Hoofd Toezicht en Handhaving | 36 uur | Venlo

#ZONDERJOU geen inspiratie

Jij als Hoofd Toezicht en Handhaving weet waar het om draait. Met focus en een hart voor leidinggeven draag jij met je team bij aan een schone, veilige en duurzame leefomgeving. Samen met jou zijn we klaar voor de toekomst. Ga jij de uitdaging met ons aan?

Functie-omschrijving

Team Toezicht en Handhaving levert een belangrijke bijdrage aan een veilig en leefbaar Venlo. Dat doen we via toezicht en handhaving op het gebied van milieu, bouwen en wonen, inclusief het illegaal gebruik van panden voor bijvoorbeeld kamerverhuur. Extra interessant is dat we specialistische milieutaken uitvoeren onder de vlag van de Regionale uitvoeringsdienst Limburg-Noord; in deze unieke samenwerking bundelen Noord-Limburgse gemeenten hun kennis en kunde over omgevingsrecht. We bezoeken klanten en leven ons in hun situatie in. Bij het niet naleven van een regel of vergunning voeren we het goede gesprek: waarom houdt de klant zich niet aan de regels en hoe overtuigen we hem of haar het goede te doen? Goede communicatieve vaardigheden zijn cruciaal. Als het nodig is, leren nieuwkomers op dat gebied van ervaren collega’s, door samen op pad te gaan. De sfeer in het team is goed: we zijn betrokken, werken goed samen, geven elkaar feedback en ontwikkelen ons.

Dit zijn je taken:

Je maakt het mogelijk dat de 19 teamleden goed hun werk kunnen doen. Vanuit je teamplan geef je duidelijke richting en schep je heldere kaders. Je stelt middelen beschikbaar, houdt overzicht, daagt uit en stuurt bij. De belangrijkste eigenschap die je meeneemt is dat je anderen stimuleert en helpt groeien. Je benut de kwaliteiten van de teamleden op een manier die bij ze past en geeft ze de ruimte om creatief en innovatief te zijn. Onderliggend gebruik je hiervoor onze HR-gesprekscyclus.

Je stuurt op resultaat. Dit doe je door het motiveren van medewerkers en heldere afspraken te maken. Je neemt het team mee in de ontwikkelingen van de organisatie. Omgekeerd zorg je er ook voor dat de successen van jouw team zichtbaar zijn, niet alleen voor ons bestuur maar voor onze burgers.  Zodat jouw medewerkers trots zijn op de impact die ze maken.

Je bent medeverantwoordelijk voor de continue doorontwikkeling en innovatie van de organisatie, zoals de implementatie van de Omgevingswet en de Wet Kwaliteitsborging bouwen. In het bijzonder ben je eindverantwoordelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden in het primaire proces van toezicht en handhaving van het Omgevingsrecht.

Je werkt onder de verantwoordelijkheid van de algemeen directeur. Daarnaast fungeer je als opdrachtnemer voor de programmamanager voor de bijdragen aan de realisatie van de programma’s. Je bent een positief kritische gesprekspartner en met jouw uitstekende gevoel voor bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen kun je omgaan met verschillende belangen.

Je blik is intern maar zeker ook extern gericht. Je bent iemand die over de vakgebieden heen kan kijken, samenwerking op het gehele VTH-domein faciliteert en vanuit het primair proces een bijdrage levert aan optimalisering van de sturing van de totale VTH-keten.

Een deel van het werk wordt uitgevoerd onder de vlag van de netwerk Regionale uitvoeringsdienst (RUD) Limburg-Noord. In dit unieke samenwerkingsverband worden kennis en kunde van medewerkers van de verschillende gemeenten en de provincie op het terrein van omgevingsrecht (vergunningverlening, handhaving, toezicht en advies) gebundeld.

