Beleidsadviseur Landbouw en klimaat | 32 – 36 uur | Haarlem

Verbind jij de transitie van het landelijk gebied met de belangen van onze agrariërs?
Als beleidsadviseur landbouw in transitie speel je een belangrijke rol in de ontwikkeling van natuurinclusieve en klimaatneutrale landbouw in Noord-Holland. Een veelzijdige functie waarin je takenpakket nog niet vaststaat en je je werk zelf concreet maakt in samenwerking met je collega’s. Dit komt omdat we samen met alle partijen in een gebied de transitie in de landbouw nog vormgeven en mogelijk maken.

Functie-omschrijving

In een groot deel van de provincie is een zeer diverse agri-foodsector gevestigd. Landbouw is een belangrijk onderdeel in de klimaatagenda en in het Provinciaal Programma Landelijk Gebied. Het gaat om het ontwikkelen van natuur, klimaatmaatregelen, het beperken van de uitstoot van stikstof, CO2, methaan en lachgas en het verminderen van de uitstoot en de opslag van koolstof. Dit alles komt samen op het boerenerf. De landbouwsector speelt daarnaast ook een belangrijke rol bij de opwek van duurzame energie met wind, zon, biovergisters en waterstof.

Jij werkt aan een toekomstbeeld voor de agrarische. De belangrijkste vraag is hoe de provincie de agrariërs in de ontwikkeling naar een gezond bedrijfsmodel kan ondersteunen. Hiervoor is een bedrijfsmodel nodig dat is ingericht op het duurzaam gebruik van grond(stoffen), duurzame productie en dat past bij verduurzaming van de voedselketen. Dit doe je door samen te werken met procesmanagers in gebiedsprocessen van het Provinciaal Programma Landelijk Gebied. Vanuit jouw kennis over de omgevingswet, gebiedsprocessen en concrete oplossingen op het erf, denk je mee hoe (agro)ketens en productiesystemen kunnen verduurzamen.

Daarnaast vertaal je als beleidsadviseur landbouw de provinciale klimaatdoelen naar concrete uitvoeringsmaatregelen, zoals onderzoeken, projecten, regelgeving en subsidies. Ook onderzoek je welke kansen het Actieprogramma klimaatadaptieve landbouw van het Rijk biedt voor de landbouw in Noord-Holland. Dit programma gaat over het aanpassen van de landbouw op gebied van bodem, water en teeltsystemen. Om dit alles goed te kunnen doen, onderhoud je een extern netwerk met het Rijk, andere provincies, agrarische organisaties, milieuorganisaties, de WUR, PBL en andere partijen. Daarnaast ben je lid van het klimaat- en energieteam van de provincie, waardoor je goed op de hoogte bent van de ontwikkelingen.

Dit bieden wij

  • Een bruto jaarsalaris tussen € 57.791,04 en € 81.712,22 (schaal 11) op basis van 36 uur per week. Dit is inclusief het Individueel Keuze Budget van ongeveer 22% van je bruto maandsalaris, dat je onder meer kunt inruilen voor extra vrije dagen.
  • Een opleidingsbudget van € 5.000 per 5 jaar. Daarnaast zijn er andere opleidingsmogelijkheden, omdat wij jouw ontwikkeling belangrijk vinden.
  • Een jaarlijkse salarisverhoging van 3%, tot aan het einde van je schaal.
  • Veel vrijheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheid.
  • Een jaarcontract, met de bedoeling je aan het einde van dat jaar een vast contract aan te bieden.
  • Een baan waarbij je samen met je collega’s bepaalt waar je werkt. Dat kan deels thuis en deels op onze locatie in het centrum van Haarlem met allerlei verschillende werkplekken.
  • Wij zorgen onder meer voor een bureau en beeldscherm, zodat je jouw thuiswerkplek goed kunt inrichten.

En dat is nog niet alles. Lees op www.noord-holland.nl/werkenbij waar je als collega bij Noord-Holland verder op kunt rekenen.

Hier ga jij werken

Bij de provincie Noord-Holland werk je aan de toekomst. Elke dag opnieuw zet je je samen met 1.400 collega’s in voor een mooie, plezierige en veilige woon- en werkomgeving voor ruim 2,8 miljoen Noord-Hollanders. Daarbij gaat het er innovatief aan toe. We stimuleren en faciliteren smart mobility, de energietransitie, grootschalige natuurontwikkeling en de nieuwste technologieën zoals slimme apps. En ook jóuw toekomst staat bij ons centraal. Je krijgt alle ruimte om te kiezen welke kant je op wilt en om je ambities waar te maken. Wij ondersteunen je hierbij. Bijvoorbeeld met een ruim opleidingsbudget en de mogelijkheid om, in overleg, tijdelijk in een ander project te duiken of een initiatief te starten.

Je komt te werken binnen de sector Regionale Economie en Erfgoed, team Landbouw. Dit team bestaat nu uit 6 personen. Jouw collega’s zijn goed bekend met de dagelijkse praktijk van agrariërs en de thema’s die bij hen spelen, ze werken voor het landelijk gebied en kennen de netwerken en samenwerkingsverbanden. Het team houdt onderling goed contact via teamoverleg en sociale activiteiten en vindt het leuk om via stages jonge mensen kennis te laten maken met het werkgebied.

Dit ben jij

  • Initiatiefrijk: je signaleert kansen en knelpunten en komt met oplossingen.
  • Communicatief sterk: je legt makkelijk contact zowel intern als extern.
  • Plannen en oplossingen voer je zo effectief en zorgvuldig mogelijk uit. Je houdt ervan de boel goed op orde te houden.
  • Je bent resultaatgericht, initiatiefrijk en legt makkelijk verbanden.
  • Je bent altijd bereid om je collega’s te helpen.

Verder heb je:

  • Hbo- of wo-niveau en bij voorkeur een opleiding en/of werkervaring op het snijvlak van landbouw-milieu-omgevingsrecht.
  • Kennis van de agrarische bedrijfsvoering is een pré.
  • Ervaring met het combineren van subsidiestromen.

Vacature provincie Noord-Holland

Word onze nieuwe collega

Reageer voor 30 mei 2023 via de sollicitatiebutton. Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel cv en motivatiebrief t.a.v. Wendy Ates, Team coördinator Landbouw. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel of app dan met Wendy via 06 –21844548 Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Servicedesk Info Personeel, via 023 – 514 56 06.

Goed om te weten

  • Wij werken voor alle Noord-Hollanders. En dat kunnen we het beste doen als wij een afspiegeling vormen van de bevolking van de provincie. Daarom streven wij naar diversiteit in onze teams.
  • Voor een baan bij de provincie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties zijn gesloten.