Projectleider modelbeheer | 32-36 uur | Bilthoven

Ben je een ervaren projectleider in een technisch-wetenschappelijke omgeving? Dan is deze baan bij het RIVM iets voor jou. Als projectleider houd je onze modellen en rekenmethoden voor omgevingsveiligheid in optimale staat en zorg je ervoor dat deze naadloos aansluiten bij de functionele behoefte van de gebruikers en opdrachtgevers. Dat doe je samen met een team van professionals. Het inhoudelijk doorontwikkelen en professionaliseren van het modelbeheer is een essentiële doelstelling om ook in de toekomst rekenmethoden te laten voldoen aan de kwaliteitseisen van het RIVM. De komende jaren willen we het proces van modelbeheer verbeteren en implementeren tot een systeem dat toepasbaar is op het gehele portfolio; alle modellen, rekenvoorschriften en andere instrumenten.

Functie-omschrijving

Het centrum Veiligheid van het RIVM bestaat uit meer dan honderd gedreven mensen die met onderzoek en advies bijdragen aan een veilige en gezonde leefomgeving. Een ongeval met gevaarlijke stoffen kan grote gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan een ongeval in de chemische industrie of bij vervoer van gevaarlijke stoffen. De circa 25 collega’s van de afdeling Omgevingsveiligheid adviseren overheden en doen onderzoek naar de risico’s die mensen lopen door activiteiten met gevaarlijke stoffen.

Doel van de functie

De afdeling voert een scala aan opdrachten uit voor verschillende ministeries. Hierbij horen onder andere de ontwikkeling en het beheer & onderhoud van het modelinstrumentarium voor omgevingsveiligheid. Ook het adviseren over arbeidsveiligheid in relatie tot gevaarlijke stoffen, energietransitie en de advisering over opslag en vervoer van gevaarlijke stoffen horen bij het werkpakket van de afdeling Omgevingsveiligheid. Het modelinstrumentarium omvat rekenregels, handleidingen en modelsoftware waarmee risico’s voor de omgeving in beeld kunnen worden gebracht. Het instrumentarium wordt door initiatiefnemers, adviseurs, vergunningverleners en beleidsmakers gebruikt voor een veilige leefomgeving. In deze functie realiseer je samen met het team het eenduidige, transparante beheer en inhoudelijke doorontwikkeling van deze modellen. Deze functie is ingeschaald op salarisniveau 11 of 12, afhankelijk van je ervaring.

Werkzaamheden en taken

 • De belangrijkste werkzaamheden zullen in eerste instantie gericht zijn op het professionaliseren van het beheer van het modelinstrumentarium van de afdeling. Dit is inclusief rekenregels, handboeken, en de vertaling naar diverse websites;
 • Je adviseert daarnaast over en werkt aan de doorontwikkeling van het instrumentarium;
 • Je ondersteunt de product owners binnen de afdeling door actief bij te dragen aan doorontwikkeling van het instrumentarium;
 • Je stemt af met opdrachtgevers en stuurt leveranciers aan. Het resultaat is een state-of-the-art modelinstrumentarium, gebaseerd op de functionele eisen vanuit wet- en regelgeving, opdrachtgevers en gebruikers;
 • Je zorgt voor het inrichten van het beheerproces van het instrumentarium. Je werkt hierin samen met andere afdelingen binnen het centrum Veiligheid en deelt hierbij actief jouw kennis.

Aanvullende werkzaamheden als je in schaal 12 werkt:

 • Je werkt aan een meerjarenvisie en stemt hierover af met de beleidsdirectie;
 • Je bent het boegbeeld voor het instrumentarium en draagt dit uit binnen de organisatie.

We staan ervoor open om het precieze werkpakket aan te laten sluiten op jouw achtergrond, ervaring en interesses.

Uniek aan deze baan

In deze baan krijg je de kans om vanuit jouw kennis en ervaring richting te geven aan de invulling van het beheerproces waarbij je de verbinding zoekt met vergelijkbare afdelingen binnen het RIVM. Je neemt hierin de collega’s van de afdeling mee in de ontwikkeling en verankert de werkwijze in de dagelijkse praktijk. Daarnaast ben je een stevige inhoudelijke sparring partner in een team van product owners en werk je mee aan de integrale doorontwikkeling en de verbetering van de kwaliteit van onze modellen.

