Projectleider luchtkwaliteit | 32-36 uur | Bilthoven

Wil jij onderzoeken trekken op het gebied van luchtkwaliteit én een inhoudelijke bijdrage leveren aan andere projecten? Ga jij met ons de uitdaging aan om onze kennis op luchtkwaliteit actueel te houden? Wil jij bijdragen aan wetenschappelijke kennis op dit thema om beleidsmakers van goede informatie te voorzien? Trekt dat je aan? Wellicht word jij dan wel onze nieuwe collega!

Functie-omschrijving

Het werken aan luchtkwaliteitt bij het RIVM is uniek. Bij het RIVM werken ruim 2200 collega’s elke dag aan de zorg van morgen. In deze functie kom je te werken binnen het Centrum Milieukwaliteit, op de afdeling Luchtkwaliteit en Geluid. De afdeling bestaat 29 medewerkers en we werken ook veel samen met collega’s buiten onze afdeling. Vanwege een toename van projecten zoeken we een extra collega.

Wat ga je doen?

Binnen deze functie versterk je de luchtkwaliteitsexpertise en projectleidersskills van het RIVM. Je werkzaamheden liggen geen jaren vast, maar je kunt denken aan deelprojecten bij het Schone Lucht Akkoord, de Grootschalige concentratie- en depositiekaarten en onze luchtkwaliteitsmonitoring en modellering. Je zult kleinere projecten gaan leiden, maar ook een inhoudelijke bijdrage gaan leveren aan projecten van andere projectleiders.

Hoe ga je dat doen?

In overleg met de opdrachtgever formuleer je een goede onderzoeksvraag. Vanuit verschillende invalshoeken analyseer je vraagstukken. Je krijgt de verantwoordelijkheid voor uitvoering van het onderzoek. En je onderbouwt jouw bevindingen met heldere en aansprekende argumenten. Je wisselt regelmatig kennis, informatie en ideeën uit met anderen en vraagt actief feedback op eigen ideeën. Je werkt in een team en je ondersteunt collega’s gevraagd en ongevraagd bij de realisatie van een onderzoeksvraag. Je bent ook creatief in je oplossingen. Samenwerken past dus bij jou, maar je werkt ook zelfstandig. Je vertaalt de conclusies uit de onderzoeken zodanig dat je de departementen en andere overheden van beleidsadvies kunt voorzien. Jouw werk doet er toe.

Uniek aan deze baan

In deze functie bij het RIVM krijg je te maken met vernieuwende en uitdagende onderzoeksvragen, die je nergens anders tegenkomt. Daarbij is het RIVM door de onafhankelijke, wetenschappelijke positie een belangrijke speler in de maatschappelijke discussies. Veel van de eindproducten zijn onderdeel van politieke en beleidsmatige besluitvorming.

 • We bieden jou een interessante en uitdagende baan op een dynamisch dossier.
 • Je krijgt de mogelijkheid om de diepte in te gaan en de vraag achter de vraag op te zoeken.
 • Jouw inzet draagt bij aan een gezonde en veilige leefomgeving.

De zorg voor morgen begint vandaag

Vergroot jij vandaag onze kennis over luchtkwaliteit? Zodat we morgen antwoord hebben om onze leefomgeving te verbeteren? Solliciteer dan via het sollicitatieformulier en richt je sollicitatie aan Kitty de Bruin, Afdelingshoofd Luchtkwaliteit en geluid. Heb je eerst nog een vraag? Bel Kitty op 06 111 544 82.

Functie-eisen

Dit neem je mee:

 • Je hebt ervaring opgedaan met het runnnen van projecten. Ervaring met PMC is een pre.
 • Je bent een resultaatgerichte onderzoeker met een relevante wetenschappelijke opleiding.
 • Je bent een teamspeler.
 • Je hebt een vlotte pen.
 • Je hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring.

Dit is jouw kracht:

 • Analyseren
 • Creativiteit
 • Oordeelsvorming
 • Overtuigingskracht
 • Plannen en organiseren
 • Samenwerken

Arbeidsvoorwaarden

 • Salarisniveau: schaal 11
 • Maandsalaris: Min €3.503 – Max. €5.343 (bruto)
 • Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contractduur: 12 maanden, met uitzicht op contract voor onbepaalde duur
 • Minimaal aantal uren per week: 32
 • Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Als je belangstelling hebt solliciteer dan via het digitale sollicitatieformulier.

Deze vacature gaat offline na de sluitingsdatum. Wil je hem later nog eens teruglezen, bijvoorbeeld voor je sollicitatiegesprek? Vergeet dan niet om de tekst te downloaden en op te slaan.

We zijn benieuwd naar jouw motivatie voor deze functie, en zien een toelichting daarvan dan ook graag terug in je sollicitatiebrief. Daarnaast vragen we om in jouw cv uitvoerig jouw werkzaamheden te omschrijven, zodat we een juiste inschatting kunnen maken van jouw ervaring

Het werving- en selectieproces ziet er als volgt uit:

 • Wanneer we een match zien, nodigen we jou uit voor een eerste (online) gesprek.
 • Is dat van beide kanten positief? Dan nemen we contact met je op voor een 2e gesprek.
 • Zien we het allebei zitten? Dan sluiten we af met een (online) arbeidsvoorwaardengesprek.
 • Omdat werken bij het RIVM een maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich meebrengt, zullen we je dan vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Ben je al in dienst bij het Rijk? Nieuwe loopbaanstappen binnen de rijksoverheid moedigen we aan. Als je solliciteert als “van-werk-naar-werkkandidaat” of als “herplaatsingskandidaat”, stuur dan een kopie van je aanwijzingsbrief mee. Werk je nu via een uitzend- detacheringsbureau bij de Rijksoverheid, vermeld dit dan in je brief.

Het RIVM zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Meer weten? Klik dan hier! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Bij het RIVM ben je welkom zoals je bent. Wij zijn ervan overtuigd dat diversiteit in een team de samenwerking en uitkomst sterker maken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren?

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

You may also like...

Reacties gesloten.