Toezichthouder/Handhaver Bodem en Bouwstoffen | 32-36 uur | Den Bosch

Weet je alles over bodem en bouwstoffen en de normen die daarbij horen en wil jij je inzetten voor de leefomgeving in Noordoost-Brabant?

Sta jij stevig in je schoenen? Weet je alles over bodem en bouwstoffen en de normen die daarbij horen? Hou je graag toezicht en wil je dit samen met je collega’s naar een hoger plan tillen? Wil jij je inzetten voor de leefomgeving in Noordoost-Brabant? Solliciteer dan nu!

Functie-omschrijving

Als Toezichthouder/handhaver Bodem en bouwstoffen houd je je met name bezig met toezicht op het Besluit bodemkwaliteit. Daarnaast voer je controles uit in het kader van het Besluit mobiel breken en tijdens de aanleg van Gesloten BodemEnergieSystemen (GBES). Tot slot houd je je ook bezig met het handhavingsproces, indien noodzakelijk. Onderdeel van je werkzaamheden is:

  • het uitvoeren van projecten en inspecties op diverse bodemwerkzaamheden
  • het identificeren van illegale situaties en indien nodig handhavingsmaatregelen treffen
  • het begeleiden van nieuwe collega’s en bijdragen aan implementatie van de Omgevingswet
  • het vertrouwd zijn met monsterneming en communicatie met veldwerkers en adviesbureaus
  • een gedreven bijdrage leveren aan kwaliteitsverbetering van de leefomgeving

Sinds de inwerkingtreding van de Omgevingswet weet jij samen met de collega’s de weg te vinden in deze nieuwe wet. Dit doe je voor onze deelnemende gemeenten.

Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Uiteraard mogen ook onze kerncompetenties niet ontbreken: kwaliteitsgerichtheid, klantgerichtheid en samenwerken. Het integrale toezicht wordt steeds belangrijker en vandaar dat je in staat bent om innoverend, analytisch en planmatig te werken binnen een team. Je hebt gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen en vanzelfsprekend is je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid uitstekend.

Tot slot kan je werken met overeenkomstige kengetallen.

Het team

Als vakgroep zijn wij ons bewust van de huidige en toekomstige opgave. We bezitten veel kennis en ervaring en delen deze actief met andere omgevingsdiensten. Jouw toekomstige team bestaat uit de teams asbest, bodem en energie, waarbinnen de vakgroep bodem als zelfstandige groep functioneert voor het hele ODBN-gebied. Je komt terecht in een informeel en enthousiast team van ongeveer 38 mensen. De vakgroep bodem bestaat nu uit 15 personen, die graag hun steentje bijdragen aan een beter milieu.

Wat vragen wij van jou?

Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Uiteraard mogen ook onze kerncompetenties niet ontbreken: kwaliteitsgerichtheid, klantgerichtheid en samenwerken. Het integrale toezicht wordt steeds belangrijker en vandaar dat je in staat bent om innoverend, analytisch en planmatig te werken binnen een team. Je hebt gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen en vanzelfsprekend is je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid uitstekend.

Je hebt bij voorkeur minstens vijf jaar ervaring als Toezichthouder/handhaver Bodem. Je hebt actuele en aantoonbare kennis van in ieder geval het Besluit bodemkwaliteit, de Wet bodembescherming, Wet milieubeheer en de WABO.

  • Je hebt minimaal een Mbo-diploma of vergelijkbaar werk- en denkniveau met als specialisatie milieukunde, bodem of vergelijkbare studie.
  • Het integrale toezicht wordt steeds belangrijker en vandaar dat je in staat bent om innoverend, analytisch en planmatig te werken.
  • Je hebt gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen en vanzelfsprekend is je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid uitstekend. Je bent in staat om klantrelaties op te bouwen en te onderhouden.

Wat hebben we je te bieden?

Je komt te werken in een gedreven en diverse organisatie die volop in ontwikkeling is. We kijken ook wat jij nodig hebt en bieden je diverse opleidingsmogelijkheden. We bieden een plek waar je jouw expertise ontwikkelt en waar je de ruimte krijgt om zelf in te vullen hoe je dat doet. Je kunt je continue ontwikkelen via de opleidingstool van Goodhabitz en kunt vertrouwen op een solide basis en tegelijkertijd mag je de ruimte pakken om nieuwe dingen te ontdekken.

Het salaris dat we te bieden hebben is conform functieschaal 9 (€ 3.317,- tot € 4.752,-). De precieze inschaling is afhankelijk van hoeveel relevante ervaring je al hebt. Daarnaast ontvang je 17,05% Individueel keuzebudget (IKB). Het IKB kun je laten uitbetalen, maar ook inzetten om bijvoorbeeld extra verlof te kopen. Standaard heb je 194,4 verlofuren (op basis van 36 uur).

Je hebt de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken (èn goede faciliteiten om je werkplek daar goed in te richten). Werk je op kantoor, dan kom je terecht in een moderne kantooromgeving in voetbalstadion de Vliert, op loopafstand van het treinstation Den Bosch Oost. Kom je op de fiets naar kantoor, dan kun je gebruik maken van een aantrekkelijke fietsregeling. Kom je met de auto, dan vergoeden wij al je kilometers op basis van € 0,23 per kilometer. Kom je met OV, dan krijg je van ons een NS-businesscard. Dus, voor ieder wat wils!

We hebben een goed en mooi bedrijfsrestaurant, zodat je in de pauze, onder het genot van een heerlijke lunch, je collega’s ontmoet. Vitaliteit vinden we belangrijk en daarom vergoeden wij een groot deel van je sportabonnement en kun je op kantoor een lekker stuk fruit pakken. En je hebt de kans om deel uit te maken van een organisatie die zich inzet om een zo groot mogelijke positieve bijdrage te leveren aan de leefomgeving.

We denken graag met je mee als je je naast deze leuke functie ook bezig wil houden met nevenactiviteiten, hobby’s etc. Er zijn voldoende mogelijkheden om een goede balans voor jezelf te creëren.

Wat we je allemaal bieden en wat onze organisatie kenmerkt lees je op www.odbn.nl

Meer weten en solliciteren?

Wil je inhoudelijk meer weten over de functie? Bel dan met Anne van den Berg, teammanager Asbest, bodem en energie, op 088-7430 439. Of met Niels Drillenburg, Coördinator vakgroep Bodem op 088-7430 568.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Dan kun je terecht bij de afdeling Mens & Organisatie, bereikbaar op nummer 088-7430 000.

Solliciteren kan via de sollicitatiebutton. Je motivatie kun je richten aan Anne van den Berg.

In het kader van ons integriteitbeleid vragen we bij indiensttreding om referenties en een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG).

Acquisitie wordt niet in behandeling genomen.

You may also like...

Reacties zijn gesloten.