Vergunningverlener milieu | 24-36 uur | Tilburg

Ben jij thuis in wet- en regelgeving op het gebied van milieu? Voor de rol van vergunningverlener zoeken wij iemand die zich graag vastbijt in complexe vraagstukken, helder kan communiceren en zich graag wil ontwikkelen.

Functie-omschrijving

Als vergunningverlener Milieu bij Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB) draag je bij aan een duidelijke missie: zichtbaar samen werken aan een schone, duurzame en veilige leefomgeving. Een leefomgeving waarin we met 350 collega’s zo’n 1,2 miljoen mensen veilig willen laten wonen, werken en recreëren. Dit doen we door middel van vergunningverlening, toezicht en handhaving op de milieuwetgeving, in opdracht van de gemeenten en de provincie in ons werkgebied.

Je draagt hier als vergunningverlener aan bij door aanvragen voor milieuvergunningen en meldingen Activiteitenbesluit milieubeheer te beoordelen. Je motiveert je besluiten en kunt hierover adviseren richting onze opdrachtgevers (gemeenten en provincie Noord-Brabant).

Wat neem je mee?

Je wil graag bijdragen aan een schoon, duurzaam en veilig Brabant. Wat vragen we nog meer?

 • Je hebt een hbo-opleiding Milieukunde afgerond. Daarnaast ben je gemotiveerd om jezelf verder te ontwikkelen.
 • Je bent op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving op milieugebied en bekend met ontwikkelingen zoals de Omgevingswet.
 • Je vindt het leuk om bezig te zijn met lastige vergunningvraagstukken, werkt graag samen met collega’s en kijkt goed om je heen.
 • Je bent een talent in communicatie en advisering en zoekt proactief de samenwerking met collega’s
 • Kennis van de afvalverwerkende industrie is een pré.

Als je gemotiveerd bent eventueel ontbrekende kennis en competenties door training en opleiding je eigen te maken, nodigen we je ook graag uit om te solliciteren.

Competenties

 • Verantwoordelijkheid
 • Mondelinge communicatie
 • Samenwerken
 • Schriftelijke communicatie

Hoe ziet jouw dag eruit?

Afhankelijk van je agenda werk je op kantoor of vanuit huis. Je begint de dag met een telefonisch overleg met een bedrijf dat een vergunningaanvraag heeft ingediend. Op basis van de aanvraag, inclusief bijbehorende onderzoeken en aanvullende informatie, bekijk je welke voorschriften nodig zijn om de leefomgeving te beschermen. Voor specialistische kennis neem je contact op met een van je collega’s, bijvoorbeeld een adviseur lucht. ’s Middags heb je voor een andere procedure contact met het waterschap over een advies dat je hebt ontvangen. Voordat je verder werkt aan het opstellen van de vergunning spar je met een directe collega over een lastige praktijksituatie waar je tegen aan bent gelopen.

Wat bieden wij?

 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd in de brede functie van Vergunningverlener;
 • Je kunt rekenen op een prima salaris. Op basis van jouw opleiding en werkervaring maken we afspraken over de hoogte van het salaris. We volgen daarbij de CAO SGO (Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties). De functie is ingedeeld in schalen met een minimum- en een maximumsalaris (2.865 – 4.671 euro bruto). Binnen jouw functie kun je dus groeien in salaris. Daar bovenop komt ook nog een keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris;
 • We hebben een fijne werkomgeving op loopafstand van station Tilburg;
 • Je bent ook vrij om gedeeltelijk vanuit huis te werken. Faciliteiten voor het inrichten van een thuiswerkplek worden vergoed;
 • Wij vinden ontwikkeling erg belangrijk en bieden daarom een plek waar je jouw expertise ontwikkelt en de flexibiliteit krijgt om zelf in te vullen hoe je dat doet. Zo kan je verschillende trainingen en cursussen volgen, op basis van wat jij wilt ontwikkelen;
 • Onze gepassioneerde collega’s zijn trots op wat ze doen en dat voel je. Samenwerken en vertrouwen staat centraal bij ons, waarbij Brabantse gezelligheid ook zeker niet mag ontbreken. Je kunt vertrouwen op een solide basis en tegelijkertijd mag je de ruimte pakken om nieuwe dingen te ontdekken. Want wij geloven dat wanneer je om je heen kijkt, er mogelijkheden ontstaan.

Geïnteresseerd in de rol van vergunningverlener? 

Uiteraard zijn we benieuwd naar je cv en bovenal zijn we benieuwd naar je motivatie om bij de OMWB aan de slag te gaan. Solliciteren op deze functie kan tot en met 10 juli 2022 ter attentie van Nicolette Baijer, HR-adviseur, via de sollicitatiepagina.

Wil je eerst meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Rienk Kessenich, manager Vergunningverlening Landelijk gebied, Afvalverwerking, Bodem & Water (bereikbaar via 013 – 20 60 499).

Na een kort telefonisch gesprek, plannen we een eerste gesprek in waarbij je de kans krijgt om meer over de functie te horen. Als de uitkomst voor ons allebei positief is, volgt er een tweede gesprek. Als de functie jou op het lijf geschreven is, ontvang je een aanbod van ons. Daarna kijk jij om je heen als vergunningverlener bij de OMWB!

Contactpersoon sollicitatie

Contactpersoon vacature

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties gesloten.