Toezichthouder energie | 24-36 uur | Tilburg

Als toezichthouder kijk je naar de bedrijven in de omgeving. Voldoen zij aan de normen voor energiebesparing? Je neemt een kijkje in de keuken van het bedrijf en gaat het gesprek aan met de ondernemer. Je beantwoordt vragen over energierapportages en binnen het team werk je mee aan de ontwikkeling van het product ‘energie en duurzaamheid’. Zo draag je bij aan een duurzame leefomgeving.

Functie-omschrijving

Je controleert (ETS-)bedrijven in de regio Midden- en West-Brabant. Je gaat op bezoek en bekijkt in welke mate de wet- en regelgeving op het gebied van energiebesparing wordt nageleefd. Je beoordeelt energiebesparingsrapportages van bedrijven. Op basis van jouw bevindingen rapporteer je aan opdrachtgevers en bedrijven, bespreekt de rapportages en beantwoordt vragen van bedrijven over energiebesparing. Je verzorgt de administratieve afhandeling van je controle en je geeft informatie aan belanghebbenden, zoals de gemeente waarbinnen het bedrijf zich bevindt. Je verstrekt in- en extern adviezen en treedt op als specialist en vraagbaak voor collega’s en klanten. Bij dit alles ben je een toonbeeld van integriteit.

Voor dit werk heb je een afgeronde relevante hbo- of academische opleiding nodig, zoals milieukunde, bouwkunde of installatietechniek en specialistische kennis van energiebesparing. Enkele jaren ervaring met het houden van toezicht is een pre. Als toezichthouder ontwikkel je jouw analytisch vermogen, besluitvaardigheid en communicatie- en adviesvaardigheden. Een ondernemende, oplossingsgerichte mentaliteit komt hierbij goed van pas. Je bent in het bezit zijn van rijbewijs B.

Competenties

 • Analytisch vermogen
 • Mondelinge communicatie
 • Omgevingsbewustzijn
 • Overtuigingskracht
 • Schriftelijke communicatie
 • Besluitvaardigheid

Wat bieden wij?

 • een arbeidsovereenkomst bij de OMWB in de generieke functie medewerker Toezicht en Handhaving A;
 • een salaris van maximaal € 4.671,- bruto per maand (schaal 10), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een voltijds dienstverband;
 • een individueel keuzebudget van 17,05 procent van je brutosalaris;
 • deelname aan het pensioenfonds ABP;
 • de mogelijkheid je werk flexibel in te delen en gedeeltelijk thuis te werken;
 • een moderne kantooromgeving met flexwerkplekken op slechts 400 meter van station Tilburg Centraal;
 • werken in een gedreven en diverse organisatie die volop in ontwikkeling is.

We kijken ook wat jij nodig hebt. We bieden een plek waar je jouw expertise ontwikkelt en waar je de flexibiliteit krijgt om zelf in te vullen hoe je dat doet. Je kunt vertrouwen op een solide basis en tegelijkertijd mag je de ruimte pakken om nieuwe dingen te ontdekken. Want wij geloven dat wanneer je om je heen kijkt, er mogelijkheden ontstaan.

Kijk om je heen bij de OMWB

Bij de OMWB hebben we een duidelijke missie: zichtbaar samen werken aan een schone, duurzame en veilige leefomgeving. Een leefomgeving waarin we 1,2 miljoen mensen veilig willen laten wonen, werken en recreëren. Dit doen we door middel van vergunningverlening, toezicht en handhaving op de milieu- en bouwregelgeving, in opdracht van de gemeenten en de provincie in ons werkgebied.

Om dit te bereiken kijken meer dan driehonderdvijftig collega’s om zich heen. We kijken naar wat onze omgeving nodig heeft. Door bijvoorbeeld dagelijks metingen en onderzoek te verrichten, controles uit te voeren, vergunningen te verlenen en adviezen te verstrekken in een gebied met grote en middelgrote bedrijven; of door dé partner voor gemeenten en provincie te zijn rondom taken op het gebied van de fysieke leefomgeving. Die expertise ontwikkelen we elke dag en die biedt ons een uniek perspectief op de omgeving.

Solliciteren

We zijn benieuwd naar jouw cv en motivatie om bij de OMWB aan de slag te gaan. Solliciteren op deze functie kan tot 11 juli 2022 ter attentie van Cees Weber, HR-adviseur, via de ‘sollicitatiepagina.

Wil je eerst meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Kimmo Hornman, teamleider van het team Leefomgevingskwaliteit. Je kunt hem bereiken via 06-52857345 of k.hornman@omwb.nl. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Mart Kieftenburg coördinator team energie, 06-52857367 of M.Kieftenburg@omwb.nl.

Contactpersoon sollicitatie

Contactpersoon vacature

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties gesloten.