Vakspecialist Bodem | 36 uur | Schiedam

Heb je oog voor maatschappelijke context en belangen en wil je bijdragen aan het beschermen en benutten van de bodem en de ondergrond in het Rijnmondgebied? Zodat we veilig kunnen wonen en werken, op een gezonde bodem voedsel kunnen produceren, en maatschappelijke doelen als circulaire economie, klimaatadaptatie en energietransitie mee helpen concreet te maken? Vind je het leuk om samen met circa 30 enthousiaste en professionele collega’s te werken aan de uitvoering van milieuwetten (en binnenkort de Omgevingswet) voor de bodem?

Voor het Bureau Bodem zijn wij op zoek naar een nieuwsgierig, sociaal vaardig en deskundige collega. Wij zoeken zowel een medior als een senior medewerker.

Functie-omschrijving

DCMR is de milieudienst met de grootste uitdaging in Nederland: de milieukwaliteit bewaken en verbeteren in het meest bedrijvige en dichtbevolkte gebied dat we rijk zijn, het Rijnmondgebied en namens de provincie Zeeland ook voor de Zeeuwse BRZO-bedrijven. Wij zoeken vastberaden naar het ideale evenwicht tussen de ambities van de ruim 27.000 bedrijven die hier opereren en de 1,2 miljoen mensen die hier leefbaar en veilig willen wonen en werken. Dat is balanceren voor gevorderden. Daarom zoekt DCMR betrokken specialisten die hun kennis en vaardigheden willen inzetten voor een betere leefomgeving en die willen groeien tussen professionals.

Dit is wat je gaat doen

Met kennis van zaken en met oog voor maatschappelijke context en belangen bijdragen aan het beschermen en benutten van de bodem en de ondergrond en het inzetten voor ambities van gemeenten en bedrijfsleven in het Rijnmondgebied. Samen met circa 30 enthousiaste en professionele collega’s van het bureau Bodem werk je als vakspecialist daarom aan de toetsende en uitvoerende bevoegd gezag taken van de Wet bodembescherming, gebiedsgericht grondwaterbeheer, het Besluit bodemkwaliteit, en op termijn de Omgevingswet. Je krijgt de ruimte om vanuit jouw opgedane kennis, ervaring en visie je inbreng te leveren. We streven naar een zo breed mogelijke inzet van de medewerkers en werken als team samen vanuit ons specialisme met een brede omgevingsblik.

Daarnaast weet je ook het optimale redendement uit informatie te halen voor lopende zaken die al richting bepalend zijn naar aanleiding van de invoering van de Omgevingswet, gebiedsgericht grondwaterbeheer, vergunningverlening via beschikkingen in het kader van de Wet Bodem Bescherming (Wbb) en historisch onderzoek.

Waar wordt jouw kennis ingezet?

 • bij de advisering en beoordeling van het op juiste wijze laten uitvoeren van bodemonderzoek en -sanering, zodat particulieren, bedrijven en grote industrieën weten waar ze aan toe zijn, wanneer zij graafwerkzaamheden uitvoeren voor het leggen van kabels en leidingen, of wanneer zij de bodem saneren of bodem en het grondwater onderzoeken voorafgaande aan vestiging van een nieuw bedrijf;
 • bij advisering in multidisciplinaire teams over ruimtelijke ontwikkelingen en de rol van milieu- en duurzaamheidsonderwerpen daarin, zowel in het havenindustrieel complex, als in het landelijk gebied;
 • bij advisering bij vraagstukken over nieuwe maatschappelijke thema’s zoals circulaire economie, klimaatadaptatie en energietransitie en de rol die bodem en ondergrond daarbinnen kan spelen;
 • bij advisering over gebruik en bescherming van de ondergrond. Naast bodem en grondwater wordt dit een steeds belangrijker als domein van opslag, bescherming en winning. Denk aan geothermie als bijdrage aan de energietransitie;
 • voor het adviseren van de vergunningverleners en handhavers van de DCMR op bodemgebied;
 • bij adviezen voor externe partijen, zoals onze opdrachtgevers (gemeenten en provincie in het Rijnmondgebied). Hen adviseer je onder andere over gebiedsontwikkeling in een gemeente en de beperkingen en mogelijkheden die de bodemkwaliteit biedt.

Dit is wat we van je vragen

Wij zoeken een collega die beschikt over een afgeronde technische of milieukundige vooropleiding op HBO-of WO niveau met minimaal 3 jaar relevante werkervaring.

Daarnaast:

 • heb je aantoonbare affiniteit met en kennis van milieuvraagstukken in het algemeen en bij voorkeur bodem, grondwater en/of ondergrond in het bijzonder;
 • ben je een professional die flexibel, maar ook besluitvaardig en helder is;
 • heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel, bent coöperatief, handelt kwaliteits- en omgevingsbewust;
 • zijn ondernemerschap en gevoel voor de omgeving, waarin wij ons werk doen, jou niet vreemd.

Dit is wat we je bieden

Om te beginnen je salaris: maximaal € 5.564,- als senior in schaal 11, of maximaal € 4.778,- als medior in schaal 10 bruto per maand op basis van 36 uur per week, afhankelijk van je ervaring en opleiding.

Maar ook: de ruimte om alles uit jouw vakmanschap te halen, zodat jij met je nieuwe collega’s kunt bijdragen aan een schone, gezonde en veilige regio Rijnmond. Daarnaast bieden we je het volgende:

 • uitzicht op een vast dienstverband na 1 jaar;
 • een individueel keuzebudget van ruim 22% dat je opneemt wanneer het jou uitkomt (bijvoorbeeld als vakantiegeld of extra vakantiedagen);
 • een persoonlijk ontwikkelingsbudget van € 5.000,- per vijf jaar, waarvan je zelf de inzet bepaalt;
 • een actieve personeelsvereniging: CRM en/of Jong DCMR;
 • een informele sfeer met sociale en gedreven collega’s die samenwerken leuk en belangrijk vinden;
 • een goed geregeld pensioen bij het ABP;
 • je standplaats is Schiedam.

Bij DCMR werken we hybride en bieden we een thuiswerkvergoeding voor de dagen dat je vanuit huis werkt. Dus als je wat verder weg woont, neem dit dan in je overweging om te solliciteren mee.

Zo kun je solliciteren

Herken jij jezelf in bovenstaande en wil je DCMR versterken als nieuwe collega, schroom niet om te reageren! Je kan solliciteren via onze sollicitatiepagina.

Heb je meer informatie nodig over de functie dan kun je bellen met Cees Scheefers, Teammanager Bodem, 010-2468389 of Ronald Taams, Teammanager Bodem, 010-2468187

Wil je informatie over de procedure? Mail naar recruitment@dcmr.nl of bel met Daniëlle Blom op 0631662215.

We kijken uit naar jouw reactie!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties gesloten.