Functie-eisen

Dit neem je mee:

 • Bij voorkeur een afgeronde opleiding op academisch niveau, bij voorkeur in een natuurwetenschappelijke of technische richting;
 • Ervaring met het inrichten van beheerprocessen in een complexe wetenschappelijke omgeving of de bereidheid je hierin te ontwikkelen. Voor schaal 12: meer dan vijf jaar ervaring in modelbeheer of complexe informatiesystemen;
 • Je bent een verbinder met ervaring in het leiden van projecten;
 • Je bent proactief en creatief en je houdt ervan om vernieuwende oplossingen te vinden;
 • Je hebt een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
 • Je hebt overtuigingskracht en weet ook bij fundamentele verschillen tot een gedragen oplossing te komen.

Dit is jouw kracht:

 • Plannen en organiseren
 • Daadkracht
 • Omgevingsbewust en organisatiesensitief
 • Overtuigingskracht
 • Analyseren
 • Klantgericht, en gericht op samenwerken

Arbeidsvoorwaarden

 • Salarisniveau: schaal 12
 • Salarisomschrijving: De inschaling is op S11 of S12, afhankelijk van je ervaring.
 • Maandsalaris: Min €4.092 – Max. €6.045 (bruto)
 • Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
 • Contractduur: 24 maanden
 • Minimaal aantal uren per week: 32
 • Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Wanneer je interesse hebt in deze functie, solliciteer dan snel! Je kunt je sollicitatie richten aan Rolf van den Hoek.

Deze functie houdt verband met een project dat in ieder geval 24 maanden loopt. De kans is groot dat dit continueert. Het RIVM komt dan ook graag in contact met kandidaten, die zich voor langere tijd aan het RIVM willen verbinden. Op dit moment kan het RIVM hiervoor echter geen garantie geven. Je zal vanzelfsprekend tijdig geïnformeerd worden, over de (on)mogelijkheid om de arbeidsovereenkomst te verlengen

Goed om te weten: Deze vacature gaat offline na de sluitingsdatum. Wil je hem later nog eens teruglezen, bijvoorbeeld voor je sollicitatiegesprek? Vergeet dan niet om de tekst te downloaden en op te slaan. We zijn benieuwd naar jouw motivatie voor deze functie, en zien een toelichting daarvan dan ook graag terug in je sollicitatiebrief. Daarnaast vragen we om in jouw cv uitvoerig jouw werkzaamheden te omschrijven, zodat we een juiste inschatting kunnen maken van jouw ervaring.

 • De sollicitatiegesprekken kunnen plaatsvinden via video-bellen.
 • De meeste medewerkers van het RIVM werken momenteel hybride.

Het werving- en selectieproces ziet er als volgt uit:

 • De selectie van cv’s zal plaatsvinden in de week van 26 september a.s.
 • Houd er in je agenda vast rekening mee dat de eerste gesprekken plaats zullen vinden in de week van 3 oktober a.s.
 • Om een aanvullend beeld van jouw ervaring, kennis en competenties te verkrijgen kan het zijn dat we openbare informatie van je op LinkedIn raadplegen. Desgewenst kun je het profiel afschermen voor personen die geen connectie van je zijn op LinkedIn.
 • Zien we het allebei zitten? Dan sluiten we af met een (online) arbeidsvoorwaardengesprek.
 • Omdat werken bij het RIVM een maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich meebrengt, zullen we je dan vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Ben je al in dienst bij het Rijk? Nieuwe loopbaanstappen binnen de rijksoverheid moedigen we aan. Als je solliciteert als “van-werk-naar-werkkandidaat” of als “herplaatsingskandidaat”, stuur dan een kopie van je aanwijzingsbrief mee. Werk je nu via een uitzend- detacheringsbureau bij de Rijksoverheid, vermeld dit dan in je brief.

Het RIVM zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Meer weten? Klik dan hier! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Bij het RIVM ben je welkom zoals je bent. Wij zijn ervan overtuigd dat diversiteit in een team de samenwerking en uitkomst sterker maken.

Solliciteren?

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

You may also like...

Reacties gesloten.