Adviseur Faunazaken | 32-36 uur | Utrecht

Heb jij affiniteit met het voorkomen en bestrijden van faunaschade? En wil jij provincies graag adviseren bij hun faunabeleid en –beheer? Dan is BIJ12 op zoek naar jou!

Het Interprovinciaal Overleg (IPO) is een vereniging van, voor en door de provincies. Het IPO behartigt de belangen van de 12 provincies. Het IPO bestaat uit het IPO-bureau in Den Haag en BIJ12 in Utrecht. BIJ12 ondersteunt provincies bij de zorg voor de natuur en de omgeving waarin wij leven. We doen dit door kennis en informatie bijeen te brengen over het landelijk gebied en de fysieke leefomgeving in Nederland. Ook zorgen we voor uniformiteit in informatievoorziening en de uitvoering van provinciale regelingen. Goed opdrachtnemerschap, resultaatgerichtheid en samenwerken vinden we hierbij belangrijk. Lees meer informatie over BIJ12 op www.bij12.nl/over-bij12 of bekijk onze kennismakingsfilm

Functie-omschrijving

Sommige dieren veroorzaken schade aan landbouwgewassen. Zoals de grauwe gans die graslanden kaal eet. Dit wordt ook wel ‘faunaschade’ genoemd. Bij faunaschade kan een boer in aanmerking komen voor een tegemoetkoming van de provincie. BIJ12 handelt namens provincies jaarlijks ruim 6.000 aanvragen voor een tegemoetkoming af. We doen dit vanuit de unit Faunazaken met zo’n 13 collega’s. Daarnaast doen we op basis van een onderzoeks-agenda onderzoek naar het voorkomen en bestrijden van faunaschade en adviseren provincies hierover. Ook geven we voorlichting aan boeren en jagers.

Dit ga je doen

Als Adviseur Faunazaken heb je een brede functie. In de eerste plaats ben je namens de unit aanspreekpunt voor een aantal provincies en Faunabeheereenheden (FBE’s) in dit gebied. Je beantwoordt vragen en adviseert (gevraagd en ongevraagd) over toepassing van onderzoeksresultaten en data over faunaschade. Provincies gebruiken dit voor onderbouwing en evaluatie van faunabeleid en –beheerplannen. Je werkt hierbij samen met de consulenten binnen het team. Jouw netwerk met provincies, FBE’s en andere stakeholders is belangrijk en onderhoud je daarom goed. Als adviseur heb je ook een belangrijke bijdrage bij het opstellen en uitvoeren van de onderzoeks-agenda Faunazaken. Je vervult voor specifieke (onderzoeks)projecten de rol van opdrachtgever- en projectleider en stelt projectplannen op. Onderzoeken weet je vervolgens te vertalen naar voorlichting richting praktijk en advisering richting beleid. Je analyseert data over faunaschade en schetst een beeld van trends en ontwikkelingen. Je weet dit te combineren met andere data en om te zetten tot objectieve informatie, kennis en adviezen. Tenslotte signaleer je ontwikkelingen op het gebied van faunaschade- en beheer die betrekking hebben op advies aan provincies, onderzoek en het tegemoetkomingsproces.

Dit ben jij

Je bent klantgericht, initiatiefrijk, enthousiasmerend en weet anderen te overtuigen. Je bent vernieuwend en werkt doelgericht. Je bent toegankelijk en draagt graag bij aan een goede sfeer binnen het team. Je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijk kwesties, kunt je eigen werk organiseren en bent flexibel. Je hebt kennis van het faunadossier, of weet je die makkelijk eigen te maken. Je kijkt verder dan je eigen aandachtsgebied en hebt inzicht in organisatorische, procesmatige en vakinhoudelijke samenhangen in bredere context. Wetenschappelijke literatuur vertaal je zonder moeite in praktische adviezen.

Verder heb je:

 • Een afgeronde masteropleiding biologie, bos- en natuurbeheer of vergelijkbaar.
 • Ervaring met het bewerken en analyseren van datasets.
 • Kennis van methoden en technieken voor projectmanagement.

Dit bieden wij:

 • Een dienstverband van één jaar met de mogelijkheid om dit om te zetten in een vast dienstverband bij goed functioneren.
 • Een uitdagende functie in een energieke, flexibele en jonge werkomgeving voor 32 tot 36 uur per week (0,89 – 1 fte).
 • Een salaris van minimaal € 3.598,96 en maximaal € 5.119,70 per maand (afhankelijk van ervaring, salarisschaal 11 cao Provincies) op basis van 36 uur per week.
 • Naast je salaris een individueel keuzebudget (IKB) van circa 22% (dit is inclusief o.a. vakantiegeld (8%) en eindejaarsuitkering (8,3%)). Het IKB kan maandelijks worden uitgekeerd of worden gespaard.
 • Een volledige vergoeding voor woon-werkverkeer op basis van OV.
 • Telefoon en laptop van BIJ12.
 • Persoonlijk Ontwikkel Budget van €5000,- per 5 jaar.
 • Een flexibele verhouding tussen thuis en op kantoor werken.
 • Een moderne, open werkomgeving, op loopafstand van Station Utrecht Centraal.

Reageren op deze functie?

Herken je jezelf in het profiel en competenties en denk je een goede invulling te geven aan deze functie? Stuur dan je motivatiebrief samen met je cv via het sollicitatieformulier op onze website of via vacature@bij12.nl. Doe dit zo snel mogelijk.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Moniek Brugmans (unitmanager Faunazaken en ASCG) op telefoonnummer 06 55 20 21 03.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties gesloten.