Heb jij het in je? Als hoofd Toezicht en Handhaving vragen wij van jou

 • HBO+/WO werk- en denkniveau;
 • Gevoel voor de inhoud en affiniteit met thema’s als Omgevingswet, Wet Kwaliteitsborging Bouwen, projectmatige handhaving van thema’s als illegale kamerverhuur en de vertaling van deze thema’s naar werkprocessen en bedrijfsvoering;
 • Operationeel kunnen handelen en net zo snel weer op strategisch niveau kunt acteren;
 • Een volwaardig gesprekspartner voor eigen medewerkers, de programmamanagers en de directie te zijn;
 • Werkervaring met het werken in een politiek/bestuurlijke context

Belangrijke competenties voor deze functie zijn

 • Koersvast veranderen
 • Groepsgericht leidinggeven
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Organisatiesensitiviteit
 • Politieke sensitiviteit

Venlo is…

Een stad waar je makkelijk verliefd op wordt. Venlo kiest namelijk voor kwaliteit van leven. Je kunt er volop genieten. Van de levendige binnenstad, het gevarieerde culturele leven met theaters, poppodia, bioscopen en topevenementen als Venloop en Zomerparkfeest. Ook hoor je er snel bij in Venlo; de meer dan 100.000 inwoners zijn doeners, samen zorgen ze voor een rijk verenigingsleven en een volle activiteitenkalender. Meer weten over onze bijzondere stad? Lees dan hier verder.

Werken voor…

Venlo is werken aan je eigen kwaliteit van leven. Je werkt namelijk voor mensen die je iedere dag tegenkomt, aan projecten die letterlijk om de hoek liggen. Je kunt echt een verschil maken voor inwoners. Dat geeft voldoening. Het werk is boeiend, de opgaven zijn uitdagend en je werkt met veel verschillende partijen samen. Meer weten over onze boeiende organisatie? Lees dan hier verder.

Dit is wat wij bieden

In onze organisatie is er ruimte voor de mens. We hechten waarde aan een gesprekje bij de koffieautomaat of na werktijd bij een borrel. Maar als het eropaan komt dan staan we er ook, voor elkaar en met elkaar. Je werk is uitdagend maar vraagt ook het nodige van je. En daar mag best wat tegenover staan. 

Als hoofd Toezicht en Handhaving kun je op basis van een 36-urige werkweek rekenen op:

 • Een salaris afhankelijk van kennis en ervaring van maximaal € 6.616, – bruto per maand (functieschaal 13) bij een fulltime dienstverband.
 • Een Individueel Keuze Budget (van 17,05% van het jaarsalaris) waar je onder andere je fitnessabonnement of vergoeding woon-werkverkeer uit kunt betalen.
 • Flexibele werktijden en plaatsonafhankelijk werken, waaronder de mogelijkheid om deels thuis te werken.
 • Een eigentijds stadkantoor als werkplek (ben je nu al nieuwsgierig hoe dat eruitziet: klik dan hier).
 • De mogelijkheid om gebruik te maken van een groot aanbod van e-learnings die je helpen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • Sportprogramma’s waarmee wij investeren in de vitaliteit van onze medewerkers.
 • Volop ruimte voor eigen initiatief en een goede balans in werk en privé.
 • De mogelijkheid om je talenten te ontwikkelen. Gemeente Venlo heeft een eigen loopbaancentrum: Vooruit!

Is dit jouw baan?

We begrijpen dat je misschien meer wilt weten over deze vacature voordat je solliciteert. Ymke Michels, hoofd bouwen & milieu (+31 638674994) of Simone van den Eertwegh, HR-adviseur (06-54750693) nemen graag tijd voor je om vragen te beantwoorden. Wil jij meer weten over hoe het is om bij de gemeente Venlo te werken? Kijk dan op www.banenpleinlimburg.nl.

Heb jij interesse in deze vacature, dan kan je reageren t/m 23 juni 2022 door het uploaden van jouw motivatie en CV via de sollicitatiebutton.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties gesloten.