Senior Toezichthouder Agrarisch | 36 uur | Tilburg

Als toezichthouder kijk je naar de bedrijven in de omgeving. Voldoen zij aan de milieunormen? Wat zijn de risico’s voor omwonenden? Je neemt een kijkje in de keuken van het bedrijf en gaat het gesprek aan met de ondernemer. Hiermee zorg jij ervoor dat we kunnen leven in een schone, veilige, gezonde en duurzame leefomgeving.

Functie-omschrijving

Als toezichthouder controleer je met name de meest complexe bedrijven in de regio Midden- en West-Brabant in de agrarische sector, op onder andere de naleving van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), Wet natuurbescherming en het Activiteitenbesluit. Je gaat op bezoek en bekijkt in hoeverre de wet- en regelgeving op het gebied van milieu en veiligheid wordt nageleefd. Ook voer je administratieve controles uit. Op basis van jouw bevindingen spreek je de ondernemer aan op zijn gedrag en over de te treffen corrigerende maatregelen.

Samenwerking

Samenwerking is belangrijk. Je werkt samen met andere toezichthoudende organisaties en wanneer er sprake is van ernstige of voortdurende overtredingen, overleg je met een collega-jurist over maatregelen. Je zorgt voor administratieve afhandeling van je controle en de juiste terugkoppeling aan belanghebbenden, zoals de gemeente waarin het bedrijf zich bevindt en provincie. Je bent in staat om niet alleen de milieuthema’s op bedrijfsniveau te beoordelen maar je denkt ook in ketens.

Als senior toezichthouder lever je een actieve bijdrage aan de doorontwikkeling van het vakgebied. Hierbij neem je onder andere deel aan in – en externe overleggen en projecten. Je draagt bij aan het coachen en opleiden van collega toezichthouders agrarisch. Daarnaast ben je op je vakgebied ook  het in- en externe aanspreekpunt.

Jouw achtergrond

De dynamiek van het werkveld en de ontwikkelingen op juridisch gebied zijn boeiend, maar vragen ook om flexibiliteit van jou en je team. Het integrale toezicht wordt steeds belangrijker en je moet in staat zijn om innoverend, analytisch en planmatig te werken. Je deinst er niet voor terug op te treden wanneer dit nodig is. Ook als je slecht nieuws moet brengen ben je standvastig, doortastend en consequent. Naast deze competenties heb je een afgeronde hbo-opleiding zoals Milieukunde of een opleiding van de HAS Hogeschool. Je hebt ervaring/affiniteit met het houden van toezicht in het werkveld van omgevingsdiensten, bij voorkeur bij bedrijven die zich bevinden in de agrarische sector. Daarnaast ben je in het bezit van rijbewijs B.

Wat bieden wij?

  • een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd en daarna mogelijk voor onbepaalde tijd;
  • een salaris van maximaal € 4.671,- bruto per maand (schaal 10), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband.
  • een individueel keuzebudget van 17,05 procent van je brutosalaris;
  • deelname aan het pensioenfonds ABP;
  • de mogelijkheid je werk flexibel in te delen en gedeeltelijk thuis te werken;
  • Bedrijfssporten met korting.
  • een moderne kantooromgeving met flexwerkplekken op slechts 400 meter van station Tilburg;
  • werken in een gedreven en diverse organisatie die volop in ontwikkeling is.

We kijken ook naar wat jíj nodig hebt. We bieden een plek waar je jouw expertise ontwikkelt en waar je de flexibiliteit krijgt om zelf in te vullen hoe je dat doet. Je kunt vertrouwen op een solide basis en tegelijkertijd mag je de ruimte pakken om nieuwe dingen te ontdekken.

Solliciteren

We zijn benieuwd naar jouw cv en motivatie om binnen deze functie aan de slag te gaan. Solliciteren kan tot en met 18 april 2022 ter attentie van Nicolette Baijer, HR-adviseur, via onze sollicitatiepagina. Wil je eerst meer informatie over de vacature? Neem dan contact op Pieter de Jong teammanager Toezicht Landelijk, bodem, afval en water. Je kunt hem bereiken op nummer 06-2060958.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties gesloten.