Assistent Programma Stikstof | 28-36 uur | Bilthoven

Als medewerker zet jij je binnen de afdeling Stoffen Monitoring en Onderzoek Stikstof in voor de ondersteuning van het onderzoeksprogramma Stikstof. Dit programma bestaat uit verschillende projecten, met projectleiders en een overall programmanager. In de projecten wordt gewerkt aan het ontwikkelen en uitvoeren van de metingen, het berekenen, analyseren en rapporteren van de stikstofhoeveelheden. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en in samenwerking met diverse onderzoeksinstituten.

Functie-omschrijving

Voor de ondersteuning van de programmamanager, de projectleiders en senior adviseurs zoeken wij een assistent die:

 • de programma-administratie zelfstandig kan doen (incl. overzicht van de uitputting en capaciteit);
 • de planning van werkzaamheden ondersteunt en deze planning bewaakt;
 • workshops organiseert;
 • zorgt dat de managementrapportages worden opgesteld (coördineren, zelfstandig opstellen waar mogelijk);
 • ondersteunt in het opstellen van contracten met andere partijen.

In deze functie, die ook in deeltijd te vervullen is, assisteer je onze projectteams bij de uitvoering van hun werkzaamheden. Je faciliteert de programmaleider bij de diverse overleggen. Met het liefst een milieukundige- of aansluitende achtergrond spring je bij op inhoudelijke taken in projecten waar nodig.

Wat zeggen collega’s:

Ik werk in een team met heel gemotiveerde mensen, we werken goed samen en het is heel zichtbaar werk”.

“Heel mooi om te mogen werken aan iets wat zo van belang is”

“Heel afwisselend werk, dynamisch en met leuke collega’s

De afdeling

Het centrum Milieukwaliteit (MIL) is hét expertisecentrum op het gebied van bodem-, (grond)water- en luchtkwaliteit en de kwaliteit van de omgevingsfactoren geluid en licht. Het centrum rapporteert en adviseert vanuit een onafhankelijke positie aan Nederlandse overheden, Europese beleidsinstanties en internationale organisaties over de milieukwaliteit in relatie tot maatschappelijke ontwikkelingen en vraagstukken zoals klimaatverandering, biodiversiteit en duurzaamheid. Belangrijke ontwikkelingen voor het centrum Milieukwaliteit zijn de innovaties in monitoringstechnologie en milieudata. Dit stelt nu en in de komende jaren hoge eisen aan onze innovatieve kracht. Het centrum kent zes afdelingen met verschillende expertises. Jouw functie valt binnen de afdeling Stoffen Monitoring en Onderzoek stikstof.

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een mensgerichte organisator op HBO niveau, met een milieukundige opleiding. Ervaring op het gebied van financiën is een pré.

Daarnaast ben je:

 • communicatief
 • proactief
 • resultaatgericht
 • een teamspeler
 • zorgvuldig en accuraat

Dit is jouw kracht:

 • Analyseren
 • Contactgerichtheid
 • Plannen en organiseren
 • Resultaatgerichtheid

De zorg voor morgen begint vandaag

Wil je bijdragen aan de vraagstukken van het RIVM op het terrein van stikstof? Stuur dan je sollicitatie naar Corry Brooijmans. Heb je eerst nog een vraag? Bel Corry op 06 51246740.

Arbeids­voorwaarden

 • Salaris­niveau: schaal 9
 • Maand­salaris: Min €2.881 – Max. €4.070 (bruto)
 • Dienst­verband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duur: Voor de duur van 12 maanden, met uitzicht op onbeperkt
 • Minimaal aantal uren per week: 28
 • Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeids­voorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Wanneer je interesse hebt in deze functie, solliciteer dan snel! Je kunt je sollicitatie richten aan Corry Brooijmans, hoofd afdeling Data, Milieu en Omgeving. 

Goed om te weten: deze vacature gaat offline na de sluitingsdatum. Wil je hem later nog eens teruglezen, bijvoorbeeld voor je sollicitatiegesprek? Vergeet dan niet om de tekst te downloaden en op te slaan. We zijn benieuwd naar jouw motivatie voor deze functie, en zien een toelichting daarvan dan ook graag terug in je sollicitatiebrief. Daarnaast vragen we om in jouw cv uitvoerig jouw werkzaamheden te omschrijven, zodat we een juiste inschatting kunnen maken van jouw ervaring. De sollicitatiegesprekken kunnen plaatsvinden via video-bellen.

Het werving- en selectieproces ziet er als volgt uit:

 • wanneer we een match zien op papier, nodigen we jou uit voor een eerste (online) gesprek;
 • zien we het allebei zitten? Dan sluiten we af met een (online) arbeidsvoorwaardengesprek;
 • omdat werken bij het RIVM een maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich meebrengt, zullen we je dan vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Ben je al in dienst bij het Rijk? Nieuwe loopbaanstappen binnen de rijksoverheid moedigen we aan. Als je solliciteert als van-werk-naar-werkkandidaat of als herplaatsingskandidaat, stuur dan een kopie van je aanwijzingsbrief mee. Werk je nu via een uitzend- detacheringsbureau bij de Rijksoverheid, vermeld dit dan in je brief.

Het RIVM zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Meer weten? Klik dan hier! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Bij het RIVM ben je welkom zoals je bent. Wij zijn ervan overtuigd dat diversiteit in een team de samenwerking en uitkomst sterker maken.

Digitaal solliciteren

RIVM nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

You may also like...

Reacties gesloten.