Opgavemanager | 36 uur | Gorinchem

Gorinchem is met 37.000 inwoners een middelgrote stad, en heeft tegelijkertijd de opgaven van een grote gemeente. Gezien de centrumfunctie en de ligging ten opzichte van belangrijke vaar-, rail- en rijkswegen ligt er een voortdurende taak om als stad aantrekkelijk en bereikbaar te blijven. Zo is er ook een flinke woonambitie geformuleerd. In de visie “Vleugels van de Stad” worden deze stedelijke ontwikkelingsopgaven voor de komende jaren vormgegeven. Het realiseren van deze ambitieuze visie is een fantastische uitdaging die de komende jaren in beslag zal nemen.

Functie-omschrijving

De komende 10 jaar gaan we aan de slag met het bouwen van binnenstedelijke, betaalbare, duurzame en bereikbare woningen in onze mooie vestingstad. Jij krijgt de kans om hier aan grote, ook nationaal spelende, complexe opgaven te werken.

Samen met twee collega-opgavemanagers en onder rechtstreekse aansturing van de directie, coördineer je een aantal portefeuille-overstijgende, grootschalige (bestuurlijke) opgaven en zorg je voor het daadwerkelijk realiseren ervan. Het zwaartepunt van jouw opgave ligt op de beleidsterreinen wonen en mobiliteit.

Voor de woonopgave val je met je neus in de boter: de bouw- en transformatieopgaven aan de Arkelsedijk en Linge 2 Zuid zijn aan de volgende (realisatie)fase toe. Jij gaat samen met de andere opgavemanagers deze stappen vorm geven.

Daarnaast ben je nauw betrokken bij de realisatie van de Mobiliteitsvisie. De komende jaren worden diverse projecten in de stad gerealiseerd om de bereikbaarheid op peil te houden. Rondom Gorinchem spelen de komende jaren de geplande aanpak van de A27 en A15 en de ontwikkelingen in het spoortracé van de MerwedeLingeLijn. Als opgavemanager ben je een belangrijke speler binnen het netwerk van deze bovenlokale trajecten.

Vanuit de visie “Vleugels van de Stad” denk je mee over de langere termijn van de ontwikkeling van onze mooie stad. De ambitie is om het Stedelijk Programmeren een stap verder te brengen. Jouw hulp en ervaring zijn daarbij noodzakelijk.

Profiel

In de aansturing van de opgaven ben je gericht op resultaten, mensen, processen en samenhang. Je bent iemand die richting én ruimte geeft en die medewerkers verantwoordelijkheid gunt om maximaal te kunnen presteren. Je staat stil bij successen, geeft complimenten, maar spreekt medewerkers – indien nodig – aan op resultaten. Je stelt prioriteiten in lijn met de visie en strategische agenda van het college.

Het spreekt voor zich dat je een academisch werk- en denkniveau hebt. Je bent aan de ene kant een generalist voor wie samenwerken vanzelfsprekend is en die in staat is om wisselende opgaven te coördineren en tot resultaat te brengen. Aan de andere kant heb je, gelet op de specifieke opgaven op het gebied van stedelijke ontwikkeling en mobiliteit, ruime ervaring in het ruimtelijke domein en met gebiedsontwikkeling. Je bent overtuigend, besluitvaardig en omgevingsbewust en hebt een uitstekende politiek-bestuurlijke antenne waardoor je comfort kunt bieden aan college en raad.

Ervaring met opgavegericht werken is een pré, ervaring met projectmatig werken een must.

Je beschikt over een relevant netwerk bij Rijk en Provincie en hebt ervaring in het voeren van overleg en onderhandelen met deze en andere samenwerkingspartners.

Bovenal ben je een prettig mens, met een hoge gunfactor en een goede balans tussen menselijkheid en zakelijkheid en beweeg je je gemakkelijk op diverse bestuurlijke en ambtelijke niveaus.

Wij bieden

Een uitdagende functie en een inspirerende werkomgeving in een organisatie die volop in beweging is. Het bij de functie behorende maximum salaris is schaal 13 van de Cao gemeenten (€ 6.616,-) plus een Individueel Keuze Budget van 17,05%. We vinden privé-werk balans belangrijk en bieden de mogelijkheid van flexibel werken en thuiswerken. Tegelijkertijd hechten we er ook aan om onze medewerkers op de werkvloer te ontmoeten.

Meer informatie

Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Heleen Kromkamp, gemeentesecretaris, 06 10411176. Voor overige vragen kunnen je bellen met Marianne Simjouw, sr. HR-adviseur, op 06 20010480.

Enthousiast geworden, stuur dan je motivatie en CV via de sollicitatiebutton.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties gesloten.