Senior Vergunningsverlener WABO | 32-36 uur | Eindhoven

In de industriële sector voel jij je thuis. Je bent geïnteresseerd in deze sector die vaak veel (milieu) uitdagingen en een complexe regelgeving kent. Je vindt het een uitdaging om te werken voor verschillende opdrachtgevers. Samen met meerdere partijen werk je aan een gezonde en veilige leefomgeving. Jij draagt hieraan bij door middel van het creatief meedenken binnen de vergunningverlening. Je onderzoekt welke mogelijkheden er zijn, zonder de milieu en gezondheidsaspecten uit het oog te verliezen. Jouw beloning is een tevreden ondernemer én omgeving.

Functie-omschrijving

Als senior vergunningverlener behandel je het milieudeel van aanvragen omgevingsvergunning van complexe industriële bedrijven. Je bewaakt de verschillende uitvoeringsprocessen en draagt zorg voor de toetsing van aanvragen en verzoeken. Als het nodig is organiseer en begeleid je op verzoek van een aanvrager, adviseur of partners in het vergunningenproces een (voor)overleg. Daarnaast werk je aan specifieke projecten en vraagstukken. Hierbij kun je denken aan projecten op het gebied van kwaliteit- en werkproces verbeteringen, het ondersteunen en adviseren van je collega vergunningverleners, het beantwoorden van complexe milieuvragen en het meedenken bij de implementatie van nieuw/gewijzigd beleid in het team.

Wat doet de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB)?
De ODZOB is één van de 29 omgevingsdiensten in Nederland. De Omgevingsdiensten zijn opgericht in 2013 o.a. naar aanleiding van de vuurwerkramp in Enschede, de brand in het Hemeltje in Volendam en de ramp in Moerdijk. Het organiseren van de vergunningverlening, het toezicht en de handhaving op het gebied van omgevingsrecht moest slimmer. Onze opgave is dan ook het zorgen voor een veilige en gezonde, fysieke leefomgeving. Dit doen we dagelijks door in balans, samen met onze ketenpartners, 21 gemeenten en de provincie Noord-Brabant hier aan te werken.

Werken bij de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant

Wij zijn een club van “doeners”. Dagelijks werken we met enorme betrokkenheid aan veiligheid en gezondheid. Bij ons werken ruim 200 medewerkers, met uiteenlopende specialismen. Gevaarlijke stoffen bij bedrijven, asbestsanering, bouwvergunningen, welstand en monumenten, bodemverontreiniging, illegale ontgrondingen en zwemwatercontroles, vormen maar een kleine dwarsdoorsnede van waar we ons mee bezig houden.

Samenwerken is bij ons van groot belang. Er is een informele werksfeer waarin collega’s elkaar snel kunnen vinden én leren kennen. Collega’s zijn behulpzaam en staan voor elkaar klaar. Het open en flexibele kantoorconcept draagt daar zeker aan bij. Wij werken zoveel mogelijk digitaal én locatie- en tijdsonafhankelijk. Hierdoor heb je veel vrijheid, wij geloven erin dat mensen eigen verantwoordelijkheid kunnen dragen en daar ook naar handelen. Door te doen waar je goed in bent én wat je leuk vindt, kun je iedere dag het beste uit jezelf en je werk halen.

De ideale collega

  • Je hebt een opleiding op minimaal HBO niveau. Passende richtingen zijn: milieu, werktuigbouwkunde, chemie.
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met complexe milieuvergunningverlening bij een overheid of een adviesbureau Je wacht niet af, maar signaleert proactief ontwikkelingen die van belang zijn voor jouw inhoudelijke werkveld.
  • Je hebt voldoende gevoel voor wat bestuurders belangrijk vinden en handelt daar naar.
  • Je schrikt er niet voor terug, om bij verschil van inzicht, je besluiten gedreven en passievol tot aan de Raad van Staten te bepleiten.
  • Je bent een doorzetter en accuraat.
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving (met name Wabo) en je schrikt er niet van terug om je zelfstandig en voortvarend de nieuwe Omgevingswet eigen te maken.
  • Je kunt zowel goed individueel werken als samenwerken met je collega’s.
  • Je bent een gedreven en enthousiasmerende persoonlijkheid.

Wat bieden wij

Het betreft een veelzijdige functie voor 36 uur per week voor onbepaalde tijd. Je werkt in een dynamische en ambitieuze overheidsomgeving met als standplaats Eindhoven. Het is een functie die gewaardeerd is op schaal 10, maximaal € 4.671,- bruto per maand. Daarnaast bouw je maandelijks een vrij opneembaar Individueel Keuzebudget op van 17,05% van je bruto maandsalaris. Daarnaast bieden we je een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden en de mogelijkheid om voor een groot deel zelf te bepalen op welke dagen, tijden en plaatsen je werkt.

Solliciteren

Enthousiast geworden? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet. Deze vacature staat open t/m 7 april 2022. 

You may also like...

Reacties gesloten.