Senior adviseur Natuur en Stikstof | 28-36 uur | Den Haag

Functieomschrijving

Welke invloed hebben de ontwikkelingen binnen de vastgoedportefeuille van de Rijksvastgoeddienst op ons ecologisch systeem? Wat zijn de consequenties voor natuur en stikstof als Defensie anders gaat oefenen? Als Senior Adviseur Natuur en Stikstof binnen het cluster Natuur, Landschap en Cultuurhistorie (NLC) krijg jij de kans om deze complexe vraagstukken te tackelen. Bij de grootste vastgoedbeheerder van Nederland speel jij een belangrijke rol in het vormgeven van duurzame adviezen die niet alleen de natuurwaarden beschermen, maar ze ook versterken.

In deze rol ben je van begin tot eind betrokken bij de planvorming van grote locaties en complexen, zoals defensiecomplexen op de Veluwe of Staatsdomein Het Loo. Je geeft strategisch en tactisch advies aan interne programmamanagers en assetmanagers, en blijft betrokken tot jouw adviezen werkelijkheid worden, vanaf de eerste plannen tot aan de start van een project of aanbesteding. Daarnaast werk je mee aan het vormgeven van de kaders die wij als Rijksvastgoeddienst richting onze klanten hanteren. Zoals Saskia Pennings vertelt: “Onze uitdaging is niet alleen de bedrijfsvoering van onze klanten mogelijk te maken, maar ook om de natuur te beschermen en proactief bij te dragen aan de versterking van onze ecologische systemen door adviezen en innovatieve oplossingen.”

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden

  • Adviseren over de natuurwaarden in relatie tot de vastgoedontwikkeling voor middellange termijn assetplannen.
  • Opstellen van haalbaarheidsadviezen en vraagspecificaties voor complexe nieuwbouwlocaties.
  • Ontwikkelen van plannen van aanpak om projecten effectiever en sneller te realiseren binnen programma’s.
  • Fungeren als sparringpartner voor stikstofvraagstukken binnen het NLC-team.
  • Beoordelen van effecten van plannen op basis van wet- en regelgeving, en opstellen van randvoorwaarden voor nader onderzoek.
  • Samenwerken met andere adviseurs om een samenhangende strategie te ontwikkelen en de mitigatieladder effectief toe te passen.

Als Senior Adviseur Natuur en Stikstof werk je in een dynamisch speelveld waar politieke, maatschappelijke en ecologische belangen elkaar raken. Je hebt de kans om bij te dragen aan ontwikkelingen in diverse en unieke gebieden, van Natura 2000-gebieden tot belangrijke locaties binnen de Rijks- en Defensieportefeuille. “Deze rol biedt niet alleen de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op grote opgaven, maar ook om je strategisch inzicht en diplomatieke vaardigheden te gebruiken om de balans tussen natuur en menselijke activiteit te optimaliseren,” vervolgt Saskia enthousiast. De diversiteit van je werk zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is, en biedt je de mogelijkheid om je in verschillende vakgebieden te verdiepen, van uitvoeringsbeleid tot planvorming voor een locatie.

Functie-eisen

  • Je werkt aantoonbaar op WO-niveau in (landschaps)ecologie, natuur(techniek) en stikstof.
  • Minimaal vijf jaar ervaring met het adviseren over natuurwaarden en stikstof in complexe project- en programmaopgaven of uitvoeringsbeleid.
  • Uitstekende kennis van wet- en regelgeving op het gebied van natuur en stikstof, bij voorkeur met specifieke ervaring in vastgoed en stikstofwetgeving.
  • Ervaring met werken in een complexe organisatie en het navigeren door verschillende belangen.
  • Sterke persoonlijkheid: je staat stevig achter je adviezen, creëert draagvlak, communiceert effectief en werkt proactief en pragmatisch.
  • Nieuwsgierig, met een scherp inzicht in strategische verbanden en een oprechte interesse in de vraagstukken.
  • Samenwerkingsgericht, zowel binnen je eigen afdeling als met andere afdelingen, en je werkt ook goed zelfstandig.
  • Sterk in het opbouwen en onderhouden van relaties binnen diverse vakgroepen en clusters.

Arbeidsvoorwaarden

  • Salarisniveau: schaal 12
  • Maandsalaris: Min €4.691 – Max. €6.907 (bruto)
  • Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
  • Contractduur: 1 jaar
  • Minimaal aantal uren per week: 28
  • Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,50% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

  • Gesprekken vinden doorlopend plaats, we verzoeken je daarom zo snel mogelijk te reageren.
  • Voor de uitoefening van je werkzaamheden bij het Rijksvastgoedbedrijf is een veiligheidsonderzoek aan de orde. We gaan ervan uit dat je daaraan meewerkt.
  • Je krijgt een contract voor één jaar. Bij een wederzijdse klik en goed functioneren wordt dit na afloop omgezet in een vast contract.
  • Omdat we duurzaamheid stimuleren, reizen we zoveel mogelijk met het openbaar vervoer. Je krijgt daarom van ons een ov-kaart voor woon-werkverkeer en dienstreizen. Voor locaties die niet goed te bereiken zijn met het ov zijn bedrijfsauto’s beschikbaar.
  • Bij het Rijksvastgoedbedrijf werken we onafhankelijk van tijd, plaats en apparaat. Je overlegt met het sectiehoofd hoe je hier invulling aan geeft. Het kan dus ook zijn dat je af en toe op een andere locatie of thuis werkt.

Meer weten?

Solliciteer direct, wij kijken ernaar uit! Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Wil je eerst inhoudelijk meer weten over de functie? Bel of app dan met Henny Overbeek, via 06 25 64 32 55 of Saskia Pennings via 06 27 92 54 91. Zij staan je graag te woord.

Nieuwgierig naar wat het Rijksvastgoedbedrijf jou te bieden heeft als werkgever? Klik hier.

Binnen de Rijksoverheid werken we met raamovereenkomsten voor de inhuur van personeel. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt daarom niet in behandeling genomen.

Solliciteren?

Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (Ministerie van BZK) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site en ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

You may also like...

Reacties zijn gesloten.