Omgevingsmanager Infra | 32-36 uur | Haarlem

Noord-Holland is veelzijdig als het om infrastructuur gaat? Als omgevingsmanager werk jij aan de vele verbindingen die de provincie rijk is.

Sluizen, bruggen, wegen, oeverbescherming, ov-verbindingen: je komt het allemaal tegen. Rij maar eens van Schiphol tot het uiterste puntje van Texel. De provincie Noord-Holland investeert jaarlijks honderden miljoenen om de kwaliteit van de infrastructuur optimaal te houden. Als medior omgevingsmanager speel jij hierin een belangrijke rol. Kun jij op strategisch, tactisch en operationeel niveau doen wat nodig is voor een soepel lopend omgevingsmanagement?

Functie-omschrijving

Als omgevingsmanager ben je ook een ambassadeur naar de omgeving. Je laat zien hoe de provincie de infrastructuur van Noord-Holland steeds opnieuw verbetert. Er ligt een mooi werkpakket op je te wachten. Je bent betrokken bij uitdagende infrastructurele projecten, zoals de vervanging van de Cruquiusbrug, Bereikbaarheid Waterland, verbeteren van regionale busverbindingen,

of een groot onderhoudscontract van een gebied. Als lid van een integraal projectmanagementteam (IPM-team) voer je op strategisch, tactisch en operationeel niveau werkzaamheden uit die nodig zijn voor een soepel lopend omgevingsmanagement. Je onderhoudt contacten met stakeholders en zorgt voor burgerparticipatie en communicatie. Daarnaast bereid je de besluitvorming voor. En je zorgt dat alle voorbereidende werkzaamheden zijn geregeld, zoals het laten verleggen van kabels en leidingen, de aankoop van gronden en het verkrijgen van vergunningen. Kortom, je stelt alles in het werk om een project vlot en soepel te laten verlopen.

Om zo goed mogelijk in te spelen op de wensen en behoeften van inwoners en partners werkt de provincie gebiedsgericht. Dit betekent dat we de projecten in 1 geografisch gebied zoveel mogelijk tegelijk of gefaseerd uitvoeren, als dat mogelijk is. Bovendien wordt er gewerkt aan duurzame oplossingen en gezocht naar innovatieve werkwijzen, methodes en oplossingen om het werk efficiënter en beter te doen. Als omgevingsmanager heb jij ideeën over hoe je projecten anders kunt organiseren. Aan jou de uitdaging om dat zó slim te doen dat de uitvoering van het werk onverminderd doorgaat. Daarbij laat jij je niet begrenzen.

Dit bieden wij

 • Een bruto jaarsalaris tussen € 57.791 en € 81.712 (schaal 11) op basis van 36 uur per week. Dit is inclusief het Individueel Keuze Budget van ongeveer 22% van je bruto maandsalaris, dat je onder meer kunt inruilen voor extra vrije dagen.
 • Een opleidingsbudget van € 5.000 per 5 jaar. Daarnaast zijn er andere opleidingsmogelijkheden, omdat wij jouw ontwikkeling belangrijk vinden.
 • Een jaarlijkse salarisverhoging van 3%, tot aan het einde van je schaal.
 • Een volledige vergoeding van woon-werkverkeer en dienstreizen bij gebruik van ov.
 • Goede balans tussen werk en privé: bij ons is 36 uur fulltime. Wil je minder werken? In overleg is veel mogelijk.
 • Een goede pensioenregeling waaraan de provincie meebetaalt.
 • Een jaarcontract, met de bedoeling je aan het einde van dat jaar een vast contract aan te bieden.

En dat is nog niet alles. Lees op www.noord-holland.nl/werkenbij waar je als collega bij Noord-Holland verder op kunt rekenen.

Hier ga jij werken

Bij de provincie Noord-Holland werk je aan de toekomst. Elke dag opnieuw zet je je samen met 1.400 collega’s in voor een mooie, plezierige en veilige woon- en werkomgeving voor ruim 2,8 miljoen Noord-Hollanders. Daarbij gaat het er innovatief aan toe. We stimuleren en faciliteren smart mobility, de energietransitie, grootschalige natuurontwikkeling en de nieuwste technologieën zoals slimme apps. En ook jóuw toekomst staat bij ons centraal. Je krijgt ruimte om je ambities waar te maken. Wij ondersteunen je hierbij. Bijvoorbeeld met een ruim opleidingsbudget en de mogelijkheid om, in overleg, tijdelijk in een ander project te duiken of een initiatief te starten.

Jij en je collega’s beheren, onderhouden en vernieuwen de infrastructuur in heel Noord-Holland. Je gaat werken in de sector Realisatie Infrastructuur. Hier werken zo’n 100 in- en externe professionals. Samen zijn we verantwoordelijk voor ruim 600 kilometer wegen, 250 kilometer vaarwegen, 50 kilometer ov-banen, 400 kilometer fietspaden, 10 sluizen en ruim 550 bruggen. Je bent 1 van de 14 omgevingsmanagers. Samen vormen we een betrokken, informele en resultaatgerichte club. Elke keer sta je weer voor nieuwe technische en maatschappelijke uitdagingen in een wereld die snel verandert. De afgelopen jaren maakten we een grote professionaliseringsslag. Zo hebben we nu onder meer een ISO55001-gecertificeerd werkproces.

Ons vak verveelt nooit. Niet voor niets werken veel collega’s hier al jaren.  

Dit ben jij

 • Je communiceert uitstekend, bent omgevingssensitief en kunt mensen verbinden en inspireren.
 • Je kunt je goed verplaatsen in de belangen van verschillende stakeholders en weet dat te verdedigen in het project.
 • Je hebt affiniteit met infrastructuurprojecten, waarbij zowel technische als maatschappelijke vraagstukken komen kijken. Hoe kun je op een duurzame manier een project uitvoeren en hoe creëer mogelijk draagvlak onder inwoners? Dat zijn vragen waar jij je door gedreven voelt.
 • Je hebt een goede politieke antenne en draagt graag bij aan de ontwikkeling van de provincie.

Verder heb je:

 • Minimaal 3 jaar ervaring met omgevingsmanagement in multidisciplinaire projecten in een complexe omgeving.
 • Hbo of academisch werk- en denkniveau.
 • Ervaring met werken in een politiek-bestuurlijke omgeving.
 • Ervaring met werken in een IPM-team en geïntegreerde contracten.

Vacature provincie Noord-Holland

Word onze nieuwe collega

Reageer voor 30 maart 2023 via de solliciteer direct button. Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel cv en motivatiebrief t.a.v. Eric Heerschop, Unitmanager Techniek en Omgeving. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel of app dan met Eric  via 06 – 20429605. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Servicedesk Info Personeel, via 023 – 514 56 06.

Goed om te weten

 • Wij werken voor alle Noord-Hollanders. En dat kunnen we het beste doen als wij een afspiegeling vormen van de bevolking van de provincie. Daarom streven wij naar diversiteit in onze teams
 • Voor een baan bij de provincie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties gesloten.