Teamleider Toezicht en Handhaving | 36 uur | Grou

De FUMO zoekt voor de afdeling Toezicht en Handhaving een enthousiaste en professionele teamleider voor het team Bodem, Asbest, BRIKS, Whvbz en boa’s.

Ben jij die verbinder die op inspirerende wijze leiding geeft aan een professioneel team en wil jij samen met de teamleden zorgen voor verdere doorontwikkeling van de afdeling Toezicht en Handhaving? Dan hebben wij een mooie uitdaging voor jou!

Functie-omschrijving

 • Als teamleider vorm je de schakel tussen het management en jouw teamleden. Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van de doelstellingen, het beleid en de (productie)opgaven van je team en regisseert en bewaakt de voortgang hierin.
 • Je stuurt en coacht op gestelde doelen, efficiency en het versterken van de samenwerking met de opdrachtgevers van de FUMO.
 • Je weet managementbesluiten te vertalen naar organisatorische kaders, projecten en programma’s en bent in staat om input vanuit het team in te brengen in organisatiebeleid.
 • Je geeft op inspirerende wijze leiding en bent hierin HR-verantwoordelijk. Je coacht en stimuleert persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling.
 • Je hebt een antenne voor het signaleren en verbinden vanuit lokale, regionale en landelijke ontwikkelingen. Daarnaast lever je een bijdrage aan organisatie brede (innovatieve) projecten en programma’s.

Wie ben jij

Je hebt ervaring met de vakgebieden binnen jouw team. Is dat niet het geval? Dan verdiep je je graag in deze onderwerpen. Ook heb je minstens een aantal jaar als leidinggevende gewerkt en weet je medewerkers te inspireren met jouw leiderschapsstijl. Je hebt oog voor de teamdynamiek en stimuleert zelforganisatie door het bevorderen van eigenaarschap. Je stuurt bij als dat nodig is, maar doet dit vanuit het oogpunt van vertrouwen, leren en ontwikkelen. Je kunt relativeren, weet het (werk)plezier van de medewerker voorop te stellen en de energie in het team vast te houden.

Wat neem je verder mee?

 • Een relevant hbo-diploma.
 • Je bent een verbinder en politiek en bestuurlijk sensitief.
 • Je staat stevig in je schoenen en durft daadkracht te tonen op het moment dat het nodig is
 • Je begrijpt de dynamiek tussen de deelnemers van de gemeenschappelijke regeling en de FUMO en kunt daar op acteren. Dit betekent dat je onder andere de verschillende belangen kunt onderscheiden en daar naar kunt handelen.
 • Je bent sterk gericht op resultaat en het behalen van doelen. Je focus ligt hierbij op het met je team en de afdeling behalen van de jaarafspraken met de deelnemers. Hiervoor ben je in staat de daarvoor benodigde bedrijfsvoering binnen je team juist in te richten en heb je oog voor de juiste bedrijfsvoering binnen de andere teams van de FUMO.

Waar ga je werken

Wij zijn de FUMO, de omgevingsdienst van Fryslân. Wij behandelen vergunningaanvragen en houden toezicht op het milieu en de natuur. Daarnaast geven we advies over specialistische onderwerpen zoals geur, bodem, energie en veiligheid. Dat doen we voor de inwoners en bedrijven van Fryslân. In opdracht van de 18 Friese gemeenten, de provincie en het Wetterskip.

Vanuit ons kantoor in Grou werken 185 enthousiaste en klantgerichte professionals. Wij zijn meestal vriendelijk, soms streng, maar altijd rechtvaardig. En wij delen een gezamenlijke passie: een schoon, veilig en duurzaam Fryslân. Voor nu en voor later.

Werken bij de FUMO betekent samenwerken met leuke en enthousiaste collega’s. Je staat er nooit alleen voor, want jouw collega’s helpen je graag.

Wat bieden wij

 • Een uitdagende en zingevende leidinggevende functie waarin je samen gaat bouwen.
 • Een nuchter, informeel, enthousiast en compact overheidsbedrijf waar je door de korte lijnen daadwerkelijk een verschil kunt maken.
 • Uitzicht op een vast dienstverband na één jaar.
 • De functie is gewaardeerd in schaal 12. Afhankelijk van competenties en ervaring bieden wij een salaris van minimaal € 4.447,- en maximaal € 6.103,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (CAO SGO).
 • Bovenop je salaris een vrij besteedbaar individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris.
 • Naast een aantrekkelijk salaris heeft de FUMO meer aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, thuiswerken, opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.

Vragen?

Bel dan met Mariëlle Rodenburg, afdelingshoofd Toezicht en Handhaving (06 29 39 71 62). Neem voor vragen over de sollicitatieprocedure contact op met P&O-adviseur José Schaafsma: (0566) 750 300.

Belangstelling?

Solliciteer dan via de sollicitatiebutton. Dat kan tot en met 2 februari 2023. We zien je sollicitatie graag tegemoet!

De sollicitatiegesprekken staan gepland op maandag 13 februari 2023.

Wil je meer info over de FUMO?Ga dan naar onze website https://www.fumo.nl/werkenbijdefumo of check onze LinkedIn pagina.

Goed om te weten

Om in dienst te kunnen treden bij de FUMO is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties gesloten.