Projectleider implementatie geluidproductieplafonds provinciale wegen | 24 uur | Utrecht

Ben jij op zoek naar een interessante functie op het snijvlak van mobiliteit geluid en data, solliciteer dan op deze vacature.

We zoeken een projectleider die de voorbereidingen treft op de implementatie en vaststelling van geluidproductieplafonds voor de wegen van de provincie Utrecht.

Om burgers te beschermen tegen de gevolgen van onbegrensde groei van het autoverkeer zijn met de Omgevingswet geluidproductieplafonds langs provinciale wegen geïntroduceerd. De provincie moet uiterlijk medio 2026 deze geluidproductieplafonds vaststellen, de geluidproductie monitoren en waar nodig geluidmaatregelen treffen om te voorkomen dat de geluidproductieplafonds worden overschreden.

Functie-omschrijving

Als projectleider heb je de overall leiding van het gehele project tot vaststelling van de geluidproductieplafonds,  het inrichten van een structurele methodiek voor monitoring en het treffen van geluidreducerende maatregelen bij dreigende (toekomstige) overschrijdingen. Je geeft daarvoor leiding aan een projectteam waarin verschillende disciplines zijn vertegenwoordigd. Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het bewaken van de kwaliteit, planning en beheersing van de projectkosten en het behalen van resultaten.

De implementatie van geluidproductieplafonds kent een geluidstechnische, verkeerskundige, financiële, juridische en een ICT(geografische data)-component en een organisatievraagstuk. Dit omdat de systematiek direct gevolgen heeft voor wegenprojecten, wegbeheer en geluidsanering van woningen. Bovengenoemde projectteamleden brengen deze expertise in.

De volgende taken en resultaten maken onderdeel uit van jouw opdracht:

  1. Je start met een onderzoek naar en analyse van de kwaliteit van de aanwezige data om geluidberekeningen uit te kunnen voeren.
  2. Je maakt een impactanalyse en vertaalt deze naar gevolgen voor primaire processen van de provincie en de provinciale begroting op (langere) termijn.
  3. Je bepaalt de huidige geluidproductieplafondwaarden langs provinciale wegen en voert voordat de definitieve dataset klaar is, twee interne monitoringrondes waarin de consistentie van de data en de werkwijzen binnen wegprojecten wordt getest en getoetst.
  4. Je maakt een plan met doelmatigheidscriterium voor (toekomstige) overschrijdingen.
  5. Je levert de interne procesbeschrijvingen voor het bijhouden, monitoren en wijzigen van geluidsproductieplafonds en zorgt voor een herkenbare (‘geluidloket’) robuuste implementatie daarvan in de organisatie.
  6. Je zorgt voor de verankering van de monitoring van de geluidproductieplafonds in de organisatie.
  7. Op basis van de definitieve dataset en de te maken keuzes voor een gezonde, leefbare bereikbaarheid maak je een bestuurlijk voorstel voor de vaststelling van de geluidproductieplafonds
  8. Je zorgt voor het inrichten en publiceren van een geluidsregister via de landelijke Centrale Voorziening Geluidgegevens.
  9. Je anticipeert op een uiterste termijn van 31 december 2026 waarbinnen de geluidproductieplafonds moeten zijn vastgesteld en waarbinnen de organisatie moet zijn ingericht. Vóór die termijn moet bij grote wegprojecten al rekening gehouden worden de systematiek van geluidproductieplafonds.

Wie zoeken wij?

We zoeken een resultaatgerichte projectleider die interdisciplinair denkt en werkt, projectmatig werkt en mensen met elkaar verbindt. Je hebt affiniteit met zowel de vakgebieden mobiliteit, geluid, als ICT(geografische data).  Je bewaakt de hoofdlijn en voortgang, herkent en erkent tijdig tegenstrijdige belangen, bedenkt oplossingen, en escaleert wanneer dat nodig is.

Functie-eisen

  • Afgeronde HBO-+/WO-opleiding (bijvoorbeeld milieukunde, verkeerskunde, built environment of planologie).
  • Minimaal 3 jaar ervaring als projectleider van multidisciplinaire beleidsprojecten.
  • Minimaal 5 jaar ervaring met projectmatig werken of een andere projectbeheersingsmethode.
  • Minimaal 3 jaar gewerkt in een politiek bestuurlijke organisatie.
  • Aantoonbare affiniteit met projecten op het snijvlak van techniek en organisatie.

