Adviseur Medische Milieukunde | 32-36 uur | Rotterdam

De afdeling Publieke Gezondheid bewaakt en bevordert de gezondheid van alle inwoners van de regio Rotterdam-Rijnmond. We staan voor een gezonde leefomgeving met een hoge hygiënische standaard, en voor de bestrijding van infectieziekten. In samenwerking met de zorg werken we aan het voorkomen van outbreaks en verspreiding van (resistente) infectieziekten. De afdeling verleent advies aan het gemeentelijke beleid op het gebied van gezondheidsbescherming.

De afdeling Publieke Gezondheid kent drie teams: Infectieziektebestrijding, SOA & Seksualiteit en Gezondheid & Milieu. Het team Infectieziektebestrijding is opgebouwd uit twee sub-teams: Infectieziekten en Hygiëne, Reizigerszorg en Scheepsinspecties.

Functie-omschrijving

Je komt te werken in het team Gezondheid & Milieu, afdeling Publieke Gezondheid. Het team bestaat uit ervaren collega’s die elkaar ondersteunen en uitdagen. Het team richt zich op het beschermen en bevorderen van de gezondheid door zich in te zetten voor een gezonde leefomgeving, zowel beleidsmatig, adviserend als via onderzoek, projecten en programma’s. Daarbij wordt waar nodig maatwerk geleverd voor de verschillende gebieden van Rotterdam en de regiogemeenten. Je werkt samen met andere disciplines binnen de GGD, gemeente Rotterdam en regio, de provincie en landelijk, o.a. op het gebied van milieu, stadsontwikkeling en -beheer, epidemiologie, gezondheidsbevordering en infectieziektebestrijding.

Werken voor de gemeente Rotterdam is werken voor een stad die zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Die bekend staat als innovatief en internationaal. Een stad ook met complexe vraagstukken en grote maatschappelijke opgaven. In deze voorhoede werk jij, voor en samen met meer dan 620.000 Rotterdammers. Bij zo’n stad hoort een eigentijdse overheid. Wij bieden je ruimte en kansen om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen. Met arbeidsvoorwaarden die dat mogelijk maken.

Het cluster Maatschappelijke Ontwikkeling stimuleert maximale ontplooiing van talent in een gezond lichaam. Daarbij gaan we uit van de kracht van de Rotterdammers, ook als zij niet op eigen benen kunnen staan. Het streven is dat iedereen zijn talent ontwikkelt, leert en/of werkt, maatschappelijk actief is als leren of werken niet kan en zorgt voor de eigen gezondheid. Sport, cultuur, onderwijs en basale zorg dragen daaraan bij. We bieden lichte ondersteuning als de omgeving die niet kan bieden. Of intensievere zorg waar echt noodzakelijk. Dat doen we in opdracht van het college en gebiedscommissies en samen met maatschappelijke partners.

Wat ga je doen?

 Als Medische Milieukunde adviseur leg je de relatie tussen milieufactoren in de leefomgeving en gezondheid. Je adviseert over gezondheid en de fysieke leefomgeving in het kader van de (aanloop naar de) Omgevingswet. Je onderhoudt contacten met de gemeenten in het Rijnmondgebied en relevante lokale en regionale instanties zoals de veiligheidsregio en omgevingsdiensten. Je geeft advies aan de gemeenten over ruimtelijke plannen, gezondheidsrisico’s van milieufactoren en over mogelijkheden om de gezondheid te bevorderen via de leefomgeving. Je houdt hierbij rekening met politiek bestuurlijke processen binnen een gemeente en/of de regio. Je hebt verstand van risicocommunicatie en je bent in staat om knelpunten op het gebied van de medische milieukunde te signaleren en hier praktisch en beleidsmatig op in te spelen.

Daarnaast is de intake en het behandelen van vragen, klachten en meldingen van inwoners uit de regio over gezondheidsrisico’s samenhangend met milieufactoren, ook een onderdeel van je takenpakket. Ook bestaat de mogelijkheid om onderzoek uit te voeren en je te verdiepen in de verschillende instrumenten die zijn ontwikkeld om de leefomgeving integraal in beeld te brengen. Tot slot maak je risicobeoordelingen van blootstelling aan milieufactoren of incidenten in de leefomgeving. Je bent bereid om eventueel de opleiding tot GAGS (Gezondheidskundig Adviseur Gevaarlijke Stoffen) te volgen.

Jij hebt…

De ideale kandidaat voor de vacature Adviseur Medische Milieukunde heeft academisch denk- en werkniveau op gebied van gezondheid en milieu. Je hebt bijvoorbeeld een afgeronde academische opleiding Milieukunde, Biologie, Toxicologie, Geneeskunde, Gezondheidswetenschappen of soortgelijk. En je hebt ervaring op het gebied van gezondheid en milieu in relatie tot de gezonde leefomgeving.

Verder heb je

  • ervaring met gemeentelijke processen op het gebied van bijvoorbeeld ruimtelijke ordening en de Omgevingswet;
  • verstand van risicobeleving en risicocommunicatie;
  • de juiste communicatieve en verbindende vaardigheden voor een effectief contact met collega’s, gemeente-ambtenaren, inwoners, externe partners en de pers. Daartoe behoort ook een goede schrijfvaardigheid;
  • jouw werkwijze kenmerkt zich door de volgende termen: deskundig, proactief, flexibel, stressbestendig, bestuurlijk sensitief, zorgvuldig en doortastend.

Wat bieden wij?

Een salaris dat past bij wie je bent en wat je kunt. Afhankelijk van onder andere jouw ervaring maximaal € 5.372,- (schaal 11) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

En verder goede arbeidsvoorwaarden, o.a.:

  • Een 36-urige werkweek met flexibele werktijden;
  • Een ABP-keuzepensioen;
  • Uitstekende verlofregelingen;
  • Een aantrekkelijk opleidingsprogramma;
  • Een individueel keuzebudget van 17,05%. Aan jou de keuze wat je met dit budget doet.

Vakantiegeld? Een keer per jaar laten uitbetalen? Extra verlofuren? Het kan allemaal!

Reageren

Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Kaj Fabrij, senior medisch milieukundig adviseur (kp.fabrij@rotterdam.nl, 06-14887173) en je sollicitatie (belangstellingsbrief en CV) richten aan Rita Slob, teammanager via de sollicitatiebutton. Reageren kan t/m 6 juni 2022.

Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Gonda Engel, recruiter, te bereiken via tel. 06-12649800.

Belangstellenden die na de reactietermijn reageren, zullen niet meer in de selectieprocedure worden meegenomen.

You may also like...

Reacties gesloten.