Intelligence Officer | 36 uur | Schiedam

DCMR is de milieudienst met de grootste uitdaging in Nederland: de milieukwaliteit bewaken en verbeteren in het meest bedrijvige en dichtbevolkte gebied dat we rijk zijn, het Rijnmondgebied en namens de provincie Zeeland ook voor de Zeeuwse BRZO-bedrijven. Wij zoeken vastberaden naar het ideale evenwicht tussen de ambities van de ruim 27.000 bedrijven die hier opereren en de 1,2 miljoen mensen die hier leefbaar en veilig willen wonen en werken. Dat is balanceren voor gevorderden. Daarom zoekt DCMR betrokken specialisten die hun kennis en vaardigheden willen inzetten voor een betere leefomgeving en die willen groeien tussen professionals.

Functie-omschrijving

In het Rijnmondgebied moeten het milieu en de gezondheid van de bewoners worden beschermd. DCMR Milieudienst Rijnmond levert met inzet van wettelijke instrumenten en vanuit specifieke deskundigheid een bijdrage aan het verlagen van de milieubelasting van bedrijven en aan het verhogen van de milieukwaliteit en veiligheid in het Rijnmondgebied. 

DCMR zet inspecteurs, juristen en buitengewoon opsporingsambtenaren in om ongewenste en gevaarlijke situaties te voorkomen en aan te pakken zodra die worden gesignaleerd. Daarbij is de aanpak van milieucriminaliteit één van de aspecten die bijdraagt aan een gezonde en veilige leefomgeving.

Heb jij talent voor het maken van verbindingen tussen de toezichts- en handhavingspraktijk en het opzetten/ onderhouden van in- en externe samenwerkingsverbanden op gebied van milieucriminaliteit? Dan ben jij misschien wel de intelligence-officer die we zoeken!

Wat bieden wij jou

Om te beginnen je salaris: maximaal € 5.119, 70 bruto per maand (schaal 11). De inschaling is op basis van een 36-urige werkweek en is afhankelijk van je ervaring en opleiding. Maar ook: de ruimte om alles uit jouw vakmanschap te halen, zodat jij met je nieuwe collega’s kunt bijdragen aan een schone, gezonde en veilige regio Rijnmond.

Daarnaast bieden we je het volgende:

 • Een informele sfeer met sociale en gedreven collega’s die samenwerken leuk en belangrijk vinden
 • De mogelijkheid om je werktijden aan te passen aan je privé-situatie
 • Een individueel keuzebudget van minstens 20% dat je opneemt wanneer het jou uitkomt (bijvoorbeeld vakantiegeld en 13e maand)
 • Een persoonlijk ontwikkelingsbudget van € 5000 per vijf jaar, waarvan je zelf de inzet bepaalt
 • Een goed geregeld pensioen bij het ABP
 • Uitzicht op een vast dienstverband na 1 jaar
 • Reiskostenvergoeding

Dit is wat wij van jou verwachten

De komende jaren gaat DCMR de data gedreven inspecteren verder optimaliseren op basis van een risicogerichte en risico gestuurde aanpak, waarbij het consequent handhaven een van de speerpunten is. De aanpak van ondermijning en milieucriminaliteit maakt daar onder andere deel van uit. Als intelligence-officer ga jij het team Opsporing & Intelligence versterken. Dit team bestaat uit negen boa’s, waarvan twee boa’s zich specifiek bezig houden met intelligence-vraagstukken. De zeven andere boa’s houden zich fulltime bezig met het uitvoeren van lichte tot middelzware strafrechtelijke onderzoeken. Een belangrijk aspect van je functie is het bewaken van de juiste juridische afdekking van gegevenslevering en informatieverstrekking. Je bent dan ook verantwoordelijk voor het opstellen en het up-to-date houden van convenanten op dat gebied. Het leggen en onderhouden van contacten (netwerken) met ondermijningsfunctionarissen van gemeenten en externe ketenpartners is ook onderdeel van jouw functie. Je kunt hierbij denken aan het onderhouden van contacten met gemeenten, provincies, politie, het regionaal Informatie- en Expertise Centrum (RIEC), bijzondere opsporingsdiensten (BOD) en Rijkswaterstaat. Het kunnen verzamelen en veredelen van data die ingezet kan worden op de thema’s ondermijning en milieucriminaliteit is een belangrijk aspect. Tegelijkertijd ben je binnen de organisatie contactfunctionaris in het kader van de Wet Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (de wet Bibob) en voert dus ook Bibob-onderzoeken uit. Je bent ondersteunend aan het cluster Opsporing & Intelligence bij strafrechtelijke onderzoeken en voor inspectiebureaus in de branches waar ketenaanpak prominent aanwezig is, zoals op het thema afvalstoffen. Aan de hand van analyse-strategieën op beschikbare data bereid je zelfstandig acties voor. Specifieke meldingen of klokkenluiders worden door jou opgepakt, geanalyseerd en verder gebracht binnen de organisatie.

Dit is wat we van je vragen

Allereerst vraagt de aard van het werk een hoge mate van zelfstandigheid en een uitstekende vaardigheid op het gebied van het kunnen verwerken en doorgronden van data. Om data en informatie deskundig te kunnen verwerken, ben je daarnaast goed ingevoerd in privacywetgeving, stand van de (data)techniek, bedrijfsprocessen, gebiedsontwikkelingen en de mogelijke milieugevolgen van overtredingen. Ook vragen we het volgende van je:

 • Je hebt bij voorkeur HBO+ werk- en denkniveau
 • Je hebt kennis en ervaring van milieuwet- en regelgeving is een pré en weet deze met anderen te delen en hanteerbaar te maken.
 • Je hebt uitstekende vaardigheden in het analyseren van data en informatie en het opstellen van aandacht vestigingen en analyses.
 • Je bent gedreven, accuraat en analytisch goed in het doorgronden van verbanden.
 • Je bent je bewust van de bestuurlijke en maatschappelijke context waarin je je beweegt en stemt je handelwijze daarop af, zowel binnen de DCMR als met relevant betrokken ketenpartners.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden om je oordeel/standpunt duidelijk over te kunnen brengen naar partijen die in het speelveld van de aanpak van ondermijning en milieucriminaliteit betrokken zijn.
 • Je hebt een sterke mate van overtuigingskracht en sterke affiniteit met het veredelen van informatie.
 • Je bent bereid tot het volgen van specialistische opleidingen op het gebied van data- en analyse en de boa-opleiding.
 • Je bent goed bekend met werkwijzen op het gebied van ondermijning en criminaliteit.

Vacaturedetails

 • Afdeling: Interventies
 • Sluitingsdatum: 30 april 2022

Zo kun je solliciteren

Past deze fucntie bij jou en zie je jezelf al werken als Intelligence Officer? Upload dan zeker via onze sollicitatiepagina je cv en motivatiebrief.

René Klouwens telefoon 010 – 2468 573, e-mail: rene.klouwens@dcmr.nl, teammanager van het cluster Opsporing & Intelligence, verstrekt graag meer informatie over deze functie. Wil je meer informatie over de procedure? Bel/Whatsapp dan met Daniëlle Blom, recruiter (06 31 66 22 15).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties gesloten.