Vergunningverlener Industrie & MKB | 20-40 uur | Tilburg

Ben jij specialist op het gebied van milieuvergunningen voor bedrijven? En wil je met die kennis optreden als adviseur naar gemeente en provincie? Word dan vergunningverlener Industrie & MKB en draag bij aan een schone, veilige en duurzame leefomgeving.

Functie-omschrijving

We zoeken een vergunningverlener die thuis is in wet- en regelgeving op het gebied van milieu. Deze kennis zet je in om vergunningaanvragen te beoordelen en hierover te adviseren aan onze opdrachtgevers (gemeenten en provincie). Je bent iemand die hiervoor proactief afstemming zoekt met interne en externe collega’s. Je bent ook iemand die in staat is bij bezwaar- en beroepzaken onze opdrachtgever te vertegenwoordigen.

Verder zoeken we een enthousiaste collega die hart heeft voor het vak en op de hoogte is van de laatste wet- en regelgeving (onder meer Wabo en Activiteitenbesluit milieubeheer) en ontwikkelingen zoals de Omgevingswet. Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding met specialisaties richting procestechniek of milieukunde en minimaal 3 jaar werkervaring in de vergunningverlening of relevante werkervaring opgedaan in het bedrijfsleven of bij een adviesbureau. Je beschikt over goede communicatie- en adviesvaardigheden en bent in staat om de regie te nemen. Je hebt bovendien gevoel voor de bestuurlijke context waarin je werkt.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Afhankelijk van je agenda werk je op kantoor of vanuit huis. Je begint de dag met een telefonisch overleg met een bedrijf dat een vergunningaanvraag heeft ingediend. Op basis van de aanvraag, inclusief bijbehorende onderzoeken en aanvullende informatie, bekijk je welke voorschriften nodig zijn om de leefomgeving te beschermen. Voor specialistische kennis neem je contact op met een van je collega’s, bijvoorbeeld een adviseur externe veiligheid of geluid. ’s Middags heb je voor een andere procedure contact met het waterschap over een wettelijk advies dat je hebt ontvangen. Voordat je verder werkt aan het opstellen van de vergunning spar je met een directe collega over een lastige praktijksituatie waar je tegen aan bent gelopen.

Wat bieden wij?

  • een arbeidsovereenkomst in de brede functie van Vergunningverlener A;
  • een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring, van maximaal € 4.671.- bruto per maand (schaal 10) op basis van een fulltime dienstverband;
  • een individueel keuzebudget van 17,05 procent van je brutosalaris;
  • deelname aan het pensioenfonds ABP;
  • de mogelijkheid je werk flexibel in te delen en gedeeltelijk thuis te werken;
  • een moderne kantooromgeving met flexwerkplekken op slechts vierhonderd meter van station Tilburg.

We kijken ook wat jíj nodig hebt. We bieden je een plek waar je jouw expertise ontwikkelt en waar je de flexibiliteit krijgt om zelf in te vullen hoe je dat doet. Je kunt vertrouwen op een solide basis en tegelijkertijd mag je de ruimte pakken om nieuwe dingen te ontdekken. Want wij geloven dat wanneer je om je heen kijkt, er mogelijkheden ontstaan.

Kijk om je heen bij de OMWB

Bij de OMWB hebben we een duidelijke missie: zichtbaar samen werken aan een schone, duurzame en veilige leefomgeving. Een leefomgeving waarin we 1,2 miljoen mensen veilig willen laten wonen, werken en recreëren. Dit doen we door middel van vergunningverlening, toezicht en handhaving op de milieuwetgeving, in opdracht van de gemeenten en de provincie in ons werkgebied.

Om dit te bereiken kijken meer dan 300 collega’s om zich heen. We kijken naar wat onze omgeving nodig heeft. Door bijvoorbeeld dagelijks metingen en onderzoek te verrichten in een gebied met zware industrie; of door dé partner voor gemeenten en provincie te zijn rondom taken op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Die expertise ontwikkelen we elke dag en die biedt ons een uniek perspectief op de omgeving. Een perspectief waaraan we jouw bijdrage verwachten.

Solliciteren

Uiteraard zijn we benieuwd naar je cv en bovenal zijn we benieuwd naar je motivatie om bij de OMWB aan de slag te gaan. Solliciteren op deze functie kan tot en met 4 september 2022 ter attentie van Cees Weber, HR-adviseur, via de “sollicitatiepagina”.

Wil je eerst meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Diantha Wijngaard, manager VV Industrie & MKB (bereikbaar via 06- 528 574 63) of Rienk Kessenich, vervangend manager (bereikbaar via 06-528 574 99).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties gesloten.