Beleidsadviseur energietransitie | 36 uur | Gorinchem

Ben jij de bevlogen prof die ons helpt om de energietransitie in Gorinchem te versnellen?
Voor jou is de energietransitie geen modewoord en geen kwestie van ‘moeten’. Jij ziet kansen, mogelijkheden, verbetering en uitdaging. Hoe krijg je iedereen mee in de plannen die er liggen en in het veranderingstraject? Dat er zaken gaan veranderen, staat vast. Maar bij de taak om dit soepel te laten verlopen en te realiseren, is voor jou een grote rol weggelegd!

Functie-omschrijving

Gorinchem is gekozen tot de mooiste vestingstad van Nederland. Daar zijn we uiteraard enorm trots op. We zijn eigenlijk net zo trots op de mensen die ontzettend hard werken om van Gorinchem een plek te maken waar bijna 40.000 mensen heerlijk kunnen wonen, werken en recreëren. Net als iedere andere gemeente in Nederland werken we aan de energietransitie. Dat doen we op zijn Gorcums: allemaal de schouders eronder en blik vooruit. Samen mèt inwoners en bedrijven werken aan wat goed is voor de stad. We zoeken een enthousiaste beleidsadviseur energietransitie (met als belangrijkste werkterrein de transitievisie Warmte) die de verbinding zoekt met onze inwoners, bedrijven en organisaties. Om samen te bouwen aan een duurzame wereld.

Jouw verantwoordelijkheid

Als beleidsadviseur energietransitie ben je onderdeel van het team Stadsontwikkeling en werk je nauw samen met de collega’s van Duurzaamheid. We hechten veel waarde aan de integrale manier van werken om met de energietransitie onze wijken nog leefbaarder en duurzamer te maken.

De balans tussen uitvoering en beleidsontwikkeling is ongeveer 70/30%. Je staat bij de uitvoering met je voeten in de klei en dat maakt deze functie extra uitdagend. Hoe krijgen de mooie plannen die we als gemeente formuleren draagkracht in de wijken van Gorinchem en de volgende stap: wat is het plan de campagne in de uitvoering? Er is binnen de transitievisie warmte een planning gemaakt welke wijken als eerste aardgasvrij worden. Jij gaat met de bewoners hierover in gesprek en zoekt de samenwerking. Dat betekent dat je hen informeert over en meeneemt in de plannen maar ook luistert naar wat duurzaamheid voor hen betekent. Jij hebt met jouw inhoudelijke en uitvoeringskennis een rol in bijvoorbeeld informatieavonden of webinars. Samen werken we aan morgen en overmorgen.

Deze mooie uitdaging ga je aan in een ‘kleine grote stad’, met alle charme en complexiteit die daarbij horen. Gorinchem heeft een monumentale binnenstad, woonwijken uit verschillende bouwperioden die één voor één de overstap naar gasvrij zullen moeten maken en industrie die op dat vlak ook voor een grote uitdaging staat. Jij brengt de beweging op gang en houdt de vaart erin!

Dit ben jij

 • Een hbo werk- en denkniveau past bij deze functie. Misschien heb je iets minder ervaring in beleidsmatig bezig zijn, maar je bent zeker uitvoeringsgericht en acteert vanuit een grote gedrevenheid.
 • Je bent gewend om projectmatig en doelmatig te werken.
 • Je bent communicatief sterk. Je ontmoet veel uiteenlopende partijen, van bewoners tot projectontwikkelaars en moet een prettige en vaardige gesprekspartner zijn die vertrouwen wekt.
 • Wie ben jij als persoon? Dat vinden we minstens zo belangrijk.
 • Je hebt een grote dosis enthousiasme en kunt anderen meenemen in jouw passie voor duurzaamheid.
 • Je bent empathisch. Voor onze inwoners is het misschien niet allemaal zo vanzelfsprekend en gemakkelijk. Met dat in je achterhoofd, met begrip en met geduld, probeer je bruggen te slaan en zet je samen die stap verder.
 • Doorzetten wat je voor ogen hebt; dat kan alleen wanneer je ook daadkrachtig bent. Er zijn deadlines; die schrikken jou niet af, maar werken juist motiverend.

Onze belofte

 • Boven alles is dit een prachtige kans in je carrière. Wat jij hier doet, is van waarde voor alle inwoners van Gorinchem. Wij werken aan morgen en overmorgen.
 • Natuurlijk hoort bij deze verantwoordelijkheid een goede beloning. Afhankelijk van je kennis en ervaring word je ingeschaald in de functionele schaal 10 (max. € 4671,-) of uitloopschaal 11 (max. € 5372,-) van de Cao Gemeenten.
 • Dat wordt aangevuld met een vrij besteedbaar keuzebudget van 17,05% (incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering).
 • Wat past bij jou? Die vraag staat centraal bij het invullen van je werktijden en werkplek. Je wordt goed uitgerust met een telefoon en een laptop of iPad van de zaak.
 • En als laatste, maar niet minder belangrijk: het is de locatie die het ‘m doet. Wat is er mooier dan de mooiste vestingstad nog mooier maken? Historie en toekomst gaan hand in hand!

Zullen we kennismaken?

Wanneer jouw interesse voor deze functie is gewekt, willen we je heel graag ontmoeten. Stuur ons je motivatiebrief en cv voor 4 april 2023 middels de sollicitatiebutton. Twijfel je nog over sommige aspecten in de functie of wil je meer gedetailleerde informatie? Bel gerust met Devie de Ronde, teamleider Stadsontwikkeling, 06-24571092. Ook onze P&O-adviseur Lilian van Dijk, staat je graag te woord, 06-15238216.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties gesloten.