nauw samen met een senior adviseur industriële veiligheid. Deze uitdaging zie je terug in jouw werk waarbij je:

 • advies uitbrengt of een nieuwe/bestaande machine aan de CE-wetgeving voldoet en adviseert of een arbeidsmiddel aan de arbeidsmiddelenrichtlijn voldoet;
 • risico-inventarisaties en -evaluaties opstelt;
 • voor explosieveiligheid (Atex) een verdiepende RIE opstelt;
 • quickscans opstelt, waarbij je van een groot aantal machines de grootste gevaren inventariseert om reductie van risico’s te kunnen prioriteren;
 • een machine handboek/gebruikershandleiding opstelt en controleert;
 • een technisch dossier controleert en opstelt van een machinerisicobeoordeling.
 • evalueert bij projecten op het gebied van proces-, explosie-, machine- en arbeidsveiligheid van machines, apparaten en procesinstallaties. Dit geldt voor zowel nieuw- en ombouw als tijdens beheer, gebruik en onderhoud; je adviseert hierover naar de organisatie en zorgt voor de implementatie;
 • processen en ontwerpen toetst op veiligheid middels Hazop en SIL studies;
 • atex werkplannen opstelt en controleert met TRA;
 • onderzoek doet naar ontstekingsbronnen en bijpassende beschermingswijzen, zoneringstekeningen opstelt en schakeldiagrammen opstelt en controleert;
 • procesinstallaties op gebied van gevaarlijke stoffen controleert op de PGS15;
 • adviseert over verdere interne ontwikkeling en uitbouw van het vakgebied en het team Industriële Veiligheid;
 • trainingen, metingen en inspecties verricht zoals audits voor zowel het waterschap zelf als voor externe waterschappen (o.a. Waterkrachtverband) en hierover advies geeft aan de verschillende organisaties.

Samen staan we sterk

Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderende klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. We zijn expert in het zuiveren van rioolwater en het beheren en onderhouden van bijna 4000 kilometer aan rivieren, beken en sloten. Dit alles doen we met grote betrokkenheid bij en in verbinding met onze leefomgeving. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.

Als adviseur techniek & toepassing / industriële veiligheid kom je te werken bij het Expertisecentrum van het waterschap. Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo en Emmen. Bij het Expertisecentrum werken circa 50 collega’s. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken? Het team bestaat uit een groot aantal gedreven mensen die zich allemaal verbonden voelen met het waterschapswerk. Ons team is informeel en gericht op persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling. In deze functie werk je zowel zelfstandig als in teamverband, waarbij je vakinhoudelijk een bijdrage levert aan investerings- en onderhoudsprojecten.

Jouw toekomstige leidinggevende Gon Eugelink: “Ik ben trots op het Expertisecentrum, als centraal kennisteam in de organisatie. Het bestaat uit zelfstandige en deskundige adviseurs, die tot goede resultaten komen in een succesvolle samenwerking.”

Dankzij jou

Eerlijk, nuchter, betrouwbaar en open. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal ‘iets’ met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Daarnaast ben jij oplossingsgericht, communicatief- en adviesvaardig en bezit je overtuigingskracht gericht op samenwerken vanuit een zakelijke houding. En voor deze functie heb je ook:

 • tenminste een afgeronde hbo-opleiding. Het is een pré indien dit in een technische richting is bijvoorbeeld werktuigbouwkunde en/of elektro;
 • minimaal 2 jaar ervaring in een vergelijkbare functie en ben je bereid tot verdere scholing en ontwikkeling;
 • kennis van relevante wet- en regelgeving, veiligheidsaspecten ten aanzien van EU-richtlijnen (zoals onder andere machinerichtlijn, ATEX, PED en PGS) en affiniteit met het volgen van landelijke ontwikkelingen op dit vakgebied.

Je verdient het

Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als adviseur techniek & toepassing / industriële veiligheid bij waterschap Vechtstromen verdien je ook:

 • een bruto maandsalaris tussen de € 3.306,- en € 4.550,- bij een 36-urige werkweek;
 • een keuzebudget van rond de 21% van je bruto jaarsalaris. Dit kan je vrij inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, extra vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en noem maar op. Hier zit ook 8% vakantiegeld bij in;
 • de mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • een persoonlijk budget om opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Nóg sterker met jou?

Om als waterschap bij te dragen aan een aantrekkelijke leefomgeving, staan we te springen om jouw kennis, expertise en persoonlijkheid. Wil jij het verschil maken? Solliciteer dan meteen en uiterlijk vóór 28 maart 2022 via het sollicitatieformulier op onze website.

Toch eerst nog wat meer informatie? Over werken bij ons waterschap kijk je op: www.vechtstromen.nl/werkenbij. Inhoudelijk kan je hiervoor terecht bij Raymond Frieling, senior adviseur techniek en toepassing / industriële veiligheid en/of Gon Eugelink, teamleider. Bel of WhatsApp hem via 06-218 823 37 of haar via 06-218 825 35. Of heb je juist vragen over de procedure? Dan kan je terecht bij Cindy Groen (HR-adviseur), telefoon 06-109 828 05.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties gesloten.