Eigenschappen

  • Communicatief
  • Analytisch
  • Strategisch
  • Verbindend
  • Resultaatgericht
  • Secuur

Vaardigheden

  • Uitstekende communicatieve vaardigheden en bestuurlijke adviesvaardigheden
  • Verbindingen leggen met en tussen verschillende inhoudelijke disciplines en met management

Kennis

  • Projectmatig werken
  • Organisatie- en implementatievraagstukken
  • Bestuurlijke besluitvormingsprocessen
  • Techniek en of geografische data

Wat bieden wij?

Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder.

We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken. Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm.

De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd.

Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou:

  • een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 2,5 jaar voor 24 uur per week.
  • een salaris van minimaal € 4.466,67 tot maximaal € 6.323,27 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur p.w. (schaalniveau 12);
  • een Individuele Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, waarvan je zelf kunt kiezen wanneer het wordt uitgekeerd;
  • 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met max. 25,5 extra vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband;
  • een goede pensioenopbouw;
  • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar;
  • de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via het cursusaanbod bij de UtrechtAcademie.

Wie zijn wij?

Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

Afdeling Stedelijke Leefomgeving/Mobiliteit

Vanuit het afdeling Stedelijke Leefomgeving (SLO) dragen we bij aan een aantrekkelijk én vitaal stedelijk gebied, inclusief het uitloopgebied. Onze kerntaken zijn ruimtelijke ontwikkeling, milieu en gezond leefklimaat, duurzame economische groei, cultuur en erfgoed, binnenstedelijke vitaliteit en energietransitie. Samen met onze partners binnen én buiten de organisatie werken we aan een kwalitatief hoogwaardige leefomgeving. We verbinden de opgaven op het vlak van wonen, werken, natuur en recreatie met elkaar om tot kwalitatieve oplossingen te komen. Dit beleid voeren we zelf uit in plannen en programma’s zoals de Omgevingswet/visie, Nieuwe Hollandse Waterlinie, Binnenstedelijke Ontwikkeling, Energietransitie en Gezond en Veilig.

Het domein Mobiliteit (MOB) werkt aan een mobiliteitsnetwerk dat mensen en goederen snel op hun bestemming brengt, en met smart mobility bijdraagt aan duurzame welvaart, veiligheid en welzijn. Een goede bereikbaarheid per fiets, openbaar vervoer en auto in een gezonde omgeving maakt Utrecht tot een aantrekkelijkere vestigingsplaats, versterkt de economie en bevordert een duurzame leefomgeving.

De provincie vervult op deze opgave zowel een uitvoerende, regulerende, stimulerende als coördinerende rol. Wij zijn zowel wegbeheerder als regionaal regisseur, en passen onze bijdrage aan op de situatie. Wij richten ons op het verbinden en versterken van netwerken en spelen in op vraag en aanbod.

Team Milieu

Het beleidsteam Milieu zorgt met de uitvoering van haar taken voor een aantrekkelijke, gezonde en veilige leefomgeving. Onze inzet is vastgelegd in het provinciale ‘Beleidsprogramma Gezond en Veilig’. De werkvelden van het team zijn vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH), milieu en gezondheid, luchtkwaliteit, geluid, externe veiligheid, gezonde gebiedsontwikkeling en milieueffectrapportage.

Expertiseteam 2

In dit team houden ongeveer 30 collega’s zich bezig met de strategische bereikbaarheidsopgave binnen de provincie Utrecht, waarbij we samen met onze partners werken aan een goede balans tussen wonen, werken en bereikbaarheid. Ook maken we beleid voor een goede en gezonde inrichting en beheer van onze provinciale (vaar-)wegen.

Je aansturing gebeurt vanuit team Mobiliteit.

Contactinformatie

Voor inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met coördinator Chantal van Doorn telefoon 06-21124659.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Sana Nour Eddin, adviseur werving & selectie, telefoon 06-25778981 of mail matchpoint@provincie-utrecht.nl.

Interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan uiterlijk 19 mei 2024 via onze sollicitatiepagina.

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.

Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

You may also like...

Reacties zijn gesloten.