Rechercheur Milieu | 36 uur | Schiedam

DCMR is de milieudienst met de grootste uitdaging in Nederland: de milieukwaliteit bewaken en verbeteren in het meest bedrijvige en dichtbevolkte gebied dat we rijk zijn, het Rijnmondgebied en namens de provincie Zeeland ook voor de Zeeuwse Seveso-bedrijven. Wij zoeken vastberaden naar het ideale evenwicht tussen de ambities van de ruim 27.000 bedrijven die hier opereren en de 1,3 miljoen mensen die hier leefbaar en veilig willen wonen en werken. Dat is balanceren voor gevorderden. Daarom zoekt DCMR betrokken specialisten die hun kennis en vaardigheden willen inzetten voor een betere leefomgeving en die willen groeien tussen professionals.

Heb jij talent voor het maken van verbindingen tussen toezicht uitvoeren en strafrechtelijk handhaven? En wil jij, met jouw specifieke achtergrond, invloed hebben op hoe de DCMR de strafrechtelijke handhaving vorm geeft? Dan ben jij misschien wel de rechercheur milieu die we zoeken!

Dit is jouw uitdaging

DCMR is de laatste jaren druk bezig met het verder optimaliseren van het risicogericht inspecteren waarbij het consequent handhaven een van de speerpunten is. Het uitvoeren van strafrechtelijke onderzoeken maakt daar deel van uit. In deze rol werk je binnen de afdeling Opsporing & Intelligence. Onze rechercheurs houden zich onder andere bezig met het uitvoeren van lichte tot middelzware strafrechtelijke onderzoeken. Zij worden ondersteund door een procesondersteuner.

Het team wordt voornamelijk gevoed vanuit de gemeentelijke en provinciale inspectiebureaus. Bevindingen van toezichthouders vormen de basis voor het strafrechtelijk onderzoek. Het team participeert daarnaast ook in multidisciplinaire opsporingsonderzoeken die gezamenlijk met andere handhavingspartners worden uitgevoerd. In het team wordt gewerkt met specialismedomeinen.

In het team voer je zelfstandig strafrechtelijke onderzoeken uit met (soms) een groot bestuurlijk afbreukrisico of participeert daarin. Je doet breed inhoudelijk werk op alle aspecten van de milieuwetgeving. Binnen het team ben je inhoudelijk aanspreekpunt voor andere rechercheurs voor een specifiek specialismedomein. Je kent de bedrijven en branches binnen het specialismedomein, neemt deel aan brancheoverleggen en bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen en problematiek. Je hebt overzicht over het speelveld (inspectiepartners/stakeholders) en bent een verbindende schakel tussen toezicht en handhaving. In het team ben je breed inzetbaar voor strafrechtelijke onderzoeken binnen andere specialismedomeinen. Op dossierniveau voer je zelfstandig overleg met het Openbaar Ministerie (OM) over de te volgen opsporingsstrategie en de inhoud van opsporingsdossiers. Binnen het team geldt het ‘vier ogen principe’ ten aanzien van opgeleverde strafrechtelijke producten.

Dit maakt deze job leuk

● Je doet verschillende onderzoeken, zowel strafrechtelijke onderzoeken als multidisciplinaire opsporingsonderzoeken

● De milieuwetgeving kent uiteindelijk geen geheimen meer voor jou, je gaat hier in de volle breedte mee aan de slag

● Jij hebt een verbindende rol en hebt daardoor veel contacten zowel intern als extern

Wat krijg je daarvoor terug?

● een salaris van maximaal € 5.008,- (schaal 10) o.b.v. 36-uur per week;

● bovenop je salaris ontvang je een individueel keuzebudget van ruim 22% dat je maandelijks kunt laten uitbetalen of juist inzetten voor extra verlof, een 13e maand of bijvoorbeeld een nieuwe fiets; het kan allemaal;

● een aanstelling voor één jaar, die we daarna graag omzetten in een vast dienstverband;

● een smartphone (IPhone of Samsung), laptop en IPad;

● een goed geregeld pensioen bij het ABP;

● flexibiliteit in je werktijden en waar je werkt;

● diverse vergoedingen zoals een sport- en thuiswerkvergoeding en een reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer;

● een centraal gelegen, modern kantoor met goede bereikbaarheid. Ons kantoor grenst direct aan station Schiedam Centrum en aan de A20;

● een persoonlijk ontwikkelbudget van € 6.000,- per vijf jaar, naar eigen wens in te zetten.

Wat breng je mee?

Jij hebt kennis van en ervaring met het omgevingsrecht en weet deze met andere te delen en hanteerbaar te maken. Zelfstandig werken is voor jou geen probleem en je weet jouw werk goed op papier te zetten.

Verder heb je onder andere:

● HBO werk- en denkniveau;

● Bij voorkeur een afgeronde boa-opleiding en/of ervaring op het gebied van strafrecht en opsporing;

● Uitstekende communicatie vaardigheden en een sterke mate van overtuigingskracht;

● Een sterk analytisch vermogen en een accurate werkwijze;

 

Informatie

Meer weten over de functie? Neem dan contact op met Léon van het Hoofd, Teammanager, 010-2468612.

Voor informatie over de procedure kun je bellen, appen of mailen met Tim van Pelt, Adviseur Werving & Selectie, 06-27443257 of via recruitment@dcmr.nl

Of weet je al dat je wilt komen werken aan een schone, gezonde en veilige regio Rijnmond en wil je dus meteen solliciteren? Klik dan op de sollicitatiebutton. We kijken uit naar jouw reactie!

 

You may also like...

Reacties zijn gesloten.