Repressief Toezichthouder | 24-36 uur | Tilburg

Vind jij het leuk om een steentje bij te dragen aan een beter milieu? Hier is je kans!

Als repressief toezichthouder ga je met bedrijven in gesprek die zich niet aan de milieu wet- en regelgeving houden. Samen met een jurist ga je aan de slag om ervoor te zorgen dat bedrijven in actie komen. Het is een afwisselende baan waarin je bedrijfsbezoeken voorbereidt, deze uitvoert en naderhand uitwerkt. Als repressief toezichthouder draag je bij aan een schone, veilige en duurzame leefomgeving.

Functie-omschrijving

Als repressief toezichthouder controleer je met name midden- en kleinbedrijven en/of agrarische bedrijven in de regio Midden- en West-Brabant op de wet- en regelgeving op het gebied van milieu en veiligheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de opslag van gasflessen, bodembeschermende voorzieningen, het indienen van een melding en keuring van stookinstallaties.

Je gaat op bezoek bij bedrijven om het gesprek aan te gaan over de wijze waarop bedrijven gaan voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van milieu en veiligheid. Afhankelijk van het type voorschrift waar niet aan wordt voldaan, worden controles ook administratief uitgevoerd. Op basis van jouw bevindingen tijdens het bezoek leg je je bevindingen vast en ga je met de jurist in overleg hoe het traject verder wordt vervolgd.

Heb je een afgeronde opleiding waarin je kennis hebt genomen van milieu- wet en regelgeving of ben je bereid deze te volgen Laat ons dan weten dat je interesse hebt. Daarnaast heb je bij voorkeur ervaring met het houden van toezicht, maar ook starters zijn welkom om te solliciteren. Om bedrijfsbezoeken af te leggen, moet je in het bezit zijn van rijbewijs B. Je competenties zijn: nieuwsgierig, communicatief, besluitvaardig, samenwerkingsgericht, overtuigingskracht

Binnen het team Klachten en Handhaving is een team BOA’s dat zich naast bestuursrecht bezig houdt met strafrecht. Als een proces-verbaal moet worden opgesteld, pakt dit team dat op.

Heb je naast het bezoeken van bedrijven ook ambitie om aan de slag te gaan met strafrecht, geef dit dan aan in je sollicitatiebrief.

Wat bieden wij?

  • een arbeidsovereenkomst eerst voor bepaalde tijd en daarna mogelijk onbepaalde tijd;
  • een salaris van maximaal € 4.208,- bruto per maand (schaal 9), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband;
  • een individueel keuzebudget van 17,05 procent van je brutosalaris;
  • deelname aan het pensioenfonds ABP;
  • de mogelijkheid je werk flexibel in te delen en gedeeltelijk thuis te werken;
  • een moderne kantooromgeving met flexwerkplekken op slechts 400 meter van station Tilburg;
  • werken in een gedreven en diverse organisatie die volop in ontwikkeling is.

We kijken ook wat jíj nodig hebt. We bieden je een plek waar je jouw expertise ontwikkelt en waar je de flexibiliteit krijgt om zelf in te vullen hoe je dat doet. Je kunt vertrouwen op een solide basis en tegelijkertijd mag je de ruimte pakken om nieuwe dingen te ontdekken. Want wij geloven dat wanneer je om je heen kijkt, er mogelijkheden ontstaan.

Kijk om je heen bij de OMWB

Bij de OMWB hebben we een duidelijke missie: zichtbaar samen werken aan een schone, duurzame en veilige leefomgeving. Een leefomgeving waarin we 1,2 miljoen mensen veilig willen laten wonen, werken en recreëren. Dit doen we door middel van vergunningverlening, toezicht en handhaving en advisering op de milieuwetgeving, in opdracht van de gemeenten en de provincie in ons werkgebied.

Om dit te bereiken kijken meer dan 350 collega’s om zich heen. We kijken naar wat onze omgeving nodig heeft. Door bijvoorbeeld dagelijks metingen en onderzoek te verrichten in een gebied met zware industrie; of door dé partner voor gemeenten en provincie te zijn rondom taken op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Die expertise ontwikkelen we elke dag en die biedt ons een uniek perspectief op de omgeving. Een perspectief waaraan we jouw bijdrage verwachten.

Solliciteren

Uiteraard zijn we benieuwd naar je cv en bovenal zijn we benieuwd naar je motivatie om bij de OMWB aan de slag te gaan. Solliciteren op deze functie kan tot 11 juli 2022 ter attentie van Cees Weber, HR-adviseur, via onze sollicitatiepagina. Wil je eerst meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Rowena Ramsay, Teammanager Klachten en handhaving (bereikbaar via 013-2060124).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties gesloten.