Jurist omgevingsrecht | 28 – 36 uur | Rotterdam-Rijnmond

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft de grootste haven van Europa en veel industrie. Als Jurist omgevingsrecht zet jij jouw juridische expertise in dit gebied de veiligheid te vergroten. Word jij enthousiast van uitdagende dossiers, maatschappelijke impact, samenwerken en vrijheid? Wij gaan graag met jou in gesprek over ons mooie vakgebied!

Functie-omschrijving

Als Jurist omgevingsrecht begeleidt je juridische procedures die betrekking hebben op de (brand)veiligheid, bedrijfsbrandweer en het Besluit Risico Zware Ongevallen (BRZO) bij risicovolle inrichtingen binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Het grootste deel van je tijd besteed je aan het toetsen van besluiten en interne adviezen op de juridische houdbaarheid. Je gaat aan de slag met complexe handhavingszaken, bedrijfsbrandweer aanwijzingen en adviezen op de omgevingsvergunning milieu.

Je werkt intensief samen met specialisten, inspecteurs en adviseurs van de afdeling Industriële Veiligheid. Ieder vanuit zijn eigen expertise. Jij zoekt actief de samenwerking op met je collega’s en je geeft juridisch advies op de relevante dossiers en ontwikkelingen. Ook werk jij samen met ketenpartners als Omgevingsdienst Rijnmond (DCMR) en de Arbeidsinspectie.

Begeleid jij de juridische procedures omtrent de brandveiligheid van grote industrieterreinen?

Wanneer een besluit of advies leidt tot bezwaar, beroep of hoger beroep, dan stel je verweerschriften op en vertegenwoordig je Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond bij zittingen van de rechtbank en Raad van State.

Je bent betrokken bij juridische vraagstukken en beleidsdocumenten binnen het domein industriële veiligheid. Mede door het opstellen van juridische documenten en besluiten draag je bij aan nieuw beleid voor het bestuur van de VRR. Hiermee kun jij ook landelijk het beleid beïnvloeden.

Om je werk goed uit te kunnen voeren, verdiep jij je als jurist in uiteenlopende technisch complexe vraagstukken. Denk hierbij aan handhavingscasussen waarbij technische brandveiligheidsvoorzieningen ontbreken of de wijze waarop abstracte normen kunnen worden vertaald naar concrete technische adviezen die juridisch houdbaar zijn.

Jij…

…bent iemand die initiatief toont en daadkrachtig is. Je kunt goed luisteren en gaat altijd op zoek naar de vraag achter de vraag. Je geeft stevige juridische adviezen, en je durft ook te zoeken naar de ruimte binnen de kaders van wet- en regelgeving.

Met jouw ervaring weet je snel te schakelen, mee te denken en te anticiperen. Je hebt een sterk ontwikkeld gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en je weet de verbinding te maken met stakeholders op verschillende niveaus. Je bent flexibel en je bent goed in prioriteiten stellen. Integriteit, deskundigheid en pragmatisch handelen zijn kenmerken die jij bezit.

Verder:

 • heb je hbo-rechten of universitaire opleiding Nederlands Recht afgerond;
 • beschik je over actuele werkervaring als jurist;
 • is een pré dat je over up to date kennis van wet- en regelgeving beschikt op het gebied van industriële veiligheid, de BRZO, omgevingsrecht en/of milieurecht.

Wij…

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 13 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 13 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

Wij zijn lid van 010 Inclusief, het Rotterdamse Platform tegen arbeidsmarktdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties, maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Je team

Je werkt bij de afdeling Industriële Veiligheid. Deze afdeling bestaat uit ongeveer 32 medewerkers en heeft een leidende rol binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond op (brand)veiligheid bij industriële objecten. De afdeling bestaat uit het team Toezicht en Handhaving Industrie, het team Advies en Vergunningverlening industrie en een staf. Ook adviseren en assisteren wij de veiligheidsregio’s op het gebied van industriële veiligheid. Dit gebeurt in samenwerking met het Landelijk expertisecentrum Industriële Veiligheid, dat ook onderdeel is van de afdeling Industriële Veiligheid.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 12 met een salaris van € 4.447 tot € 6.103 (36 uur). Wanneer je nog niet beschikt over de gevraagde ervaring, kan het zijn dat je start schaal 10 of 11.
 • Het betreft een fulltime aanstelling voor 36 uur per week, maar wanneer je minimaal 28 uur per week beschikbaar bent, dan ontvangen wij ook graag je reactie.
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand of de mogelijkheid om op werklocatie te sporten. Ook is er vers fruit op kantoor.
 • Wij werken hybride. Dat betekent dat je in afstemming met je team tijd- en plaats onafhankelijk werkt. Het team werkt samen in Spijkenisse.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Vacaturedetails

Voor deze vacature geldt het volgende:

 • Je kunt solliciteren met je cv.
 • Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.
 • Deze vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden.
 • Om bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te kunnen werken, dien je in het bezit te zijn van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze zal aan het einde van het sollicitatieproces worden aangevraagd.
 • Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Ron Bouwman (Afdelingshoofd Industriële Veiligheid) via 06-41531277 of bouwman@vr-rr.nl.
 • Ook kun je contact opnemen met Nicole Vermaas, Senior Corporate Recruiter op ma, di en do door te bellen of appen naar 06-25490754 of mailen naar recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren via de sollicitatiebutton mag natuurlijk ook!

You may also like...

Reacties zijn gesloten.