Senior Beleidsadviseur Stikstof | 0,8 – 1,0 fte | Lelystad

Hoe kunnen we de maximale impact maken voor mens en milieu? Is dit een vraag waar jij je graag mee bezig houdt? Het stikstofbeleid leeft enorm binnen provincie Flevoland. Hoe kunnen wij de juiste stappen zetten, met oog voor onze provincie, inwoners en ondernemers? Ter versterking van ons team, zijn we op zoek naar een senior beleidsadviseur stikstof.

Ben jij op zoek naar een werkomgeving waarin jij jezelf mag laten zien en waar je kennis en kunde gewaardeerd én benut worden? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

Functie-omschrijving

Als senior beleidsadviseur stikstof kom je werken bij het team natuur. Dit team is onderdeel van de afdeling Strategie en Beleid (S&B). De afdeling Strategie & Beleid werkt aan ruimtelijk-economische ontwikkelingen in Flevoland. Onze missie is ‘ruimte creëren voor een toekomstbestendig Flevoland, waar het goed wonen, werken en recreëren is’. De provincie werkt daarbij nauw samen met de gemeenten, waterschap en terrein beherende organisaties. Van alle medewerkers wordt verwacht dat ze integraal werken, en daarbij de kennis vanuit de eigen expertise inbrengen.

Jouw toekomstige baan als beleidsadviseur Stikstof

De legalisatie van de zg. PASmelders heeft de hoogste prioriteit. Een belangrijke taak is de bestuurlijke advisering met betrekking tot het stikstofbeleid en de (technische) vraagstukken die op de provincie afkomen. Jij weet bij het geven van (technische) uitleg/presentaties (bij bijvoorbeeld het college van Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten) de belangrijkste informatie over te brengen. Zodat op basis van de informatie die jij deelt de juiste keuzes gemaakt worden. Je bent daarnaast ook interprovinciaal actief.

De provincie Flevoland denkt vanuit ‘ja, mits’. Dat betekent dat je binnen de ecologische kaders die in het beleid geborgd zijn, in staat bent oplossingsgericht te denken. Om de juiste keuzes te kunnen maken, schakel je met medewerkers binnen het domein Natuur, het Programma Landelijk gebied (o.b.v. NPLG), medewerkers van andere beleidsvelden en medewerkers van betrokken medeoverheden. Kortom: uitdagende werkzaamheden die worden opgepakt, samen met bevlogen en fijne collega’s. Geen dag zal hetzelfde zijn!

Wat breng je mee?

Je bent een deskundig adviseur en presteert goed onder druk. Door jouw flexibele werkhouding en organisatorische vaardigheden, ben je een betrouwbare sparringpartner voor de organisatie. Je hebt een politieke antenne en voelt je medeverantwoordelijk voor de kwaliteit van onze producten. Je signaleert waar processen versneld of verbeterd kunnen worden. Jouw brede belangstelling voor andere beleidsvelden draagt bij in het onderhouden van contacten met andere afdelingen en externe partijen. Verder heb je:

 • Een afgeronde opleiding op HBO niveau en HBO+/WO werk- en denkniveau;
 • Kennis van natuur, ecologie en stikstof; zowel in praktische zin (veldkennis) en theoretisch op gebied van beleid en regelgeving;
 • Affiniteit met e-dienstverlening;
 • In staat vanuit een oplossingsgerichte houding de regelgeving toe te passen;
 • Ruime ervaring met adviseren;
 • Ervaring in projectmatig werken binnen de eigen organisatie en met medeoverheden.

Als persoon ben jij:

 • Deskundig en zorgvuldig;
 • Kritisch en overtuigend;
 • Communicatief vaardig, in woord en geschrift.

Wat bieden wij jou?

 • Een salaris van minimaal € 4.466,67 en maximaal € 6.323,27 (schaal 12) bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring en opleiding;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een Individueel Keuze Budget van 22,37 % bovenop je maandelijkse salaris. Daarmee kun je bijvoorbeeld extra vakantiedagen kopen;
 • Een goede pensioenregeling, een laptop van de zaak en een NS Business Card;
 • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000,00;
 • Een dienstverband voor 1 jaar met bij goed functioneren zicht op een vaste aanstelling;
 • Een werkplek op 2 minuten lopen van station Lelystad en de mogelijkheid om thuis te werken met bijbehorende (ergonomische) thuiswerkmiddelen.

Meer informatie en reageren

Enthousiast geworden en wil jij je talenten graag inzetten bij provincie Flevoland? Reageer dan zo spoedig mogelijk via de sollicitatiebutton. Op het moment dat wij onze nieuwe collega hebben gevonden, sluit deze vacature.

Wil je eerst meer weten over deze vacature, dan kun je per e-mail contact opnemen met Gert-Jan van Vliet, adjunct afdelingshoofd Strategie & Beleid, via gert-jan.vanvliet@flevoland.nl of met Linda Post-Hendrix, recruitment adviseur, via linda.post-hendrix@flevoland.nl.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties gesloten.