Senior Beleidsadviseur en Teamcoördinator Wonen | 36 uur | Haarlem

Wil jij bijdragen aan het bouwen van 165.000 woningen in de Noord-Holland? Word dan onze nieuwe senior beleidsadviseur en teamcoördinator Wonen!

165.000 nieuwe woningen bouwen tot 2030. Voor deze grote opgave staat de provincie Noord-Holland de komende jaren. Als onze nieuwe senior beleidsadviseur en teamcoördinator Wonen zet jij natuurlijk graag je tanden in deze uitdaging. Jij bent niet alleen inhoudelijk expert op het gebied van woningbouw, maar ook een betrokken adviseur en teamleider. Op deze manier zorg jij voor een versnelling van onze woningbouwopgave.

Functie-omschrijving

Er is in Noord-Holland is veel behoefte aan nieuwe woningen. Er zijn gelukkig ook veel bouwplannen, maar tegelijkertijd moeten we knelpunten oplossen voordat de eerste paal de grond in kan. Met het Masterplan Wonen en het Uitvoeringsprogramma binnenstedelijk bouwen en versnellen woningbouw zet de provincie zich samen met de Metropoolregio Amsterdam (MRA), het Rijk en gemeenten in om de woningbouw te versnellen. En als senior beleidsadviseur ben jij hierin de spin in het web. Je zit dagelijks met verschillende partijen aan tafel: van ministeries en gemeenten tot de MRA, projectontwikkelaars en woningcorporaties. Jij houdt het overzicht, bewaakt de koers, adviseert en brengt op deze manier onze gebieds- en woningbouwplannen naar de volgende stap: de uitvoering. Welke bouwprojecten kunnen snel van start gaan? En hoe kan de provincie helpen met subsidies, menskracht en kennis? Met deze vraagstukken houd jij je bezig. Je zorgt bijvoorbeeld dat subsidies bij de juiste personen terechtkomen en op een goede manier worden besteed. Zo werken via onze flexibele schil regelingen momenteel 140 experts bij gemeenten aan het vlottrekken van woningbouwprojecten. Daarnaast heeft de provincie een mooie pot om knelpunten op te lossen en willen we aan de slag met actief grondbeleid. Aan dit succes lever jij straks een belangrijke bijdrage. Zo ga je onder andere aan de slag als trekker van het succesvolle project Bereikbare steden. Tevens ben je aanspreekpunt voor wonen (oa het woonakkoord) in de regio Amstelland-Meerlanden.

Binnen de provincie werk je onder meer nauw samen met onze bouwambassadeur. Hij is samen met zijn team de eerste contactpersoon van gemeenten. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor het aanjagen van de woningbouwproductie. Daarnaast ben je een belangrijke adviseur voor Gedeputeerde Staten. Onze provinciebestuurders kunnen altijd op je rekenen, of het nu gaat om informatie, de voorbereiding van bestuurlijk overleg of over te nemen besluiten. Naast adviseur ben je ook verantwoordelijk voor het aansturen van het team Wonen. Je bent inhoudelijk sparringpartner voor de andere beleidsadviseurs, zorgt voor een goede werkverdeling en organiseert sessies om de expertise van je teamgenoten op peil te houden. Kortom: een afwisselende functie met veel verantwoordelijkheid en uitdagingen waar jij natuurlijk niet voor wegloopt!

Dit bieden wij

 • Een bruto jaarsalaris tussen € 60.129 en € 85.580 (schaal 12) op basis van 36 uur per week. Dit is inclusief het Individueel Keuze Budget van ongeveer 22% van je bruto maandsalaris, dat je onder meer kunt inruilen voor extra vrije dagen.
 • Een opleidingsbudget van € 5.000,- per vijf jaar.
 • Een goede pensioenregeling waaraan de provincie meebetaalt.
 • Een volledige vergoeding van woon-werkverkeer en dienstreizen bij gebruik van ov.
 • Een tegemoetkoming in je ziektekostenverzekering.
 • Veel vrijheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheid.
 • Een jaarcontract, met de bedoeling je aan het einde van dat jaar een vast contract aan te bieden.

En dat is nog niet alles. ‘Lees op www.noord-holland.nl/werkenbij waar je als collega bij Noord-Holland verder op kunt rekenen.

Hier ga jij werken

Bij de provincie Noord-Holland werk je aan de toekomst. Elke dag opnieuw zet je je samen met 1.400 collega’s in voor een mooie, plezierige en veilige woon- en werkomgeving voor ruim 2,5 miljoen Noord-Hollanders. Daarbij gaat het er innovatief aan toe. We stimuleren en faciliteren smart mobility, de energietransitie, grootschalige natuurontwikkeling en de nieuwste technologieën zoals slimme apps. En ook jouw toekomst staat bij ons centraal. Je krijgt alle ruimte om te kiezen welke kant je op wilt en om je ambities waar te maken. Wij ondersteunen je hierbij. Bijvoorbeeld met een ruim opleidingsbudget en de mogelijkheid om, in overleg, tijdelijk in een ander project te duiken of een initiatief te starten.

Je komt te werken in de sector Ruimtelijke Ontwikkeling binnen de directie Beleid. In deze sector werken zo’n 50 mensen aan ruimtelijke opgaven, wonen, luchtvaart en kustontwikkeling. Jij bent onderdeel van het team Wonen. Een fijne groep van ongeveer 15 mensen. Stuk voor stuk energieke en betrokken collega’s met veel kennis en liefde voor het vak. Er wordt hard gewerkt, maar op team- en sectorniveau is er ook voldoende ruimte voor gezellige activiteiten als pubquizzen, borrels en teamuitjes.

Dit ben jij

 • Een echte verbinder: je vindt het leuk om te schakelen tussen verschillende gemeenten, de MRA en andere samenwerkingspartners.
 • Deskundig: jij hebt je sporen verdiend op het gebied van wonen en/of verstedelijking en kunt deze kennis overbrengen op collega’s, bestuurders en partners.
 • Een inspirerende leider: het aansturen van een team is jou op het lijf geschreven. Je geeft jouw mensen ruimte en vertrouwen.
 • Politiek sensitief: je hebt een scherp gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.
 • Een sterke adviseur: jij staat bij discussies stevig in je schoenen.

Verder heb je:

 • Wo werk- en denkniveau.
 • Een relevante opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van planologie, ruimtelijke ordening of sociale geografie.
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur binnen de overheid.
 • Ervaring in het aansturen van een team.

Vacature provincie Noord-Holland

Word onze nieuwe collega

Reageer voor 1 oktober 2022 via de solliciteer direct button. Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel cv en motivatiebrief t.a.v. Silvia van der Meij, sectormanager Ruimtelijke Ontwikkeling. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel of app dan met Silvia via 06 – 186 098 48. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Servicedesk Info Personeel, via 023 – 514 56 06.

Goed om te weten

 • Wij werken voor alle Noord-Hollanders. En dat kunnen we het beste doen als wij een afspiegeling vormen van de bevolking van de provincie. Daarom streven wij naar diversiteit in onze teams.
 • Voor een baan bij de provincie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

You may also like...

Reacties gesloten.